fbpx

Blog

Itt híreket, érdekességeket, újdonságokat találsz. Cikkgyűjteményünk többféle témával foglalkozik, a célunk az, hogy naprakész információkat adjunk a különböző hitelekről, biztosításokról, pénzpiaci változásokról. Nyomon követnéd a pénzügyi világ történéseit, szeretnél képben lenni az aktuális állami támogatásokkal kapcsolatban? Mindezt megteheted itt, folyamatosan frissülő blog-hírfolyamunkban, ahol közérthető formában olvasva kaphatsz választ esetleges kérdéseidre.

Lehet választani a befektetési formák között?

2022.07.28.

Igen. Háromféle portfólió közül választhatnak a nyugdíjpénztári tagok. Van alacsony, közepes és magas kockázató portfólió is. A magas kockázati portfólió hozhatja a legtöbb hasznot, de ennek a kockázata is magasabb, mint a másik két befektetésé. A nyugdíjpénztári tag az, aki eldönti, hogy melyik portfóliót választja.

Tovább olvasom

Mibe fektethető a pénz?

2022.07.28.

Egy nyugdíjpénztári tag a háromféle portfolió közül is választhat, azt, hogy pontosan milyen pénzügyi termékbe fektetik be a pénzt, a nyugdíjpénztár szakértő kollégái döntik el. Konkrét befektetési döntést tehát nem kell hozni.

Tovább olvasom

Mi az a számlaegyenleg?

2022.07.28.

A számlaegyenleg a befizetések és hozamok összegét mutatja meg. A számlaegyenleg az éves elszámolásból tudható meg, de akár online is ellenőrizhető. Regisztráció után a kapott azonosítóval és egy jelszóval lehet belépni, és megnézni az egyenleget.

Tovább olvasom

Mekkora az állami támogatás egy nyugdíjpénztári befizetés után?

2022.07.28.

A befizetések után 20 százalékos személyi jövedelemadó visszatérítést kapható. Ez legfeljebb 150 ezer forint lehet évente. Ehhez legalább 750 ezer forintot kell a számlára befizetni egy év alatt. Visszatérítés az egyéni befizetések után jár csak, az a munkaadó által befizetett összeg után nem vehető igénybe.

Tovább olvasom

Milyen költségei vannak egy nyugdíjbiztosításnak?

2022.07.28.

A nyugdíj-megtakarítási formák közül az önkéntes nyugdíjpénztár díjai a legkedvezőbbek. Már havi néhány ezer forintból elkezdhető a takarékoskodás. A költségek a havi díjból és az egyéb költségekből állnak. Ez a díj nem lehet magasabb a befizetett összeg 10 százalékánál, és a hozamból kerül levonásra.

Tovább olvasom

A munkaadó fizethet be egy nyugdíjpénztárba?

2022.07.28.

Igen, önkéntes nyugdíjpénztárba a munkaadó is befizethet. Ez lehet egy munkaadói juttatás, ami hozzájárulhat a nyugodt és kiegyensúlyozott időskorhoz.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

A nyugdíjbiztosításoknál mit jelent a garantált állami támogatás?

2020.09.03.

A magyar állam által 20 százalékos adójóváírást garantál a befizetések után. Ezt a személyi jövedelemadóból lehet visszaigényelni, és évente legfeljebb 130 ezer forintot jelent.

Tovább olvasom

Milyen nyugdíjbiztosítások léteznek?

2020.09.03.

Alapvetően kétféle van. A hagyományos típus esetében a hozam fix és garantált, ugyanakkor nem túl magas. A befektetési egységhez kötött nyugdíjbiztosításhoz egy értékpapír-számla tartozik, többféle befektetési alap közül választhatunk. Ebben az esetben a hozam változó lesz, viszont ha jól döntünk, jobban járhatunk, mint egy hagyományos nyugdíjbiztosításnál.

Tovább olvasom

Miért érdemes nyugdíjbiztosítást kötni?

2020.09.03.

A nyugdíjbiztosítás az idős kori öngondoskodás hatékony és népszerű formája. A nyugdíjba vonulást után sokan küzdenek anyagi gondokkal, a legtöbb ember számára nem elegendő az állami nyugdíjrendszer biztosította ellátás. Emiatt választanak egyre többen valamilyen nyugdíjbiztosítást, amelyek megoldást kínálnak a problémára

Tovább olvasom

Ajánlataink

Archívum