Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ismét itt az OTP Lakástakarék – Fedezd fel az új konstrukciókat!

2023.04.06.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. április 13. 14:05

Az OTP Lakástakarék egy új konstrukcióval várja régi és új ügyfeleit. Akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak azok, akik ezt a megtakarítási formát választják. Egy régi termék új köntösben. Az OTP Lakástakaréknál.

Ismét itt az OTP Lakástakarék - Fedezd fel az új konstrukciókat!

Az OTP Lakástakarék – az új konstrukciók

Az OTP lakástakarékpénztár egy olyan pénzintézet, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy pénzt takarítsanak meg az ingatlanvásárlásra. A lakástakarékpénztárakban a takarékoskodók rendszeres befizetéseket tesznek, amelyeket a lakástakarékpénztár kamatozó megtakarítási számláján helyeznek el. Ezeket a befizetéseket és kamatokat később a lakás vásárlására vagy felújítására fordíthatják. A lakástakarékpénztárak általában kedvezményeket kínálnak a befizetőknek, és szigorú szabályokat állapítanak meg a pénz felhasználására vonatkozóan. Az OTP Lakástakarék terméke március 1-től érhető el a magánszemélyeknek. Az ügyfelek két megtakarítási forma közül választhatnak:

  • Premium 4×10: rövidebb, négyéves futamidőre
  • Prémium 8×30: nyolc éves futamidőre

A hosszabb futamidő vállalásával lényegesen nagyobb, akár 30 százalékos prémiumot is el lehet érni a befizetések után, míg a rövidebb futamidő választásával 10 százalékos prémium érhető el. A havi befizetések 10 és 50 ezer forint között változhatnak, a befektető szándéka szerint.

Miért jó az OTP lakástakarékpénztár?

A lakástakarékpénztár egy igen hasznos intézmény, amely lehetővé teszi, hogy a takarékoskodóknak ne csak egyszerűen megtakarítsanak valamit a jövőre, de ingatlanvásárlásra is fel tudják használni a pénzüket. Az ingatlan mindig is jó befektetésnek számított, úgyhogy a lakástakarékpénztárban való takarékoskodás igencsak előnyös lehet a jövőbeli anyagi tervek szempontjából.

Emellett a lakástakarékpénztárak általában kedvezményeket is kínálnak a befizetőknek, ami további megtakarítást jelent. A szabályok szigorúak ugyan, de ez csak arra jó, hogy a takarékoskodók pénze biztonságban legyen, és ne lehessen felesleges dolgokra elkölteni. A lakástakarékpénztárak között lehetnek különbségek, de általában mindegyikük ugyanarra a célra szolgál: segíteni a takarékoskodóknak abban, hogy elérjék az ingatlanvásárlásukhoz szükséges pénzösszeget. A lakástakarékpénztári számla nyitása igencsak előnyös lehet azoknak, akik hosszú távra terveznek, és szeretnének megtakarítani az ingatlanvásárlásra. Ha például van egy fiatal pár, akik szeretnének egy saját otthont vásárolni a jövőben, akkor egy lakástakarékpénztári számla lehetőséget ad nekik arra, hogy fokozatosan, rendszeresen, biztonságosan gyűjtsék össze az ingatlanvásárláshoz szükséges összeget.

Emellett a lakástakarékpénztári számlák általában kedvezményeket kínálnak a befizetőknek, így azok számára is érdemes lehet, akik szeretnének kedvezményesen spórolni egy ingatlanra. Azonban fontos tudni, hogy a lakástakarékpénztári számla pénzügyi termék, amelynek számos szabálya és feltétele van, így érdemes alaposan utánanézni a részleteknek, mielőtt döntést hozunk. Összességében azonban azt mondhatjuk, hogy a lakástakarékpénztári számla azoknak lehet jó választás, akik hosszú távra terveznek, és szeretnének biztonságosan, kedvezményesen megtakarítani ingatlanvásárlásra.

Öt érv, amiért érdemes lakástakarékpénztári számlát nyitni

  • Kedvezmények: Azok a lakástakarékpénztárak, amelyek megfelelnek a feltételeknek, kedvezményeket kínálnak a befizetésekre. Ez azt jelenti, hogy azok a befizetések, amelyeket a lakástakarékpénztári számlára teszünk, plusz bevételt hoznak.
  • Kamatok: A lakástakarékpénztári számlára fizetett kamatok magasabbak lehetnek, mint a hagyományos bankszámlák kamatai. A lakástakarékpénztárak kamatai általában fixek, ami azt jelenti, hogy tudjuk, milyen hozamot várhatunk a befektetésünktől.
  • Rendszeresség: A lakástakarékpénztári számla rendszerességre ösztönöz, mivel az előre meghatározott összegű havi befizetésekkel lehet érvényesíteni a jogosultságot az adókedvezményre. Ez segít abban, hogy a takarékoskodók rendszeresen félre tudjanak tenni egy meghatározott összeget a jövőbeli ingatlanvásárlásukra.
  • Biztonság: A lakástakarékpénztári számla általában biztonságos befektetési lehetőség, mivel az állam szigorúan ellenőrzi a lakástakarékpénztárakat. A befektetéseknek szigorú szabályoknak kell megfelelniük, így a befizetők pénze biztonságban van.
  • Ingatlanvásárlási lehetőség: Az összegyűjtött pénzt az ingatlanvásárlásra lehet felhasználni, ami segíti a takarékoskodókat abban, hogy elérjék a saját otthonuk megvásárlásához szükséges összeget.

Van tehát ismét olyan pénzügyi termék, ami segítheti az ingatlanvásárlást. Csak fel kell keresni egy OTP Lakástakarékot. És ha már ott vagyunk, nyitni egy számlát. A jövőnkért.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Így alakult a felvett lakáshitelek száma az első félévben

Így alakult a felvett lakáshitelek száma az első félévben

2021.12.01.

A felvett lakáshitelek száma továbbra is növekvő tendenciát mutat. A KSH jelentéséből kiderül, hogy a 2021-es esztendő első felében a lakossági hitelek közel fele lakáscélú volt.

Tovább olvasom
A 6 legjobb befektetési lehetőség 2022-ben

A 6 legjobb befektetési lehetőség 2022-ben

2022.05.10.

Befektetési lehetőségekből 2022-ben sem lesz hiány, de most jobban meg kell fontolni, hogy mibe helyezed el a vagyonodat!

Tovább olvasom
Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

2021.10.27.

A Magyar Nemzeti Bank a hazai klímacélok mielőbbi elérése érdekében elindította a Zöld Otthon programot. A kivételesen alacsony kamattal és magas hitelösszeggel igényelhető hitel várhatóan rendkívül népszerű lesz. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Vagyonszerzési illeték 2023: mikor és mennyit kell fizetni?

Vagyonszerzési illeték 2023: mikor és mennyit kell fizetni?

2023.08.29.

Vagyont szerezni jó. Az állam azonban tartja a markát minden alkalommal, amikor valamilyen vagyontárgy kerül a birtokunkba. Az autó és az ingatlan vagyonszerzési illetékéről mindenkinek kell ismerettel rendelkeznie. Ebben segít ez az írás.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával