fbpx

Önerő Kiegészítő Hitel

A Széchenyi önerő kiegészítő hitel egy speciális hitelforma. Arra lehet használni, hogy a már elnyert, vissza nem térítendő támogatás segítségével teljesülő beruházások megvalósítását támogassa, növelje a pályázati források sikeres felhasználásának arányát. Ezt a kölcsönt a pályázatok előírt önrészében lehet felhasználni.

Az idén – a koronavírus-járvány előidézte gazdasági helyzetre reagálva – átalakított Széchényi Kártya Program fő célja az, hogy a különböző feltételeknek megfelelő hazai vállalkozások működését és fejlődését támogassa. A program ezt a támogatást olyan kölcsönök biztosításával nyújtja, amelyek kedvező, egyszerűsített feltételekkel igényelhetőek, illetve használhatóak különböző célokra. Ennek az új programnak a része a Széchenyi önerő kiegészítő hitel is. A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre.

A Széchenyi önerő kiegészítő hitel egy olyan konstrukció, amely elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházásoknál használható. Komoly segítséget, hatékony támogatást jelenthet az olyan vállalkozások számára, amelyeknek szükségük van a pályázatban előírt önrész kiegészítésére. Ez a hitelforma az ilyen fejlesztések megvalósítását próbálja elősegíteni, azzal a céllal, hogy a különböző pályázati források felhasználása minél sikeresebb legyen.

A Széchenyi önerő kiegészítő hitelnek számos előnye van. A kölcsön ingatlanfedezet nélkül is igényelhető, gyors és egyszerűsített a hitelbírálata, fontos szempont lehet az is, hogy az ország több mint 200 pontján igényelhető. Ezt a hiteltípust minden olyan mikro-, kis, és középvállalkozás igényelheti, amely legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik (fontos tudni, hogy ahol az adott pályázat nem ír elő elvárt gazdálkodási múltat, ott kezdő vállalkozások finanszírozása is lehetséges), nem veszteséges tartósan, nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, illetve megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

Ebben a hitelkonstrukcióban legfeljebb 100 millió forintot lehet igényelni, illetve a tervezett fejlesztés összes költsége minimum 20 százalékának megfelelő saját erővel szükséges rendelkezni. A kölcsön futamideje legalább 13, legfeljebb 120 hónap, ezen belül a rendelkezésre tartási idő maximum 18 hónap lehet.

Így kaphatod meg a hitelt

Önerő Kiegészítő Hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Önerő Kiegészítő Hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Önerő Kiegészítő Hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Önerő Kiegészítő Hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Akad olyan termék, amelynél legalább egy lezárt üzleti év szükséges, de ez nem mindenütt kizáró ok.

A beruházási hitelek elsősorban a mikro-, közép-, és kisvállalkozásoknak szólnak. Sokféle feltétel van, hiszen a termék is sokféle lehet. Ami általában alapvető, az a magyarországi telephely, legalább egy lezárt üzleti év, valamint a köztartozás és hiteltartozás mentesség.

Az agrár hitel voltaképpen egy vállalkozói hitelfajta. Számos formája van, amelyet a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások tudnak hasznosítani. Működéshez, beruházáshoz egyaránt hasznos lehet, sokféle célt szolgálhat.

A vállalkozói folyószámlahitel fix költsége a kamat, amelyet a bank naponta számol a fennálló tartozásra, de akadhatnak más költségek, díjak is, mint például a kezelési költség.

A legnagyobb előnye az, hogy segíthet átmeneti pénzzavarok esetében. A vállalkozás pénzforgalmi számlájához nyújtott hitelkeretből szabad felhasználású kölcsönhöz juthatunk. A keret nagyságát a hitelező pénzintézet határozza meg az alapján, hogy a vállalkozásunk milyen helyzetben van, hogy alakult az árbevétele az elmúlt időszakban.

A célra több lehetőség is akad. A kereskedelmi bankok sokféle hitelterméket ajánlanak vállalkozóknak különböző célokra, valamint rendelkezésre állnak a Széchenyi hitelek is. Az állam igyekszik támogatni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, kamattámogatást és könnyített feltételeket biztosít számukra a különböző hiteleknél.

A kezdő vállalkozások kategóriájába általában azok a vállalkozások tartoznak, amelyek még nem működnek, vagy nincs jelentős üzleti múltjuk, még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Fel kell keresni egy regisztráló irodát, amelyek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a KAVOSZ-irodákban érhetőek el. Az igényléshez össze kell gyűjteni/kitölteni az adott termékhez szükséges dokumentumokat. Ki kell választani a forgalmazó bankok közül azt, amellyel szeretnénk szerződést kötni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

2022.05.24.

Lakáshitelt 2022-ben felvenni sokkal nagyobb kihívás lesz, mint a korábbi években, és nem csak a kamatok emelkedése miatt.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom