Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ezekre figyelj a vállalkozói hitel kiválasztása során!

2021.01.19.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 19. 10:50

A vállalkozói hitel kiválasztása több szempontból is lényeges – ezekre hívja fel a figyelmed alábbi cikkünk!

Ezekre figyelj a vállalkozói hitel kiválasztása során!

A lakossági hiteleket többnyire könnyedén át lehet látni, és a behatárolásuk is roppant egyszerű – már csak a nevükből adódóan is –,  a vállalkozói hitel kiválasztása azonban lényegesen problémásabb. Egy kezdő vállalkozó a finanszírozási módok összehasonlításával is nehezen birkózhat meg, és, ha rossz konstrukció mellé teszi le a voksát, könnyen csődbe is juttathatja a cégét. Sokszor napokig is eltarthat, amíg megismered a bankok termékeit, ezért érdemes figyelembe venned a legfontosabb tényezőket.

Ha nem megy magadtól, kérdezz!

Vannak kérdések, amelyek megválaszolása nélkül gyakorlatilag lehetetlen a megfelelő vállalkozói hitel kiválasztása. Ilyen például az, hogy mire is fogod azt fordítani, mekkora összegre van szükséged, milyen futamidőt választanál, rendelkezel-e önerővel, illetve fedezettel. Ezek alapján már könnyebb eldönteni, hogy a számos ajánlat közül melyik lesz a legmegfelelőbb a vállalkozásod számára.

Nézz utána a lehetőségeknek!

Többféle lehetőséggel is élhetsz a vállalkozói hitel kiválasztása során. Ilyen lehet például a rövid lejáratú, rulírozó hitel, amennyiben szabad felhasználású kölcsönre van szükséged, amit a visszafizetés arányában többször is felhasználhatsz a hitel lejártáig. A folyószámlahitel szintén előnyös lehet ebben az esetben; az ehhez hasonló kölcsönöket a bevételeidtől függően néhány százezer forinttól több tízmillió forintig igényelheted. A forgóeszközhitel szintén ebbe a kategóriába tartozik, ám ennél meghatározott, hogy mire költheted el.

Nagyobb összeg igénylése esetén a vállalkozásfejlesztési hitelek, a beruházási kölcsönök, a projekthitelek, illetve az értékpapír-fedezetű lombardhitelek állnak a rendelkezésedre. Ezek esetében azonban a bankok fedezetet és önerőt is elvárnak, ráadásul üzleti tervet is be kell nyújtanod, és megfelelő árbevételt is igazolnod kell.

Vizsgáld meg az állam által biztosított lehetőségeket is!

A vállalkozói hitel kiválasztása során államilag támogatott konstrukciókat is találsz, amelyek a piaciaknál kedvezőbb feltételeket és kamatokat biztosítanak. Ilyenek például a különböző MFB-hitelek, illetve a Széchenyi-hitelprogram konstrukciói.
Érdemes tehát alaposan megfontolni a vállalkozói hitel kiválasztását, és több bank ajánlatát is összehasonlítani, ha pedig megvan a legkedvezőbb, kérj előbírálatot!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

11,17% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Pénzügyi nehézségekkel küzd a vállalkozásom – mit tehetek?

Pénzügyi nehézségekkel küzd a vállalkozásom – mit tehetek?

2021.01.12.

Egy jól működő vállalkozás is küzdhet pénzügyi nehézségekkel, ilyenkor jól jön a külső anyagi segítség. Ilyen esetben faktoringban érdemes gondolkodni? Esetleg hitelt célszerű felvenni? Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget a pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozások számára.

Tovább olvasom
Milyen hitelt kaphatnak a kezdő vállalkozások?

Milyen hitelt kaphatnak a kezdő vállalkozások?

2020.11.18.

A pénzintézetek általában két lezárt üzleti évet kérnek ahhoz, hogy hitelt adjanak egy cégnek. Jogosan merül fel a kérdés: mennyit és hogyan kaphatnak a kezdő vállalkozások? Blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

Tovább olvasom
Már igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

Már igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

2021.09.06.

2021. szeptember első napjától elérhető a Széchenyi Lízing GO!. A hitelek mellett a Széchenyi Kártya Program mostantól egy teljesen új termékkel, egy lízingkonstrukcióval is segíti a vállalkozásokat. A konstrukció KAVOSZ Zrt által gondozott, és a KAVOSZ Zrt-n keresztül érhető el. Mutatjuk, hogyan.

Tovább olvasom
MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

2021.01.13.

Az MFB Krízis Hitel Plusz hitelprogram létrehozásának célja a koronavírus okozta gazdasági problémák mérséklése. A részleteket alább olvashatod!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával