Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hitellel terhelt ingatlanra is igényelhetjük a lakásfelújítási támogatást?

2021.02.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. február 3. 17:46

A lakásfelújítási támogatás és a hitellel terhelt ingatlanok kapcsolatára sokan kérdeznek rá az utóbbi időben; alábbi cikkünkben sok mindenre választ kaphatsz!

Hitellel terhelt ingatlanra is igényelhetjük a lakásfelújítási támogatást?

A lakásfelújítási támogatás lényege

Az állam maximum 3 millió forintig támogatja a gyermeket nevelő magyar családok otthonainak felújítását, amit azok igényelhetnek, akik legalább egy gyermeket nevelnek, és a saját otthonukat szeretnék felújítani, illetve korszerűsíteni. Sokan félreértik azonban a kiírást, gondolván, hogy kapnak 3 millió forintot, amit a lakásukra költhetnek, ám ez koránt sincs így. A lakásfelújítási támogatás a felújítási költségek felét téríti vissza számlák bemutatása ellenében, maximum 3 millió forintig, azaz aki elkölt a lakására 6 millió forintot, az visszaigényelheti az összeg felét. Ennek azonban még nincs köze ahhoz, hogy az ingatlan hitellel terhelt-e, vagy sem.

Hitellel terhelt ingatlanra igényelhető-e a lakásfelújítási támogatás?

Igen, de csak bizonyos feltételekkel. A kérelem benyújtásának időpontjában az igénylőnek, illetve kiskorú gyermekének a támogatásban érintett lakásban együttesen legalább 50 százalékos ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie, vagyis ha nincs meg a saját tulajdonjoguk ebben az ingatlanban legalább 50%-os mértékben, akkor nem tudják igénybe venni a lakásfelújítási támogatást.

Igénybe vehető a támogatás egy másik beruházás miatt jelzáloggal terhelt ingatlanra?

Abszolút, ugyanis nem jelent problémát, ha a lakáson van jelzálog valami miatt, a lakásfelújítási támogatást ez esetben is igénybe lehet venni.

Ha magunk végezzük el a felújítási munkálatokat, akkor is jár a lakásfelújítási támogatás?

Ez esetben viszont a válasz sajnos az, hogy nem. A lakásfelújítási támogatás csak abban az esetben igényelhető, ha a munkadíjról és az anyagköltségről egyaránt rendelkezünk számlával, valamint a munka- és anyagköltség fele-fele arányban igényelhető, tehát így nem csak a munkadíjra, de az anyagköltségre sem igényelhető a lakásfelújítási támogatás.

Hasonlítsd össze oldalunk segítségével a pénzintézetek legjobb ajánlatait, és válaszd a céljaidnak leginkább megfelelőt!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Otthonteremtési támogatások 2022-ben

Otthonteremtési támogatások 2022-ben

2022.02.17.

Otthonteremtési támogatásokat 2022-ben is igényelhetsz, de akad olyan, amit már csak egy ideig – az alábbiakban ezeket soroljuk fel.

Tovább olvasom
Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

2022.12.19.

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetsz igénybe a következő évben? Az alábbi cikkben ennek járunk utána!

Tovább olvasom
Melyik a legnépszerűbb családtámogatási forma jelenleg?

Melyik a legnépszerűbb családtámogatási forma jelenleg?

2021.09.22.

A kormány Otthonteremési programja a gyereket tervező családoknak nyújt segítséget ingatlanvásárláshoz. Az igénylők többsége nem vágott volna bele ingatlanvásárlásba az Otthonteremtési támogatás nélkül. A családok támogatásának más formái is léteznek. Megnéztük, hogy melyek ezek, és hogy ezek közül jelenleg melyik a legnépszerűbb.

Tovább olvasom
Ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra?

Ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra?

2021.02.05.

Azt, hogy ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra, számos tényező határozza meg; az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával