Önerő Kiegészítő Hitel

MKB

Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

Kamat1 havi BUBOR + 4,5%
Futamidő13 - 120 hóTürelmi idő: maximum 24 hó
Hitelösszeg3.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A Széchenyi önerő kiegészítő hitel egy speciális hitelforma. Arra lehet használni, hogy a már elnyert, vissza nem térítendő támogatás segítségével teljesülő beruházások megvalósítását támogassa, növelje a pályázati források sikeres felhasználásának arányát. Ezt a kölcsönt a pályázatok előírt önrészében lehet felhasználni.

Az idén – a koronavírus-járvány előidézte gazdasági helyzetre reagálva – átalakított Széchényi Kártya Program fő célja az, hogy a különböző feltételeknek megfelelő hazai vállalkozások működését és fejlődését támogassa. A program ezt a támogatást olyan kölcsönök biztosításával nyújtja, amelyek kedvező, egyszerűsített feltételekkel igényelhetőek, illetve használhatóak különböző célokra. Ennek az új programnak a része a Széchenyi önerő kiegészítő hitel is. A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre.

A Széchenyi önerő kiegészítő hitel egy olyan konstrukció, amely elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházásoknál használható. Komoly segítséget, hatékony támogatást jelenthet az olyan vállalkozások számára, amelyeknek szükségük van a pályázatban előírt önrész kiegészítésére. Ez a hitelforma az ilyen fejlesztések megvalósítását próbálja elősegíteni, azzal a céllal, hogy a különböző pályázati források felhasználása minél sikeresebb legyen.

A Széchenyi önerő kiegészítő hitelnek számos előnye van. A kölcsön ingatlanfedezet nélkül is igényelhető, gyors és egyszerűsített a hitelbírálata, fontos szempont lehet az is, hogy az ország több mint 200 pontján igényelhető. Ezt a hiteltípust minden olyan mikro-, kis, és középvállalkozás igényelheti, amely legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik (fontos tudni, hogy ahol az adott pályázat nem ír elő elvárt gazdálkodási múltat, ott kezdő vállalkozások finanszírozása is lehetséges), nem veszteséges tartósan, nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, illetve megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

Ebben a hitelkonstrukcióban legfeljebb 100 millió forintot lehet igényelni, illetve a tervezett fejlesztés összes költsége minimum 20 százalékának megfelelő saját erővel szükséges rendelkezni. A kölcsön futamideje legalább 13, legfeljebb 120 hónap, ezen belül a rendelkezésre tartási idő maximum 18 hónap lehet.

Így kaphatod meg a hitelt

Önerő Kiegészítő Hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Önerő Kiegészítő Hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Önerő Kiegészítő Hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Önerő Kiegészítő Hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Akad olyan termék, amelynél legalább egy lezárt üzleti év szükséges, de ez nem mindenütt kizáró ok.

A termék hitelkeretének összege 100 millió forint, azonban maximum az elnyert támogatás összege igényelhető. A kölcsön futamideje legfeljebb 60 hónap, ezen belül a maximum 18 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor – akár több részletben is – lehívható a kért összeg.

A Széchenyi likviditási hitelt minden olyan kkv igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

A hitelt azért hozták létre, hogy annak segítségével a kölcsönt használó vállalkozás megőrizze munkavállalói létszámát. A konstrukciót úgy alakították ki, hogy a járványhelyzet okozta rosszabb gazdasági helyzetben is hatékonyan működjön.

A beruházási hitelek elsősorban a mikro-, közép-, és kisvállalkozásoknak szólnak. Sokféle feltétel van, hiszen a termék is sokféle lehet. Ami általában alapvető, az a magyarországi telephely, legalább egy lezárt üzleti év, valamint a köztartozás és hiteltartozás mentesség.

A Széchenyi folyószámla hitel plusz a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására alkalmas. Szabad felhasználású kölcsön, a felvett összeg a vállalkozás napi működésével kapcsolatos kiadások finanszírozására fordítható. A futamidő 2 év, a hitelt egy összegben, a szerződés lejáratakor kell visszafizetni, a nettó ügyleti kamat 0,1 százalék, a kezelési költséget az állam fizeti, a nettó kezességi díj 0,5 százalék, a bírálati díj 30 000 és 280 000 forint közötti.

Az agrár hitel voltaképpen egy vállalkozói hitelfajta. Számos formája van, amelyet a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások tudnak hasznosítani. Működéshez, beruházáshoz egyaránt hasznos lehet, sokféle célt szolgálhat.

A termék lehetséges hitelcéljai: ingatlan vásárlás, építés, vagy fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés (legfeljebb a hitelösszeg 20 százalékáig), részvény, üzletrész, egyéb társasági részesedés vásárlása, vagy akár a vállalkozás beruházási hitelének kiváltása.

A vállalkozói folyószámlahitel fix költsége a kamat, amelyet a bank naponta számol a fennálló tartozásra, de akadhatnak más költségek, díjak is, mint például a kezelési költség.

A legnagyobb előnye az, hogy segíthet átmeneti pénzzavarok esetében. A vállalkozás pénzforgalmi számlájához nyújtott hitelkeretből szabad felhasználású kölcsönhöz juthatunk. A keret nagyságát a hitelező pénzintézet határozza meg az alapján, hogy a vállalkozásunk milyen helyzetben van, hogy alakult az árbevétele az elmúlt időszakban.

A célra több lehetőség is akad. A kereskedelmi bankok sokféle hitelterméket ajánlanak vállalkozóknak különböző célokra, valamint rendelkezésre állnak az olyan programok, mint a Széchenyi hitel, vagy az NHP Hajrá. Az állam igyekszik támogatni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, kamattámogatást és könnyített feltételeket biztosít számukra a különböző hiteleknél.

A kezdő vállalkozások kategóriájába általában azok a vállalkozások tartoznak, amelyek még nem működnek, vagy nincs jelentős üzleti múltjuk, még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Belföldi székhelyű cégek, amelyek a hatályos törvény szerint megfelelnek a mikro-, kis-, és középvállalkozások kritériumainak. Emellett egyéni vállalkozók, egyéni cégek, őstermelők, családi gazdálkodók és a szövetkezetek is igényelhetnek ilyen kölcsönt.

Kizárólag a vállalkozás tevékenységével kapcsolatban használhatjuk fel az igényelt összeget, ezen belül azonban sok mindenre lehet költeni. Például lehet belőle beruházást, vagy céges forgóeszközt finanszírozni, állami, vagy európai uniós támogatást megelőlegezni, vagy akár hitel is kiváltható vele.

Fel kell keresni egy regisztráló irodát, amelyek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a KAVOSZ-irodákban érhetőek el. Az igényléshez össze kell gyűjteni/kitölteni az adott termékhez szükséges dokumentumokat. Ki kell választani a forgalmazó bankok közül azt, amellyel szeretnénk szerződést kötni.

Load More

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen dokumentumokra van szükség vállalkozói hitel igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség vállalkozói hitel igényléséhez?

2021.05.14.

A vállalkozói hitel igényléséhez számos dokumentumra lesz szükséged; az alábbiakban összefoglaljuk, mivel készülj, ha belevágnál.

Tovább olvasom
Szabadulj meg az adósságaidtól a lavina módszer segítségével!

Szabadulj meg az adósságaidtól a lavina módszer segítségével!

2021.05.13.

A lavina módszer az egyike a számtalan adósságkifizetési metódusnak, ám ez – ellentétben a rengeteg légből kapott és megvalósíthatatlan tanáccsal – működik!

Tovább olvasom
Minden, amit a hitelkiváltásról tudni érdemes

Minden, amit a hitelkiváltásról tudni érdemes

2021.05.12.

A hitelkiváltás kizárólag előnyökkel jár, hátrányai egyáltalán nincsenek – az alábbi cikkből megtudhatod, mit érdemes tudnod róla.

Tovább olvasom
5 gyakori tévhit a személyi kölcsönről

5 gyakori tévhit a személyi kölcsönről

2021.05.11.

Tévhitek a személyi kölcsönökkel kapcsolatban is közkézen forognak, de ez nem újdonság, hiszen minden mással is ugyanez a helyzet. Az alábbiakban sorra vesszük az öt leggyakrabban előfordulót.

Tovább olvasom