Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

2021.10.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. október 27. 10:41

A Magyar Nemzeti Bank a hazai klímacélok mielőbbi elérése érdekében elindította a Zöld Otthon programot. A kivételesen alacsony kamattal és magas hitelösszeggel igényelhető hitel várhatóan rendkívül népszerű lesz. Mutatjuk a részleteket.

Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

Zöld hitel a Magyar Nemzeti Banktól

Az MNB NHP ZOP rövidítéssel jelölt Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitel program Zöld Otthon hitele végig fix 2,5 százalékos kamattal igényelhető. Ennek a kamattámogatott hitelek kamatánál is kedvezőbb kondíciónak a megjelenését nagy várakozások előzték meg. Az október 4-én indult programra az MNB 200 milliárd forintos forrást biztosít a pénzintézeteknek. Bár a zöld hitel mögött az MNB áll, a hitelt bankokon keresztül folyósítja, csak magánszemélyeknek. És nem csak a kedvező kamatozás teszi vonzóvá a zöld hitelt az új lakás vásárlását tervezők körében.

A Zöld Otthon program előnye – gyermektelen egyedülállóknak is

A program keretében csak új ingatlant vásárolhatunk, használt lakás vásárlására és korszerűsítésre nem adnak nekünk zöld hitelt. Csak magánszemélyek igényelhetik, és a megvásárolni kívánt ingatlan energetikai besorolásának el kell érni a BB szintet. Ez egy közel nulla energiaigényű ingatlant jelent, ahol az energiafelhasználás negyedét megújuló energiából kell fedezni. Huszonöt éves maximális futamidő mellett akár 70 millió forintot is felvehetünk, ha zöld hitelt igényelünk.

Az állam által támogatott otthonteremtési program elemeivel szemben, zöld hitel igénylésekor nem kell gyermeket vállalnunk és a meglévő gyermek sem elvárás. Házasságban sem kell élnünk, így program széles körben lesz elérhető, hiszen egyedülálló gyermektelenek is élhetnek vele.

Zöld hitel – 10 évig életvitelszerűen az ingatlanban

A program bejelentésekor találgatások indultak el arról, vajon befektetéshez igénybe lehet-e majd venni a zöld hitelt. A végleges kondíciók alapján azonban világos lett, hogy mivel 10 évig életvitelszerűen a vásárolt ingatlanban kell élnie az igénylőnek, így befektetési célra nem lesz felhasználható az MNB zöld hitele.

Nem mindennapi lehetőség

Új lakás vásárlását tervezők nem találnak ennél kedvezőbb konstrukciót ma Magyarországon. A 2,5 százalékos fix kamatozás kedvezőbb a CSOK hitel 3 százalékos díjánál, a magas hitelösszeg pedig nagyobb ingatlanok hitelből történő megvásárlását is lehetővé teszi.

A Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon programja tehát rendkívül kedvező kamattal és magas hitelösszeggel érhető el gyermekteleneknek és egyedülállóknak is. A program iránt hatalmas az érdeklődés, a szakértők arra számítanak, hogy a zöld hitel jelentős szeletet szakít majd ki a jelzáloghitelek piacának tortájából.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mi a különbség a kamatplafon és a kamatstop között?

Mi a különbség a kamatplafon és a kamatstop között?

2023.12.22.

A kamatplafon egy védelmi rendszer, mely a lakáshitel támogatására szolgál. A szakértők megtapasztalták, hogy két fogalom összekeveredik: a kamatstop és a kamatplafon. Ugyanakkor két különböző dologról van szó. Míg a kamatstopot kötelezővé tette a kormány, addig a kamatplafont önkéntesen vezették be a bankok. Utánajártunk, hogy mi a különbség a kettő között, és hogy miért lesz előnyös az önkéntesen vállalt kamatplafon a lakáshitelt igénylőknek.

Tovább olvasom
Hogyan zajlik a hitelbírálat? Amit érdemes tudni a hitelfelvétel előtt

Hogyan zajlik a hitelbírálat? Amit érdemes tudni a hitelfelvétel előtt

2024.03.14.

Amikor hitelt igényelünk, a bank elbírálja, majd jó esetben jóváhagyja az igénylést. De hogy zajlik a hitelbírálat? Mennyi ideig tart? Mit vizsgálnak? Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy mit érdemes tudnod hitelfelvétel előtt.

Tovább olvasom
Mi lesz a közös hitellel válás esetén?

Mi lesz a közös hitellel válás esetén?

2022.07.22.

A közös hitelt válás esetén rendezni kell, hiszen a válás során mindenről meg kell állapodni, ami a közös életben vagyonként szerepelt.

Tovább olvasom
Infláció: ezeket a kölcsönöket éri meg most előtörleszteni

Infláció: ezeket a kölcsönöket éri meg most előtörleszteni

2022.04.06.

A jelenlegi inflációs helyzetben érdemes-e most előtörleszteni kölcsönöket, s ha igen, mely típusúakat? Ennek a kérdésnek igyekeztünk utánajárni írásunkban.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával