Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Otthonteremtési támogatások egyedülállóknak és élettársaknak

2021.10.25.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2021. október 25. 12:52

A közösségi médiában napvilágra kerültek olyan vélemények, hogy a kormány csak a gyermekes családok otthonteremtését támogatja. Megnéztük, így van-e ez, és hogy milyen lehetőségei vannak azoknak, akik nem házasságban élnek, és gyermekük sincs.

Otthonteremtési támogatások egyedülállóknak és élettársaknak

CSOK – gyermeket nevelő egyedülállóknak is

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylésének nem feltétele a házasság. Meglévő gyermek után járó kedvezményre ugyanis egyedülálló és elvált szülők, valamint élettársi kapcsolatban élők is jogosultak. A vissza nem térítendő CSOK támogatás nagysága a gyermekek számától és az ingatlan típusától függ. Használt ingatlan vásárlása esetén egy gyermek után 600 ezer, két gyermek után 1,43 millió, három gyermek után 2,2 millió, négy vagy több gyermek esetén pedig 2,75 millió forint a támogatás összege. Új ingatlan vásárlása vagy építése esetén egy gyermek után 600 ezer, két gyermek után 2,6 millió, három vagy több gyermek után pedig 10 millió forint jár az igénylőknek.

Fontos azonban tudni, hogy vállalt gyermekre csak házasok igényelhetnek CSOK támogatást.

CSOK hitel – nem csak házasoknak

A CSOK alapfeltételeinek megfelelő igénylők jogosultak a kedvezményes, 3%-os kamatozású CSOK hitel felvételére is. A CSOK hitel célja, hogy kedvezményes kölcsönnel egészítse a vissza nem térítendő állami támogatást, így segítve az ingatlan megvásárlását. A CSOK hitel egyedülállók és élettársak számára is elérhető. A CSOK hitel összege két gyermek után 10 millió, három gyermek után pedig 15 millió forint lehet.

MNB Zöld Otthon program – még gyermek sem kell

A jelenleg legkedvezőbb konstrukcióhoz, az MNB zöld hiteléhez sem kell gyermeket vállalnunk, és lehetünk egyedülállóak is az igényléskor. A zöld hitel végig fix 2,5 százalékos kamattal érhető el 70 millió forintig új lakás vásárlásához. Az új ingatlan energetikai besorolásának el kell érnie a BB szintet, és bár 10 évig életvitelszerűen az ingatlanban kell élnünk, nem kell, hogy gyermekünk legyen, és házasnak sem kell lennünk.

A legeslegkedvezőbb – MNB zöld hitel kamatmentes CSOK hitellel

Amennyiben jogosultak vagyunk CSOK támogatásra, vagyis már van gyermekünk, de egyedül vagy az élettársunkkal neveljük, és igénybe vesszük az MNB zöld hitelét, akkor a CSOK hitelünk kamatmentessé válik. Ennél kedvezőbb kondíciókkal ma Magyarországon nem lehet jelzáloghitelhez jutni. Két gyermek után 10 millió forint, három után pedig 15 millió forint kamatmentes kölcsönt kaphatunk.

Az állam támogatja a gyermekes családokat, de az egyedülállókról és a gyermektelenekről sem feledkezett meg. Ráadásul épp a legkedvezőbb konstrukció, az MNB zöld hitele érhető el mindenki számára. Egyedülállóként és élettársként hitelfelvétel előtt tájékozódjunk. Vannak lehetőségeink.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

2022.10.11.

Marad a CSOK és a Babaváró hitel az igényelhető támogatások között a 2023-as évben is – közölték a remek hírt a Facebookon.

Tovább olvasom
CSOK építkezésre – mire érdemes odafigyelni?

CSOK építkezésre – mire érdemes odafigyelni?

2022.06.07.

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt lakásépítésre is fordíthatjuk. Támogatással építhetünk egy szép otthont a családunknak. A támogatással és a kamattámogatott hitellel 25 millió forinthoz is juthatunk. Megnéztük, hogy ha CSOK támogatással akarunk építkezni, mire érdemes odafigyelni.

Tovább olvasom
Milyen otthonteremtési támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok?

Milyen otthonteremtési támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok?

2022.10.28.

A kétgyermekes családok számára számos otthonteremtési támogatás elérhető; az alábbiakban ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Tovább olvasom
CSOK bővítésre: minden tudnivaló egy helyen

CSOK bővítésre: minden tudnivaló egy helyen

2023.02.22.

CSOK bővítésre is igényelhető, ha szeretnéd megtartani a jelenlegi otthonod, de nagyobb élettérre lenne szükséged a család bővülése miatt.

Tovább olvasom