Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Melyik bankoknál és milyen feltételekkel igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

2021.02.12.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. február 28. 15:42

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel célkitűzése, hogy egy széles körben elérhető, közérthető, egyszerű kritériumrendszerrel rendelkező, letisztult és villámgyors adminisztráció mellett igényelhető, szabad felhasználású vagy kifejezetten hitelkiváltási célzatú személyi kölcsön kerüljön piacra.

Melyik bankoknál és milyen feltételekkel igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

A programba integrált hitelportfólió kiemelten felhasználóbarát, transzparens módon biztosítja a törlesztőrészletek kalkulálhatóságát, a produktumok könnyen áttekinthető összehasonlíthatóságát, a financiális tudatosság élénkítését és a piaci verseny fokozását, hogy a kliensek egyre optimálisabb helyzetbe kerülhessenek. Vajon mely személyi hitelek kaphatják meg az MNB „fogyasztóbarát” minősítését, és melyik bankoknál, illetve milyen feltételekkel igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel? Járjunk utána!

Milyen követelményrendszerrel igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

A Magyar Nemzeti Bank komoly kritériumokat támaszt a programba illeszthető kölcsönökkel szemben, a minősítés megszerzése kizárólag szignifikáns feltételekkel teljesülhet, így ügyfélorientált szisztémával igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel.

  • Már meglévő hitel kiváltására és szabad felhasználásra igényelhető, így meglehetősen széleskörű igénybevételt biztosít.
  • A maximális futamidő 7 év, és a teljes periódus alatt fix, rögzített kamatot garantál.
  • A hitel futamideje alatt végig azonos mértékű, annuitásos havi törlesztő díjat szavatol.
  • 2021. július 1-től teljes ügymenetben digitálisan is hozzáférhető.
  • A folyósítási átfutási idő személyes ügyintézéssel maximum három, online pedig legfeljebb két munkanap.
  • A folyósító intézet által kalkulált referenciaértékhez viszonyított kamatfelár 500 ezer forint kölcsön értékig 15 százalékban maximalizált, magasabb összegnél legfeljebb 10 százalék lehet.
  • A folyósítási díj mértéke limitált, és az igényelt hitelösszeg maximum 0,75 százaléka lehet, viszont online ügyvitellel egyáltalán nem számolható fel.
  • Az előtörlesztési díj is korlátozott, nem múlhatja felül az előtörlesztendő végösszeg 0,5 százalékát, de 1 évnél rövidebb lejárat esetén erre sem számolható fel különdíj.
  • Egyszeri, nem teljesített fogyasztói elvárás miatt a kedvezmények nem módosíthatóak.

Melyik bankoknál igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.03.24.

A zöld fogyasztóbarát lakáshitelek 2023. április 1. után elérhetőek lesznek ott, ahol eddig is lehetett Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt igényelni!

Tovább olvasom
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

2020.05.25.

A „minősített fogyasztóbarát” minősítést eddig csupán lakáshitel kaphatta meg, ám már egy ideje lehet arról is hallani, hogy a biztosításoknál, elsősorban a lakásbiztosítások esetében be fogják vezetni. Ez nemrég meg is történt: megjelent az első minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit hamarosan a többi is követni fog, hiszen csak a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyására van szükség hozzá, így minden biztosítótársaságnak megvan a lehetősége arra, hogy maga is előálljon egy ilyen konstrukcióval.

Tovább olvasom
Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni  róla?

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni róla?

2021.01.15.

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsönök értékesítése; az alábbiakban összeszedtük, amit tudnod kell, mielőtt benyújtod az igénylésedet.

Tovább olvasom
Fogyasztóbarát személyi kölcsön – miben különbözik a többitől?

Fogyasztóbarát személyi kölcsön – miben különbözik a többitől?

2020.09.02.

A Fogyasztóbarát személyi kölcsönök csak nemrég jelentek meg, de mind a hitelezők, mind a hitelt felvevők felkapták rá a fejüket. Ez érthető is, hiszen a Fogyasztóbarát lakáshitelekkel a Magyar Nemzeti Bank megmutatta, milyennek is kellene lennie egy, az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó hitelkonstrukciónak, és ha ezt egy személyi kölcsönnel is meg lehetne oldani, az nagyot szólhatna a magyar pénzpiacon.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával