Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Fellendülőben a lakáspiac az ingatlanközvetítő hálózat szerint

2021.09.07.
Szerző: Expresszkolcson

Az ingatlanközvetítő hálózat felmérései alapján a lakáspiac – és különösen az új építésű lakások piaca – fellendült az idei év első felében.

Fellendülőben a lakáspiac az ingatlanközvetítő hálózat szerint

Több ingatlanközvetítő hálózat statisztikái és felmérései alapján kijelenthető, hogy a lakáspiac ismét fellendült a koronavírus-veszélyhelyzet elmúltával. A megyei jogú városokban végzett felmérés kimutatta, hogy az előző év azonos időszakához képest 24%-kal több társasházi lakásprojekt indult el, és többek között ennek is köszönhetően a kínálati árak is növekedtek, méghozzá közel 10%-kal.

Milyen a fellendülés eloszlása?

Nyilvánvaló, hogy nem mindenhol ugyanakkora az emelkedés, hiszen a fenti adatok az átlagot mutatják. A népszerűbb városok közé tartozik Debrecen, ahol a legmagasabb a kínálati átlagár: négyzetméterenként 871.000 forint. A kiemelt városok között találjuk még Veszprémet 754.000 forintos, illetve Sopront 720.000 forintos négyzetméterenkénti árakkal. Hódmezővásárhely a lista végén foglal helyet: négyzetméterenként 438 ezer forint a kínálati átlagár, de Békéscsabán és Nagykanizsán is viszonylag alacsonyak a négyzetméterenkénti átlagárak: e megyei jogú városokban 458.000, illetve 481.000 forintról van szó.

Érdekes módon Győr nem került be a legdrágábbak közé, azonban Szegeddel és Debrecennel együtt e három városban indult a legtöbb projekt; szám szerint 112, amelyek összesen 3.331 lakást jelentenek. A legkevesebb lakásprojekt Szekszárdon, Békéscsabán és Hódmezővásárhelyen indult; ezekben a megyei jogú városokban mindössze két-két beruházásról tudnak az ingatlanközvetítő hálózatok a felmérés időpontjában.

Érdekesség, hogy a legdrágább, megyei jogú városban indult lakásprojekt Debrecenben található; ennek kínálati ára elérte a négyzetméterenkénti 1,5 millió forintot, de a megyei jogú városok öt legdrágább projektje közül négy szintén ebben a városban épül. Szintén érdemes megjegyezni, hogy míg minden tekintetben a középmezőnyben végzett Dunaújváros és Salgótarján, addig e két városban nem épül négylakásosnál nagyobb társasház.

Nem csak az ingatlanközvetítő hálózatok profitálnak belőle

Természetesen az ingatlanközvetítő hálózatok is nagyobb nyereséget tudhatnak magukénak a lakáspiac fellendülésének köszönhetően, de a befektetés is komoly profitot hozhat azoknak, akik most vásárolnak lakást, hiszen az árak egyre csak nőnek. Ha Te is most készülsz lakást vásárolni, és ehhez hitelt keresel, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Lakásvásárlás után mekkora az illeték mértéke, és kérhetek-e rá részletet?

Lakásvásárlás után mekkora az illeték mértéke, és kérhetek-e rá részletet?

2020.11.02.

Ha ingatlant vásárolsz, akkor a vételáron túl még akadnak tételek, amelyeket ki kell egyenlítened, hogy törvényesen a tiéd lehessen a lakás. Ilyen például a vagyonszerzési lakásvásárlási illeték is, amelyet meg kell fizetni, és ami minden lakásvásárláshoz hozzátartozik.

Tovább olvasom
5 tipp első lakás vásárlásához

5 tipp első lakás vásárlásához

2021.03.03.

Az első lakásodat vásárolnád meg a közeljövőben? Fogadd meg tanácsainkat, és egyszerűbb lesz minden!

Tovább olvasom
5 dolog a foglalóról, amit érdemes tudnod

5 dolog a foglalóról, amit érdemes tudnod

2021.04.16.

Álmaink házának megtalálásával egy sor fontos kérdésre is felelnünk kell. Hogyan és mikor kössünk adás-vételi szerződést, hogyan és mikor fizessünk? Kis utánajárással a válaszok nem is tűnnek annyira bonyolultnak. Első lépésben nézzük meg, hogy mit kell tudnunk a foglalóról.

Tovább olvasom
Mekkora önerő szükséges lakásvásárláshoz?

Mekkora önerő szükséges lakásvásárláshoz?

2021.08.20.

Önerő szükséges minden lakáshitelhez, és persze több tényezőtől is függ, hogy mekkora – az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom