Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Alapfogalmak a hitelekhez

2019.03.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 09:45

Mivel nem csak visszatérő olvasóink vannak, hanem szerencsére újak is, így meg szeretnénk könnyíteni a helyzetüket azzal, hogy nem kell végigolvasniuk a blog összes cikkét. Alapfogalmak, amit összegyűjtöttünk a részetekre, hogy a hitelekkel kapcsolatos tudásotokat egy elégséges szintre emeljük.

Alapfogalmak a hitelekhez

Alapfogalmak: Az első és legfontosabb alapfogalom, amivel tisztában kell lenni, a THM. A THM jelentése teljes hiteldíjmutató, ami hitel összes költségének a hitel teljes összegéhez viszonyított, százalékban kifejezett aránya, amit éves viszonylatra adnak meg. A THM hitel kamatán kívül a kezelési költséget, a hitelközvetítőnek fizetendő díjat, a számlavezetési díjat, illetve jelzáloghitel esetén az értékbecslés és a helyszíni szemle díját, valamint az ingatlannyilvántartási eljárás díját tartalmazza.

Innen át is térünk a hitelek alapfogalmaira, elsőként a fedezetes, illetve a fedezet nélküli hitelekre. Bővebben a fogalmak jelentését it tudod megtekinteni, kattints ide!

A fedezetes hitel esetében mindig kell valamilyen ingó, vagy ingatlan, ami biztosítékként szolgál; előbbi valamilyen nagyobb értékű vagyontárgy lehet, például egy autó, vagy festmény, esetleg ékszer, utóbbi pedig minden esetben ház, lakás, vagy telek. A fedezet nélküli hitelek esetében ezt a biztosítékot a havonkénti jóváírás jelenti, ami a hitelt nyújtó pénzintézetnél vezetett folyószámlán jelentkezik. A fedezet nélküli hitelek legismertebb típusa a személyi kölcsön, lássuk hát részletesebben ezt is!

A személyi kölcsön szabad felhasználású hitelkonstrukció, amelyhez nem szükséges semmilyen fedezet, csak jövedelem, illetve annak igazolása. A hitelösszeg általában alacsonyabb, mint egy ingatlanfedezetű hitel esetében, bár manapság már akár 10.000.000 forintot is lehet igényelni fedezet nélkül, bár ezt magasabb jövedelmi szinthez kötik, míg egy fedezetes hitelnél ez nem releváns annyira, hiszen a fedezet alapján állapítják meg a felvehető hitelösszeget. A személyi kölcsönök egyik fajtája a gyorskölcsön, ami szintén népszerű hiteltermék, ezért érdemes megnézni a különbségeket. Partnerünk legjobb személyi kölcsön ajánlatait is érdemes megnézned, ide kattintva tekintheted meg.

A gyorskölcsön többnyire kisebb összegű, rövidebb futamidejű és egyszerűbben igényelhető személyi kölcsön altípus. A lényege, hogy a folyósítás egy napon belül is megtörténhet, bizonyos esetekben pedig ez az idő akár egy óra is lehet! Szintén szabad felhasználású, mint a személyi kölcsönök, ráadásul egyes pénzintézeteknél olyanok is igényelhetik, akik szerepelnek a KHR rendszer negatív adóslistáján.

Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor az alapfogalmak tisztázása után máris nekiláthatsz; oldalunkon könnyen összehasonlíthatod az elérhető lehetőségeket, és kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbet. Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával