Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

2021.10.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. október 27. 10:41

A Magyar Nemzeti Bank a hazai klímacélok mielőbbi elérése érdekében elindította a Zöld Otthon programot. A kivételesen alacsony kamattal és magas hitelösszeggel igényelhető hitel várhatóan rendkívül népszerű lesz. Mutatjuk a részleteket.

Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

Zöld hitel a Magyar Nemzeti Banktól

Az MNB NHP ZOP rövidítéssel jelölt Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitel program Zöld Otthon hitele végig fix 2,5 százalékos kamattal igényelhető. Ennek a kamattámogatott hitelek kamatánál is kedvezőbb kondíciónak a megjelenését nagy várakozások előzték meg. Az október 4-én indult programra az MNB 200 milliárd forintos forrást biztosít a pénzintézeteknek. Bár a zöld hitel mögött az MNB áll, a hitelt bankokon keresztül folyósítja, csak magánszemélyeknek. És nem csak a kedvező kamatozás teszi vonzóvá a zöld hitelt az új lakás vásárlását tervezők körében.

A Zöld Otthon program előnye – gyermektelen egyedülállóknak is

A program keretében csak új ingatlant vásárolhatunk, használt lakás vásárlására és korszerűsítésre nem adnak nekünk zöld hitelt. Csak magánszemélyek igényelhetik, és a megvásárolni kívánt ingatlan energetikai besorolásának el kell érni a BB szintet. Ez egy közel nulla energiaigényű ingatlant jelent, ahol az energiafelhasználás negyedét megújuló energiából kell fedezni. Huszonöt éves maximális futamidő mellett akár 70 millió forintot is felvehetünk, ha zöld hitelt igényelünk.

Az állam által támogatott otthonteremtési program elemeivel szemben, zöld hitel igénylésekor nem kell gyermeket vállalnunk és a meglévő gyermek sem elvárás. Házasságban sem kell élnünk, így program széles körben lesz elérhető, hiszen egyedülálló gyermektelenek is élhetnek vele.

Zöld hitel – 10 évig életvitelszerűen az ingatlanban

A program bejelentésekor találgatások indultak el arról, vajon befektetéshez igénybe lehet-e majd venni a zöld hitelt. A végleges kondíciók alapján azonban világos lett, hogy mivel 10 évig életvitelszerűen a vásárolt ingatlanban kell élnie az igénylőnek, így befektetési célra nem lesz felhasználható az MNB zöld hitele.

Nem mindennapi lehetőség

Új lakás vásárlását tervezők nem találnak ennél kedvezőbb konstrukciót ma Magyarországon. A 2,5 százalékos fix kamatozás kedvezőbb a CSOK hitel 3 százalékos díjánál, a magas hitelösszeg pedig nagyobb ingatlanok hitelből történő megvásárlását is lehetővé teszi.

A Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon programja tehát rendkívül kedvező kamattal és magas hitelösszeggel érhető el gyermekteleneknek és egyedülállóknak is. A program iránt hatalmas az érdeklődés, a szakértők arra számítanak, hogy a zöld hitel jelentős szeletet szakít majd ki a jelzáloghitelek piacának tortájából.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hitelfelvétel a Providentnél: ismerd meg az Otthoni Szolgáltatást!

Hitelfelvétel a Providentnél: ismerd meg az Otthoni Szolgáltatást!

2022.10.07.

Az Otthoni Szolgáltatás a kényelem érdekében jött létre, ám költsége is van – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla és a Provident kölcsöneiről.

Tovább olvasom
Milyen hitelfedezetet várnak el az egyes hiteltípusoknál?

Milyen hitelfedezetet várnak el az egyes hiteltípusoknál?

2021.12.03.

A pénzintézetek minden esetben valamilyen biztosíték ellenében hiteleznek. A klasszikus ingatlanfedezet mellett biztosíték lehet a rendszeres jövedelem, a másodlagos jövedelmek, adóstárs vagy kezes bevonása, értékpapír, sőt, még zálogtárgy is. Körbejártuk, hogy a bankok milyen hitelfedezetet várnak el az egyes hitelfajtáknál.

Tovább olvasom
Milyen költségekkel jár egy lakáshitel?

Milyen költségekkel jár egy lakáshitel?

2022.11.15.

Költségekkel jár a lakáshitel felvétele, sőt, az igénylés is, azaz akkor is lesznek fizetnivalók, ha végül elutasítják a hitelkérelmet.

Tovább olvasom
Hitel előtörlesztés és végtörlesztés – mi a különbség?

Hitel előtörlesztés és végtörlesztés – mi a különbség?

2022.10.14.

Ha az élethelyzetünk úgy hozta, hogy lehetőségünk van a meglévő lakás,- vagy szabad felhasználású kölcsönünk teljes egészét, vagy egy részét visszafizetni a futamidő lejárta előtt, akkor ismernünk kell a lehetőségeinket. Előtörlesztés és végtörlesztés: tudjuk mi a különbség, és hogy a mi esetünkben melyiket érdemes választani? Segítünk dönteni!

Tovább olvasom