Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ismét itt az OTP Lakástakarék – Fedezd fel az új konstrukciókat!

2023.04.06.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. április 13. 14:05

Az OTP Lakástakarék egy új konstrukcióval várja régi és új ügyfeleit. Akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak azok, akik ezt a megtakarítási formát választják. Egy régi termék új köntösben. Az OTP Lakástakaréknál.

Ismét itt az OTP Lakástakarék - Fedezd fel az új konstrukciókat!

Az OTP Lakástakarék – az új konstrukciók

Az OTP lakástakarékpénztár egy olyan pénzintézet, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy pénzt takarítsanak meg az ingatlanvásárlásra. A lakástakarékpénztárakban a takarékoskodók rendszeres befizetéseket tesznek, amelyeket a lakástakarékpénztár kamatozó megtakarítási számláján helyeznek el. Ezeket a befizetéseket és kamatokat később a lakás vásárlására vagy felújítására fordíthatják. A lakástakarékpénztárak általában kedvezményeket kínálnak a befizetőknek, és szigorú szabályokat állapítanak meg a pénz felhasználására vonatkozóan. Az OTP Lakástakarék terméke március 1-től érhető el a magánszemélyeknek. Az ügyfelek két megtakarítási forma közül választhatnak:

  • Premium 4×10: rövidebb, négyéves futamidőre
  • Prémium 8×30: nyolc éves futamidőre

A hosszabb futamidő vállalásával lényegesen nagyobb, akár 30 százalékos prémiumot is el lehet érni a befizetések után, míg a rövidebb futamidő választásával 10 százalékos prémium érhető el. A havi befizetések 10 és 50 ezer forint között változhatnak, a befektető szándéka szerint.

Miért jó az OTP lakástakarékpénztár?

A lakástakarékpénztár egy igen hasznos intézmény, amely lehetővé teszi, hogy a takarékoskodóknak ne csak egyszerűen megtakarítsanak valamit a jövőre, de ingatlanvásárlásra is fel tudják használni a pénzüket. Az ingatlan mindig is jó befektetésnek számított, úgyhogy a lakástakarékpénztárban való takarékoskodás igencsak előnyös lehet a jövőbeli anyagi tervek szempontjából.

Emellett a lakástakarékpénztárak általában kedvezményeket is kínálnak a befizetőknek, ami további megtakarítást jelent. A szabályok szigorúak ugyan, de ez csak arra jó, hogy a takarékoskodók pénze biztonságban legyen, és ne lehessen felesleges dolgokra elkölteni. A lakástakarékpénztárak között lehetnek különbségek, de általában mindegyikük ugyanarra a célra szolgál: segíteni a takarékoskodóknak abban, hogy elérjék az ingatlanvásárlásukhoz szükséges pénzösszeget. A lakástakarékpénztári számla nyitása igencsak előnyös lehet azoknak, akik hosszú távra terveznek, és szeretnének megtakarítani az ingatlanvásárlásra. Ha például van egy fiatal pár, akik szeretnének egy saját otthont vásárolni a jövőben, akkor egy lakástakarékpénztári számla lehetőséget ad nekik arra, hogy fokozatosan, rendszeresen, biztonságosan gyűjtsék össze az ingatlanvásárláshoz szükséges összeget.

Emellett a lakástakarékpénztári számlák általában kedvezményeket kínálnak a befizetőknek, így azok számára is érdemes lehet, akik szeretnének kedvezményesen spórolni egy ingatlanra. Azonban fontos tudni, hogy a lakástakarékpénztári számla pénzügyi termék, amelynek számos szabálya és feltétele van, így érdemes alaposan utánanézni a részleteknek, mielőtt döntést hozunk. Összességében azonban azt mondhatjuk, hogy a lakástakarékpénztári számla azoknak lehet jó választás, akik hosszú távra terveznek, és szeretnének biztonságosan, kedvezményesen megtakarítani ingatlanvásárlásra.

Öt érv, amiért érdemes lakástakarékpénztári számlát nyitni

  • Kedvezmények: Azok a lakástakarékpénztárak, amelyek megfelelnek a feltételeknek, kedvezményeket kínálnak a befizetésekre. Ez azt jelenti, hogy azok a befizetések, amelyeket a lakástakarékpénztári számlára teszünk, plusz bevételt hoznak.
  • Kamatok: A lakástakarékpénztári számlára fizetett kamatok magasabbak lehetnek, mint a hagyományos bankszámlák kamatai. A lakástakarékpénztárak kamatai általában fixek, ami azt jelenti, hogy tudjuk, milyen hozamot várhatunk a befektetésünktől.
  • Rendszeresség: A lakástakarékpénztári számla rendszerességre ösztönöz, mivel az előre meghatározott összegű havi befizetésekkel lehet érvényesíteni a jogosultságot az adókedvezményre. Ez segít abban, hogy a takarékoskodók rendszeresen félre tudjanak tenni egy meghatározott összeget a jövőbeli ingatlanvásárlásukra.
  • Biztonság: A lakástakarékpénztári számla általában biztonságos befektetési lehetőség, mivel az állam szigorúan ellenőrzi a lakástakarékpénztárakat. A befektetéseknek szigorú szabályoknak kell megfelelniük, így a befizetők pénze biztonságban van.
  • Ingatlanvásárlási lehetőség: Az összegyűjtött pénzt az ingatlanvásárlásra lehet felhasználni, ami segíti a takarékoskodókat abban, hogy elérjék a saját otthonuk megvásárlásához szükséges összeget.

Van tehát ismét olyan pénzügyi termék, ami segítheti az ingatlanvásárlást. Csak fel kell keresni egy OTP Lakástakarékot. És ha már ott vagyunk, nyitni egy számlát. A jövőnkért.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Az ingatlanárak változása az elmúlt fél évben

Az ingatlanárak változása az elmúlt fél évben

2020.12.01.

Az elmúlt néhány esztendőben hihetetlen mértékű árnövekedés volt tapasztalható az ingatlanpiacon, de az elmúlt fél évben az ingatlanárak változása már nem ezt követte. Bár országos szinten minimális emelkedésnek lehetünk a tanúi, ez csupán a községekben megemelkedett lakásáraknak köszönhető. A mérsékelt áresés már tavaly megkezdődött, amire most a koronavírus még rátesz egy lapáttal.

Tovább olvasom
Energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány

2021.09.27.

Az energetikai tanúsítvány egy igazoló okirat, ami az ingatlanoknak a jogszabály szerinti számítási módszerrel meghatározott energetikai teljesítőképességét mutatja meg. Ez a pontos meghatározás. De mit jelent ez a gyakorlatban? Mikor van rá szükségünk? Mire lehet jó nekünk? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ingatlanvásárlás előtt állsz? Ezeket a tényezőket vedd figyelembe!

Ingatlanvásárlás előtt állsz? Ezeket a tényezőket vedd figyelembe!

2022.05.03.

Ingatlanvásárlás előtt számos lépést kell megtenned még akkor is, ha nem hitelből oldod meg; ha igen, a teendőid megsokszorozódnak!

Tovább olvasom
Milyen irányba mozdulhatnak a lakásárak 2023-ban?

Milyen irányba mozdulhatnak a lakásárak 2023-ban?

2022.08.01.

A lakásárak 2023-ban vajon tovább emelkednek, vagy elindul végre a csökkenés? Az alábbi cikkben erre keressük a választ.

Tovább olvasom