Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Albérlet, vagy ingatlanvásárlás – mi éri meg jobban?

2020.09.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 17. 00:08

Albérlet, vagy ingatlanvásárlás? Nem is olyan könnyű megválaszolni ezt a kérdést, mint elsőre gondoltuk volna, hiszen mi alapvetően a vásárlás mellé tennénk le a voksunkat, ám ez nem csak a szándéktól, de a lehetőségektől is nagyban függ.

Albérlet, vagy ingatlanvásárlás – mi éri meg jobban?

Az albérlet és ingatlanvásárlás párharcában egyértelműen az előbbi áll vesztésre, az utóbbi pedig jobban megéri, hiszen közel ugyanannyi havi befizetés mellett – egy bizonyos idő eltelte után – egy saját lakás lesz a jutalmunk, ha lakáshitelt veszünk fel. Albérletben ezzel szemben csak a lakhatást biztosítjuk, tulajdonra viszont nem teszünk szert. Az ingatlanvásárláshoz viszont pénz kell, méghozzá sok, és ugyan a bankok éppen erre fejlesztették ki a lakáshiteleket, ám az igénylésük egyik alapfeltétele az önerő megléte, ami viszont nem mindenkinek áll a rendelkezésére.

Persze az önerő más forrásokból is beszerezhető, nem feltétlenül kell hozzá megtakarításokkal rendelkezni. Ott van például a CSOK és a babaváró hitel, mint a kormány által biztosított otthonteremtési támogatások, de ezek igényléséhez számos feltételt kell teljesíteni, amelyeket szintén nem mindenki képes megoldani. Ilyen például egy egyedülálló ember esete, aki már a legelső feltételnél kihullik a rostán, és ha nincs jelentős mértékű megtakarítása, illetve magas jövedelme, lakáshitelt sem fog kapni, így számára egyáltalán nem kérdés, hogy albérlet, vagy ingatlanvásárlás: kénytelen bérelni.

Ha viszont teljesíthetőek a feltételek, szintén nem kérdéses: mindenképp az ingatlanvásárlás a legjobb lehetőség! Jelenleg több is létezik, amelyek akár párhuzamosan is igényelhetőek, így akár 25 millió forint kezdőtőkéhez is hozzá lehet jutni, ami már tekintélyes része lehet egy lakáshitelnek. Ráadás, hogy a CSOK és a babaváró hitel mellé igényelhető egy államilag támogatott jelzáloghitel is, ami jelenleg a magyar pénzpiac legalacsonyabb kamatozású konstrukciója!

Amennyiben tudod teljesíteni az állami támogatások feltételeit, akkor nem kérdéses, hogy albérlet, vagy ingatlanvásárlás, hiszen az utóbbival sokkal jobban jársz! Ha kérdésed lenne a lakáshitelekkel, a támogatásokkal, vagy azok igénylésével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén; állunk rendelkezésedre!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hogyan hatott a járványhelyzet az albérletárakra?

Hogyan hatott a járványhelyzet az albérletárakra?

2021.05.20.

Az albérletárak folyamatosan változnak – többnyire sajnos nőnek –, ám a járványhelyzet különleges körülményeket teremtett; az alábbiakban a hatásait mutatjuk be.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával