Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen kamattámogatott hitelek segítik a családokat 2024-ben?

2024.07.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2024. július 10. 12:35

Egy kamattámogatott hitel nagy segítség egy magyar családnak. 2024-ben három nagy segítség is elérhető. Ezeket veszik sorba szakértőink. CSOK Plusz, falusi CSOK és Babaváró támogatás. Röviden. közérthetően a lényeges információk.

Milyen kamattámogatott hitelek segítik a családokat 2024-ben?

CSOK Plusz hitel

A CSOK Plusz hitel jóváírást is ad gyermekszületésre.

A támogatott kölcsön összege a vállalt gyerekek számától függ, az alábbiak szerint:

  • Egy gyerek vállalása esetén 15 millió forint.
  • Két gyerek vállalása esetén 30 millió forint.
  • Három gyerek vállalása esetén 50 millió forint.

A támogatást a gyermek születését követő lehet igényelni. A támogatás összege gyermekenként 10 millió forint. A jóváírást a folyósított CSOK Plusz hitel tőketartozásának csökkentésére lehet felhasználni.

A kamata nem lehet több. mint 3 százalék, kevesebb lehet. Több bank is 3 százaléknál alacsonyabb kamatozást kínál.

Falusi CSOK

A falusi CSOK támogatási összege megemelkedett 2024. január elsejétől.

1 gyermek esetén a támogatás 600 ezer forintról 1 millió forintra, 2 gyermek esetén a támogatás 2,6 millió forintról 4 millió forintra, 3 gyermek esetén a támogatás 10 millió forintról 15 millió forintra nőtt.

Meglévő ingatlan korszerűsítése esetén is változtak az összegek:

  • 1 gyermek esetén a támogatás 300 ezer forintról 500 ezer forintra.
  • 2 gyermek esetén a támogatás 1,3 millió forintról 2 millió forintra.
  • 3 gyermek esetén pedig a támogatás 5 millió forintról 7,5 millió forintra.

Így már tizenöt millió forint támogatást is lehet kérni.

Babaváró támogatás

A Babaváró támogatás az állam által adott támogatás, amivel a kormány a gyermekvállalást kívánja segíteni.

Tizenegy millió forintot is kaphatunk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződés feltételeit.

A szerződésben vállalni kell, hogy gyerek születik. Ha az első gyermek öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró támogatás a futamidő végéig kamatmentes lesz. Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a kölcsön harminc százaléka elengedésre kerül, a harmadik gyerek megszületése után pedig már semmit nem kell visszafizetnünk.

A Babaváró támogatás akár húsz évre is igényelhető, és a törlesztőrészletünk sem lehet magasabb havi ötvenezer forintnál.

A Babaváró támogatás, hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású.

Évek óta az egyik legnépszerűbb támogatási forma a szabad felhasználhatósága miatt. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy az állam feltételekhez köti ezt.

Miért fontos, hogy kamattámogatott hitelek segítik a családokat 2024-ben?

Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői szerint a kamattámogatott hitelek fontossága 2024-ben számos gazdasági és társadalmi tényezővel magyarázható. Mutatjuk, mik ezek:

Infláció elleni védelem: A kamattámogatott hitelek alacsonyabb kamatokkal járnak, ami segít a családoknak megvédeni magukat az infláció hatásaitól. Az alacsonyabb hitelkamatok csökkentik a hiteltörlesztési terheket, így több pénz marad a háztartásokban fogyasztásra és megtakarításra.

Lakásvásárlás ösztönzése: Az alacsonyabb kamatok kedvezőbbé teszik a lakásvásárlást, ami növeli az ingatlanpiac aktivitását, és hozzájárul a gazdasági növekedéshez.

Vállalkozások támogatása: A kamattámogatott hitelek nemcsak a lakossági, hanem a kis- és középvállalkozások számára is elérhetők, amelyek munkahelyeket teremtenek és hozzájárulnak a gazdasági fejlődéshez.

Anyagi biztonság: A kamattámogatott hitelek alacsonyabb törlesztőrészletei anyagi biztonságot nyújtanak a családoknak, csökkentve a pénzügyi stresszt.

Nagycsaládok támogatása: Különösen fontosak lehetnek ezek a hitelek a nagycsaládosok számára, akiknek magasabbak a kiadásaik. Az állami kamattámogatás révén könnyebben juthatnak lakáshoz vagy finanszírozhatják gyermekeik taníttatását.

Lakhatás javítása: Az alacsonyabb hitelkamatok lehetővé teszik a családok számára, hogy jobb minőségű lakásokhoz jussanak, ami hosszú távon javítja az életminőségüket.

Társadalmi mobilitás: A kamattámogatott hitelek lehetővé teszik a családok számára, hogy jobban kihasználják a gazdasági lehetőségeket, például oktatásba vagy vállalkozásba való befektetéssel, ami hosszú távon növeli a társadalmi mobilitást.

Szociális biztonság: Az állami kamattámogatás egyfajta szociális hálót biztosít, amely segít a háztartásoknak megbirkózni a gazdasági bizonytalanságokkal.

Népesedéspolitikai célok: Magyarország, mint sok más európai ország, demográfiai kihívásokkal küzd, beleértve az alacsony születésszámot és az elöregedő népességet. A kamattámogatott hitelek ösztönözhetik a gyermekvállalást, és hozzájárulhatnak a népesedéspolitikai célok eléréséhez.

Hitelpiaci aktivitás növelése: A kamattámogatott hitelek serkentik a hitelfelvételi kedvet, ami növeli a bankok számára a hitel kihelyezési lehetőségeket, így hozzájárulnak a hitelpiac stabilitásához.

A kamattámogatott hitelek fontos szerepet játszanak a gazdaság és a társadalom stabilitásának és fejlődésének biztosításában, miközben közvetlen támogatást nyújtanak a családoknak, javítva ezzel életminőségüket és anyagi biztonságukat.

És több lehetőség közül is lehet választani.

Összefoglalás

A családokat több kamattámogatott hitel is segíti 2024-ben, mint például a CSOK Plusz, a falusi CSOK és a Babaváró támogatás. A CSOK Plusz hitel gyermekszületés esetén jóváírást nyújt, és a támogatott kölcsön összege a vállalt gyerekek számától függ. A falusi CSOK támogatási összege 2024-től jelentősen megemelkedett, így nagyobb támogatást biztosít a gyermekes családok számára. A Babaváró támogatás pedig kamatmentes hitelt kínál, ha a gyerekvállalási feltételek teljesülnek, és több gyerek születése esetén a tartozás részleges vagy teljes elengedését is biztosítja. Ezek a hitelek jelentős anyagi támogatást nyújtanak a magyar családok számára, segítve őket a lakásvásárlásban, korszerűsítésben és gyermeknevelésben.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Praktikus Kölcsön

THM

10,4%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

11,17% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

2021.08.22.

Az OEP igazolásra szükség van a babaváró hitel igényléséhez – mutatjuk, hogy szerezheted be egyszerűen!

Tovább olvasom
Hogyan érinti az egyedülálló szülőket a lakástámogatások átalakulása jövőre?

Hogyan érinti az egyedülálló szülőket a lakástámogatások átalakulása jövőre?

2023.11.17.

A három legjelentősebb lakástámogatás közül kettő csak házaspárok számára lesz elérhető a jövő évben. A CSOK Plusz és a Babaváró támogatás sem lesz igényelhető egyedülállóként. Utánajártunk, hogy mit tehet 2024-ben, aki egyedülálló, és támogatással vásárolna lakást. Nem sok jót tudunk mondani.

Tovább olvasom
Referenciakamat emelkedése, mi várható a babaváró hitelnél!

Referenciakamat emelkedése, mi várható a babaváró hitelnél!

2020.04.08.

Idén tovább emelkedik a referenciakamat a babaváró hitelnél, és egyelőre nem tudhatjuk, meddig. Novemberben kezdődött a dolog, de akkor még nem tűnt veszedelmesnek, mostanra azonban már mindenki elkezdett aggódni – és nem véletlenül. Nézzük mi történik, ha a referenciakamat emelkedése megtörténik.

Tovább olvasom
Milyen támogatások érhetők el fiatal házasok számára?

Milyen támogatások érhetők el fiatal házasok számára?

2023.04.21.

A fiatal házasok nagy lendülettel vetik bele magukat az életbe. És ehhez bizony pénz kell. És abból egy élet kezdetén sosincs elég. De. A fiatal házasok nem maradnak egyedül ebben a helyzetben. Számtalan, jobbnál jobb támogatás érhető el számukra. Utánajártunk, hogy milyen támogatások érhetők el fiatal házasok számára, és örömmel mutatjuk meg, hogy mit találtunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával