Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Az új otthonfelújítási program részletesen

2020.12.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 26. 15:20

Az új otthonfelújítási programról szóló kormányrendelet végre megjelent a Magyar Közlönyben, a részleteit pedig alább olvashatod!

Az új otthonfelújítási program részletesen

Az új otthonfelújítási program támogatási összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, amelyben 50-50% arányt kell képviselnie a munkadíjnak és az anyagköltségnek, de legfeljebb 3 millió forint lehet, viszont számtalan dologra felhasználható, ami csak az ingatlan felújítása kapcsán felmerülhet.

Ilyenek lehetnek:

 • Víz-, csatorna-, elektromos- és gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése, vagy cseréje
 • Fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel
 • Fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése, vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is
 • Az épület szigetelése, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat
 • A külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése, vagy cseréje
 • Párkányok, küszöbök cseréje, vagy felújítása
 • Tető cseréje, felújítása, szigetelése
 • Kémény építése, korszerűsítése
 • Klímaberendezés beépítése, cseréje
 • Napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje
 • Belső tér felújítása, ideértve a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém-, vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázását, a galériaépítést, a belső lépcső kialakítását és cseréjét, a szaniterek beépítését, vagy cseréjét, a villanykapcsolók és konnektorok
 • kialakítását és cseréjét, a belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítését, cseréjét, vagy felújítását
 • A lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség felújítása
 • Kerítés építése
 • Gépjárműtároló építése, vagy nyitott gépkocsi beálló kialakítása
 • Terasz, loggia, erkély, előtető építése
 • Térburkolat készítése, cseréje
 • Télikert kialakítása

Legkésőbb a számla kifizetését követő 60 napon belül szükséges megigényelni az új otthonfelújítási programból lehívható összeget. Az igénylő a kapott támogatást utólag, a munkálatok befejezését követően kapja meg, ehhez pedig be kell nyújtania a számlákat a kormányhivatalban. Az új otthonfelújítási program bírálati ideje maximum 30 nap, az összeget pedig a Magyar Államkincstár az ezt követő ötödik napig átutalja.

Kik igényelhetik a támogatást?

Egy gyermeket nevelnek vagy várnak. A gyermek már a várandósság 12. hetétől számít. Gyermek 25 éves koráig kérhető, ha együtt él a családdal.
Gyermek megváltozott munkaképességű, akár fogyatékkal él, vagy GYOD-ra jogosítja a szüleit, akkor nem számít az életkor
A támogatást igényelhetik házaspárok, élettársak, egyedülállók, akik egyedül nevelik gyermeküket.

Mekkora összeg igényelhető?

Az összeg maximum 3 millió forint lehet, de ettől kevesebb összeg is kérhető, anyag költségre és munkadíjra egyaránt fordítható fele-fele arányban.

Nézzük át a feltételeket

2021 január 1-je után elindult felújításokra lehet igényelni
Köztartozás-mentesség szükséges. Legalább 1 éves folyamatos TB jogviszony, ez lehet felsőoktatási jogviszony, vagy munkaviszony, amit maximum 30 napra szakítottak meg.
A koronavírus járvány idején, akik elveszítették a munkájukat, azoknál az utolsó 3 hónapnál az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik. A nyugdíj melletti munka végzés is beszámít.

Hogy kell igényelni a támogatást?

Egy egyszerű szerződést kell kitölteni, a felújítás során gyűjteni kell a számlákat, amit a Magyar Államkincstárhoz kell eljuttatni, mindez egyszerűen online intézhető.

Elbírálás és kifizetés

A munka befejezését követően 60 napon belül kell eljuttatni a számlákat a Magyar Államkincstárhoz, ezt követően 30 napon belül elbírálásra kerül a támogatás és a pozitív bírálatot követően 5 napon belül kiutalják a új otthonfelújítási program összegét.

Újra lehet.e igényelni a támogatást?

Minden család egyszer veheti igénybe az új otthonfelújítási program támogatását.

Ha önerőre van szükséged a támogatás igénybevételéhez, akkor nézz körül ajánlataink között és igényelj személyi kölcsön online a termékek összehasonlítását követően.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Melyik bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást?

Melyik bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást?

2024.05.21.

Júniustól új formában újra elérhetővé válik az otthonfelújítási támogatás. Utánajártunk, hogy kinek lesz ez lehetőség, és persze annak is, hogy melyik bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást. Mutatjuk.

Tovább olvasom
Újabb változások az Otthonfelújítási támogatás szabályaiban

Újabb változások az Otthonfelújítási támogatás szabályaiban

2021.11.11.

Az Otthonfelújítási támogatás egy vissza nem térítendő támogatás lakásfelújításhoz. Úgy szépíthetjük meg az otthonunkat, hogy a költségink felét az állam kifizeti. A gyermeket nevelő családok Otthonfelújítási támogatásáról szóló rendelet több ponton is módosult. Mutatjuk, miben változtak a lakásfelújítási támogatás szabályai.

Tovább olvasom
Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

2021.01.06.

A financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával