Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

7 hasznos tanács, ha lakásbiztosítást kötnél

2021.04.19.
Szerző: expresszkolcson.hu

Az otthon javarészt a béke szigete, azonban adódhatnak olyan kellemetlenségek, amiket a lehető legnagyobb körültekintéssel sem tudunk elkerülni. Egy jégeső, egy beázás, egy konyhai tűzeset bármikor előfordulhat, és lakásbiztosítás nélkül a keletkezett veszteségek renoválási finanszírozását önerőből kell megtennünk, ami meglehetősen frusztráló lehet.

7 hasznos tanács, ha lakásbiztosítást kötnél

Tévhit, hogy egy társasházban nem szükséges saját lakásbiztosítás, és nem árt, ha észben tartjuk, hogy ha egy csőtörés miatt eláztatjuk a szomszédot, és nem rendelkezünk lakásbiztosítással, akkor egyedül minket terhel a helyreállítás költsége. Egy átlagos lakásbiztosítás éves tarifája köszönőviszonyban sincs azzal az értékkel, amit a legtöbbünk számára a kuckónk képvisel, viszont ebben a topikban is akadnak lényeges megválaszolandó kérdések, amiket nem árt átgondolni, ha éppen lakásbiztosítást kötnél.

Mire figyelj, ha lakásbiztosítást kötnél?

1. Társasház esetén a házra kiterjedő globális biztosításra!

Ha társasházi lakás tulajdonosaként keresed a számodra optimális lakásbiztosítást, akkor első körben keresd fel a ház közös képviselőjét, és kérdezd ki a ház hatályos, közös kockázatviselési paktumáról, hogy kiterjed-e a lakásodra is, vagy csupán a közös részekre, mert ez nagyban meghatározza az egyéni lépéseidet.

2. Ismerd meg az otthonod környékét is!

Ezt is azért, hogy felmérhesd a teljeskörű kockázati portfóliót. Nem árt, ha tudod, hogy milyen káreseményekre van kihegyezve a terület, előfordulnak-e esetleg sorozatosan ismétlődő bűncselekmények, természeti csapások vagy bármi egyéb. Ezen a fronton amúgy – a rendelkezésére álló statisztikák alapján – a biztosító is tud segíteni neked.

3. Családi ház esetében, gondolj a házon kívüli részre is!

Okvetlenül csekkold, hogy ne csak a ház falain belül legyen minden rendben, és a szerződés magába foglalja a kert, valamint az udvar védelmét is, különös tekintettel a kintről megrongálható elemekre, úgymint kerítés, kaputelefon…

4. Tarifacsökkentő tippek

· Önrész vállalásával elég sokrétűen mérsékelhetők a havi díjtételek, így erre vonatkozóan is faggassuk ki részletesen a biztosítót.
· Jó taktika, ha nem havi bontásban, hanem negyedéves vagy éves részletekben, egy összegben rendezed a díjszabást, mert sok esetben ezt az attitűdöt is kedvezményekkel jutalmazzák.
· A csoportos beszedési megbízás fizetési metódusa is bónuszt érthet.
· Illetve a halmozott biztosítói termékfelhasználás is előnyökkel járhat, vagyis amennyiben egy biztosítónak már ügyfele vagy, mondjuk a köteleződ kapcsán, akkor priorizáld ezt a társaságot, a különböző intézmények honorálják a lojalitást.

5. Figyelj a határidőkre a befizetések kapcsán!

Fontos, hogy a biztosítási díjakat minden esetben a türelmi időn belül egyenlítsd ki, ami általában a számla lejárta után még 30 nap. Ellenkező esetben könnyen slamasztikába kerülhetsz, ha baj történik.

6. Rendszeres időközönként fordíts figyelmet az update-re is!

Hiszen a vagyonod összetétele változik évről-évre, hónapról-hónapra, így egy jelentősebb bővülésnél nem baj, ha átgondolod, hogy vajon érdemes-e a biztosítást is módosítanod.

7. Ne sajnáld az időt és energiát a számodra optimális csomag összeállítására!

A különféle kiegészítő biztosítások sora annyira jelentős volumenű, hogy teljesen személyre szabottan összevariálhatod a saját kockázatviselési pakkod, így azt teljes egészében hozzáigazíthatod a lakásod adottságaihoz, illetve a pénztárcádhoz.

A lényeg, ha lakásbiztosítást kötnél, ne habozz, de legyél megfontolt és alapos!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

2021.07.06.

Bérelt ingatlanban élsz, és szeretnéd biztonságban tudni az értékeidet? Van megoldás, mutatjuk, mit kell tudnod az ilyen esetekben alkalmazható lakásbiztosításokról!

Tovább olvasom
Melyik a legjobb lakásbiztosítás?

Melyik a legjobb lakásbiztosítás?

2020.06.04.

Azt, hogy melyik a legjobb lakásbiztosítás, szinte lehetetlen megválaszolni, hiszen mindenkinek mások az igényei, nincs két egyforma ingatlan sem, és persze az anyagiak is meghatározzák azt, hogy kinek milyen lakásbiztosítás lesz a megfelelő. Ha az alábbi cikkben nem is fogjuk megmondani, melyik a legjobb lakásbiztosítás, de igyekszünk iránymutatást adni arra vonatkozóan, hogy mire érdemes figyelned akkor, ha szeretnéd biztonságban tudni az otthonodat és az értékeidet.

Tovább olvasom
Mit értünk alul- és túlbiztosítás alatt?

Mit értünk alul- és túlbiztosítás alatt?

2021.09.02.

Az alul- és túlbiztosítás gyakoribb, mint gondolnánk, és komoly problémákat okoz az ügyfelek körében. Az alábbiakban mindent elmagyarázunk, amit tudni kell a témáról!

Tovább olvasom
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

2020.05.25.

A “minősített fogyasztóbarát” minősítést eddig csupán lakáshitel kaphatta meg, ám már egy ideje lehet arról is hallani, hogy a biztosításoknál, elsősorban a lakásbiztosítások esetében be fogják vezetni. Ez nemrég meg is történt: megjelent az első minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit hamarosan a többi is követni fog, hiszen csak a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyására van szükség hozzá, így minden biztosítótársaságnak megvan a lehetősége arra, hogy maga is előálljon egy ilyen konstrukcióval.

Tovább olvasom