Széchenyi Likviditási Hitel GO!

Sberbank

Széchenyi Újraindítási Likviditási Hitel

Kamat4,7%
Futamidő24 - 36 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

Széchenyi Újraindítási Likviditási Hitel

Kamat4,7%
Futamidő36 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A Széchenyi likviditási hitel a Széchenyi Kártya Program részeként kedvezményes, szabad felhasználású forgóeszközkölcsönt biztosít a vállalkozásoknak.

A 2020-ban megújult Széchenyi Kártya Program számos területen igyekszik segíteni a magyar mikro-, kis-, és középvállalkozásokat. A legfrissebb Széchenyi hitel többek között a következő új konstrukciókat tartalmazza: Széchenyi munkahelymegtartó hitel, Széchenyi kártya folyószámlahitel plusz, Széchenyi likviditási hitel, Széchenyi beruházási hitel plusz. Az új termékek legfőbb célja az, hogy kedvezményes hitelekkel támogassák a vállalkozások működését és segítsék elő azok beruházásait. A koronavírus-járvány miatt számos cég nehezebb helyzetbe került, azaz szüksége van külső, megbízható forrásra.

A Széchenyi likviditási hitel esetében az igényelt összeg többek között a következőkre fordítható: forgóeszközök beszerzése, szállítás, gépek karbantartása, raktározás, továbbképzések, marketing, könyvvizsgálat. A kölcsön maximum 250 millió forint lehet, de nem haladhatja meg a vállalkozás előző évi bérköltségének a kétszeresét, vagy az éves árbevétel 25 százalékát (a kettő közül azt, amelyik magasabb). A hitel futamidő 2 vagy 3 év, az igénylő cégnek nem lehet lejárt köztartozása, valamint hiteltartozása, a nettó ügyleti kamat 0,2 százalék, kezelési költség pedig nincs.

A Széchenyi likviditási hitel egy olyan szabad felhasználású forgóeszközhitel, amely a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére igényelhető. A hitelösszegből például készletek szerezhetőek be, finanszírozható szállítás-rakodás, raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám és propaganda, tervezés és lebonyolítás, könyvvizsgálat, valamint könyvviteli szolgáltatás. A kölcsön ezek mellett a vállalkozás fennálló hiteltartozásának kiváltásra is fordítható.

A konstrukció előnyei közé tartozik, hogy szabad felhasználású, 250 millió forint hitelösszegig igényelhető, állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatást tartalmaz, nincs szükség hozzá ingatlanfedezetre, a hitelbírálat gyors és egyszerűsített, valamint az ország több mint 200 pontján igényelhető.

Ami a feltételeket illeti, a Széchenyi likviditási hitelt minden olyan mikro-, kis-, és középvállalkozás igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, valamint lejárt hiteltartozása, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek. A kölcsön törlesztésének megkezdésére maximum kilenc hónap a türelmi idő. Ennek az időszaknak a lejártát követően esedékes a visszafizetés, méghozzá havi egyenlő összegű törlesztő részletekben.

A következőkre van szükség a hitel igényléséhez: igénylési lap, az elmúlt év, évek gazdálkodási adatai (SZJA/EVA/KATA bevallás, éves beszámoló, főkönyvi kivonatok), nemleges adóigazolás, az igénylő cégjegyzésre jogosult személyes okmányai, kezes, kezesek okmányai fénymásolatban, nyilatkozat és kezesi záradék, záradékok.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Likviditási Hitel GO! - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Likviditási Hitel GO! - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Likviditási Hitel GO! - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Likviditási Hitel GO! - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Akad olyan termék, amelynél legalább egy lezárt üzleti év szükséges, de ez nem mindenütt kizáró ok.

A beruházási hitelek elsősorban a mikro-, közép-, és kisvállalkozásoknak szólnak. Sokféle feltétel van, hiszen a termék is sokféle lehet. Ami általában alapvető, az a magyarországi telephely, legalább egy lezárt üzleti év, valamint a köztartozás és hiteltartozás mentesség.

Az agrár hitel voltaképpen egy vállalkozói hitelfajta. Számos formája van, amelyet a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások tudnak hasznosítani. Működéshez, beruházáshoz egyaránt hasznos lehet, sokféle célt szolgálhat.

A vállalkozói folyószámlahitel fix költsége a kamat, amelyet a bank naponta számol a fennálló tartozásra, de akadhatnak más költségek, díjak is, mint például a kezelési költség.

A legnagyobb előnye az, hogy segíthet átmeneti pénzzavarok esetében. A vállalkozás pénzforgalmi számlájához nyújtott hitelkeretből szabad felhasználású kölcsönhöz juthatunk. A keret nagyságát a hitelező pénzintézet határozza meg az alapján, hogy a vállalkozásunk milyen helyzetben van, hogy alakult az árbevétele az elmúlt időszakban.

A célra több lehetőség is akad. A kereskedelmi bankok sokféle hitelterméket ajánlanak vállalkozóknak különböző célokra, valamint rendelkezésre állnak az olyan programok, mint a Széchenyi hitel, vagy az NHP Hajrá. Az állam igyekszik támogatni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, kamattámogatást és könnyített feltételeket biztosít számukra a különböző hiteleknél.

A kezdő vállalkozások kategóriájába általában azok a vállalkozások tartoznak, amelyek még nem működnek, vagy nincs jelentős üzleti múltjuk, még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Belföldi székhelyű cégek, amelyek a hatályos törvény szerint megfelelnek a mikro-, kis-, és középvállalkozások kritériumainak. Emellett egyéni vállalkozók, egyéni cégek, őstermelők, családi gazdálkodók és a szövetkezetek is igényelhetnek ilyen kölcsönt.

Kizárólag a vállalkozás tevékenységével kapcsolatban használhatjuk fel az igényelt összeget, ezen belül azonban sok mindenre lehet költeni. Például lehet belőle beruházást, vagy céges forgóeszközt finanszírozni, állami, vagy európai uniós támogatást megelőlegezni, vagy akár hitel is kiváltható vele.

Fel kell keresni egy regisztráló irodát, amelyek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a KAVOSZ-irodákban érhetőek el. Az igényléshez össze kell gyűjteni/kitölteni az adott termékhez szükséges dokumentumokat. Ki kell választani a forgalmazó bankok közül azt, amellyel szeretnénk szerződést kötni.

Legutóbbi blogbejegyzések

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

2021.07.26.

A babaváró hitel népszerűsége ismét emelkedni kezdett; ennek okára keressük a magyarázatot alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Milyen hatásai lehetnek a dollár erősödésének?

Milyen hatásai lehetnek a dollár erősödésének?

2021.07.22.

Erősödött a dollár júniusban, és bár hullámzó a teljesítménye, bizakodásra ad okot a jelenlegi állapota is – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

2021.07.21.

Jövedelmet munkanélküliség esetén biztosítani magunknak nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból megtudhatod, mi a teendő ebben a helyzetben!

Tovább olvasom
Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Tovább olvasom