Hirdetés

Mire számíthatsz, ha megszüntetnéd a bankszámládat?

2021.09.01.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 1. 13:15

Megszüntetnéd a bankszámládat? Akkor alábbi cikkünk neked szól, hiszen mindent megtudhatsz belőle a folyamatról!

Mire számíthatsz, ha megszüntetnéd a bankszámládat?

Ha megszüntetnéd a bankszámládat, számos apróságra kell odafigyelned, hogy minden sikerülhessen, és később se adódhassanak problémák. A legfontosabb tudnivaló, hogy a bankszámla megszüntetéséhez a szerződéshez kapcsolódó összes kötelezettséget is rendezni kell, a többit pedig alább részletezzük.

Ki szüntetheti meg a bankszámlát?

A bankszámla megszüntetését csakis annak tulajdonosa végezheti el, illetve abban az esetben, ha többen is rendelkeznek felette, mindenkire szükség van a folyamathoz. Ez alól kivétel, ha meghatalmazott segítségével szüntetjük meg a bankszámlát, illetve ha a számla tulajdonosa elhunyt, akkor az örökösöknek kell ezt megtenni.

Mire kell figyelni a bankszámla megszüntetésekor?

Fontos tudni, hogy a bankok a számlavezetési díjat általában a felmondási idő leteltéig beterhelik a számlára, és azt ki is kell fizetni, ha ugyanis ez nem történik meg, a számla sem szűnik meg, és az egész folyamatot újra kell kezdeni. Fontos, hogy a bankszámlához használt szolgáltatásokat is meg kell szüntetni, illetve, ha a számlán tartozás van, azt kamatokkal és díjakkal együtt rendezni kell. Ha folyószámla-hitelkeret is kapcsolódik a bankszámlához, az igénybe vett összeget a bankszámla megszüntetésének bejelentésével egyidejűleg vissza kell fizetni az esedékes kamatokkal és díjakkal együtt. Ha a bankszámlához lekötött betét is tartozik, a betétet azonnali visszavezetéssel meg kell szüntetni. A banktól kapott eszközöket vissza kell adni, így természetesen a bankkártyát is; jó tudni, hogyha a kártya dombornyomott, a számla csak 30 nap múlva szüntethető meg.

Mikor nem szüntethető meg egy bankszámla?

Amennyiben inkasszó, hatósági átutalás, átutalási végzés, vagy végrehajtás van érvényben a bankszámla ellen, a bankszámlát nem lehet megszüntetni, amíg ezek rendezésre nem kerülnek. Abban az esetben sem szüntethető meg a bankszámla, ha valamilyen vitatott tranzakció rendezése, illetve, ha ügyfélpanasz kivizsgálása van folyamatban.

Lényeges, hogy a nem használt bankszámla nem szűnik meg automatikusan, sőt, a díjai tovább terhelődnek, tehát komoly tartozás is összegyűlhet rajta, ezért érdemesebb inkább intézkedni a bankszámla megszüntetéséről!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍVMBÉR

THM

12,29%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Rossz bankszámlára utalta a pénzét? Mutatjuk, mit tegyen!

Rossz bankszámlára utalta a pénzét? Mutatjuk, mit tegyen!

2021.08.02.

Bárkivel előfordulhat, hogy véletlenül elnéz egy számjegyet a számlaszám beírásakor, ennek következtében pedig rossz bankszámlára utalja a pénzét. Mit lehet tenni ilyen esetben? Mutatjuk!

Tovább olvasom
Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

2021.06.15.

Kiknek kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni? Mit kell figyelembe venni a választás során? Kinek éri meg e-számlát nyitni? Milyen költségekkel jár egy vállalkozói bankszámla? Megválaszoljuk a vállalkozói bankszámlákkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Tovább olvasom
Hol lehet online bankszámlát nyitni?

Hol lehet online bankszámlát nyitni?

2020.09.29.

Az utóbbi években már nem is kérdés, hogy hol lehet online intézni az ügyeinket, hiszen egyre elterjedtebb az interneten keresztül történő banki, illetve hivatalos ügyintézés. Ebből következik, hogy mára már több banknál is elérhető az online számlanyitás lehetősége, bár azt is hozzá kell tenni, hogy csak részben.

Tovább olvasom
A rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál

A rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál

2021.08.25.

Ki lehet a rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál? Alábbi cikkünkben erre a kérdésre adunk egy minden részletre kiterjedő választ!

Tovább olvasom