Hirdetés

Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

2021.10.27.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. október 27. 10:41

A Magyar Nemzeti Bank a hazai klímacélok mielőbbi elérése érdekében elindította a Zöld Otthon programot. A kivételesen alacsony kamattal és magas hitelösszeggel igényelhető hitel várhatóan rendkívül népszerű lesz. Mutatjuk a részleteket.

Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

Zöld hitel a Magyar Nemzeti Banktól

Az MNB NHP ZOP rövidítéssel jelölt Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitel program Zöld Otthon hitele végig fix 2,5 százalékos kamattal igényelhető. Ennek a kamattámogatott hitelek kamatánál is kedvezőbb kondíciónak a megjelenését nagy várakozások előzték meg. Az október 4-én indult programra az MNB 200 milliárd forintos forrást biztosít a pénzintézeteknek. Bár a zöld hitel mögött az MNB áll, a hitelt bankokon keresztül folyósítja, csak magánszemélyeknek. És nem csak a kedvező kamatozás teszi vonzóvá a zöld hitelt az új lakás vásárlását tervezők körében.

A Zöld Otthon program előnye – gyermektelen egyedülállóknak is

A program keretében csak új ingatlant vásárolhatunk, használt lakás vásárlására és korszerűsítésre nem adnak nekünk zöld hitelt. Csak magánszemélyek igényelhetik, és a megvásárolni kívánt ingatlan energetikai besorolásának el kell érni a BB szintet. Ez egy közel nulla energiaigényű ingatlant jelent, ahol az energiafelhasználás negyedét megújuló energiából kell fedezni. Huszonöt éves maximális futamidő mellett akár 70 millió forintot is felvehetünk, ha zöld hitelt igényelünk.

Az állam által támogatott otthonteremtési program elemeivel szemben, zöld hitel igénylésekor nem kell gyermeket vállalnunk és a meglévő gyermek sem elvárás. Házasságban sem kell élnünk, így program széles körben lesz elérhető, hiszen egyedülálló gyermektelenek is élhetnek vele.

Zöld hitel – 10 évig életvitelszerűen az ingatlanban

A program bejelentésekor találgatások indultak el arról, vajon befektetéshez igénybe lehet-e majd venni a zöld hitelt. A végleges kondíciók alapján azonban világos lett, hogy mivel 10 évig életvitelszerűen a vásárolt ingatlanban kell élnie az igénylőnek, így befektetési célra nem lesz felhasználható az MNB zöld hitele.

Nem mindennapi lehetőség

Új lakás vásárlását tervezők nem találnak ennél kedvezőbb konstrukciót ma Magyarországon. A 2,5 százalékos fix kamatozás kedvezőbb a CSOK hitel 3 százalékos díjánál, a magas hitelösszeg pedig nagyobb ingatlanok hitelből történő megvásárlását is lehetővé teszi.

A Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon programja tehát rendkívül kedvező kamattal és magas hitelösszeggel érhető el gyermekteleneknek és egyedülállóknak is. A program iránt hatalmas az érdeklődés, a szakértők arra számítanak, hogy a zöld hitel jelentős szeletet szakít majd ki a jelzáloghitelek piacának tortájából.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen feltételekkel vehetünk fel hitelt élettársi kapcsolat esetén?

Milyen feltételekkel vehetünk fel hitelt élettársi kapcsolat esetén?

2021.10.11.

Egy hitel felvételénél gyakran csak egy személyre van szükség. Ilyen például a személyi kölcsön. Vannak azonban olyan hitelfajták, ahol az a banki gyakorlat, hogy az élettársat vagy a házastársat kötelező adósként bevonni igényléskor. Ezek jellemzően ingatlanfedezetes, nagyobb összegű és hosszabb futamidejű hitelek. Megnéztük, hogy mikor van szükség élettársra egy hitelfelvételnél.

Tovább olvasom
Mi alapján érdemes összehasonlítanunk a hiteleket?

Mi alapján érdemes összehasonlítanunk a hiteleket?

2021.11.29.

Egy hitelfelvétel évekre meghatározhatja a költségvetésünk kiadási oldalát. Fontos tehát, hogy milyen kondíciókkal veszünk fel hitelt, hiszen nem mindegy, hogy mennyivel fizetünk vissza többet annál, mint amennyit felvettünk. Megfelelő választás esetén akár egy autó árát is megtakaríthatjuk. Utánajártunk, hogy mi alapján érdemes összehasonlítani a hiteleket.

Tovább olvasom
Miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel?

Miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel?

2021.09.30.

A személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel felhasználását tekintve nem különbözik egymástól. Mindkettő korlátozás nélkül, szabadon, bármire elkölthető. Az igénylés menete, a kamatok, a felmerülő előzetes költségek és a kiutalási idő viszont már lényeges eltéréseket mutatnak. Megnéztük, miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel. Melyiket érdemes választani nagyobb hitelösszegnél? Melyik a jobb, ha gyorsan kell a pénz és rövid időre? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Mikor kell késedelmi kamatot fizetnünk?

Mikor kell késedelmi kamatot fizetnünk?

2021.04.27.

Késedelmi kamatot minden pénzintézet felszámol bizonyos esetekben, ami rövid távon kellemetlen, hosszabb távon viszont már veszélyes. Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom