Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

2018.02.25.

A személyi kölcsön egy szabad felhasználású, fedezet nélküli hitel, rugalmas, ám rövid futamidővel és viszonylag alacsony hitelösszeggel, tudjuk meg kell-e adóstárs az igényléshez.

Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

Az igénylése – egy ingatlanfedezetű hitelhez képest – egyszerű, de természetesen vannak feltételei, amiket teljesítened kell, ezért érdemes körültekintően eljárni, hogy adóstárs szükséges-e hozzá.

Először is rendelkezned kell egy állandó, magyarországi, bejelentett lakcímmel, és ezt érvényes személyazonosító okmánnyal igazolnod is kell. A 18. évedet be kell töltened az igényléshez, de van olyan bank is, ahol a korhatár magasabb, a Sberbank esetében például 23 év, Cetelemnél 20 év, Budapest Bank esetében pedig 21 éves korig adóstárs szükséges.  Emellett különböző dokumentumokra is szükséged lesz, amik a fizetésképességedet igazolják, illetve azt, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz havonta kifizetni, valamint ebből számolják ki a maximálisan adható hitelösszeget is. Rendelkezned kell legalább 3 hónapja fennálló munkaviszonyból származó jövedelemmel. Munkáltatói igazolással kell igazolnod a jövedelmedet, emellett az utolsó háromhavi munkabérednek minimálisan a 68.000 Forintot el kell érnie. Amennyiben bankszámlára érkezik a jövdelmed, akkor 3 havi számlakivonatra is szükség lesz. Emellett szükség lesz egy telefonszámra, illetve alapkövetelmény, hogy ne szerepelj a KHR rendszerben aktív státusszal. Ha ezeket teljesíted, jó esélyeid vannak arra, hogy megkapd a személyi kölcsönt!

Mint látható, az adóstárs megléte nem szerepel a személyi kölcsön kritériumai között, de hogy a címben feltett kérdésre ennél konkrétabban válaszoljunk: nem kötelező az adóstárs bevonása a hitelügyletbe, viszont sokat segíthet! Adóstárs bevonásával emelkedhet a felvehető hitelösszeg, illetve valószínűbb, hogy megkapod az igényelt hitelt. Természetesen csak akkor, ha az adóstárs is megfelel a vele szemben támasztott követelményeknek: csak házas-, vagy élettárs lehet, minden egyéb feltétel pedig az adóséval megegyező!

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akár adóstárssal, akár nélküle, akkor oldalunk segítségével könnyen összehasonlíthatod a különböző hitelkonstrukciókat! Válaszd a legmegfelelőbbet, kérdés esetén pedig keress bennünket elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 8.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

2020.11.12.

Elsőre furcsa kérdésnek tűnhet, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel adóstársként, hiszen az adóstárs azt jelenti, hogy résztvevő egy hitelügyletben, ám ha tovább visszük ezt a gondolatsort, akkor kerül elő az igazi értelme: vajon vehet-e fel hitelt az, aki egy másik ügyletben adóstársként szerepel? Ennek járunk utána az alábbi cikkben.

Tovább olvasom