fbpx

Blog

Itt híreket, érdekességeket, újdonságokat találsz. Cikkgyűjteményünk többféle témával foglalkozik, a célunk az, hogy naprakész információkat adjunk a különböző hitelekről, biztosításokról, pénzpiaci változásokról. Nyomon követnéd a pénzügyi világ történéseit, szeretnél képben lenni az aktuális állami támogatásokkal kapcsolatban? Mindezt megteheted itt, folyamatosan frissülő blog-hírfolyamunkban, ahol közérthető formában olvasva kaphatsz választ esetleges kérdéseidre.

Elkölthető más házára a lakásfelújítási személyi kölcsön?

2022.06.29.

Igen. Mint minden személyi kölcsön, a lakásfelújítási személyi kölcsön is szabad felhasználású. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy korlátozás nélkül bármire elkölthető, és a felhasználását nem kell számlákkal igazolni.

Tovább olvasom

A lakásfelújítási támogatás igénybevételével együtt igényelhető a lakásfelújítási személyi kölcsön?

2022.06.29.

Igen. Sőt, a kettő tökéletesen kiegészíti egymást. Igénybe vehető az állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatást személyi kölcsönből, aztán azonnal visszafizethető a kölcsön, ha utal az Államkincstár.

Tovább olvasom

Akinek van már állami támogatása, az kaphat mellé lakásfelújítási személyi kölcsönt?

2022.06.29.

Igen. Az állami támogatás megléte nem kizáró ok. Lehet mellé lakásfelújítási személyi kölcsönt is igényelni.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Nekünk már van állami támogatásunk. Falusi CSOK-kal vettünk házat. Kaphatok mellé felújítási személyi kölcsönt?

2021.09.22.

Igen. Az állami támogatás megléte nem kizáró ok. Lehet mellé felújítási személyi kölcsönt is igényelni.

Tovább olvasom

Igénybe venném az Otthonfelújítási támogatást, de hiányzik kétmillió forint. Felvenném a személyi kölcsönt, és rögtön vissza is fizetném, ahogy megkapom az állami támogatást. Sokba kerül ez így?

2021.09.22.

Az Otthonfelújítási támogatás kiutalása után az összeget fel lehet használni a személyi kölcsön elő vagy végtörlesztésére. Fontos tudni, hogy az elő vagy végtörlesztésnek díja van, azonban még ennél is fontosabb, hogy egyes hitelintézetek hárommillió forintig ingyenesen biztosítják ezt a lehetőséget.

Tovább olvasom

A fiam megnősült. Egy nagyon régi házba költöztek. Költhetem arra a házra lakásfelújítási személyi kölcsönt, amit felveszek?

2021.09.22.

Igen. Minden személyi kölcsön, így a lakásfelújítási személyi kölcsön is szabad felhasználású. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy korlátozás nélkül elkölthető, és a felhasználását nem kell számlákkal igazolni.

Tovább olvasom

Van már két hitel a lakáson, de felújítanánk. Felvehetek még kölcsönt?

2021.09.22.

Újabb hitelfelvétel esetén a bank vizsgálni fogja, hogy a törlesztőrészlet belefér-e a jövedelmedbe. A jövedelmed terhelhetőségét a JTM (jövedelemarányos törlesztési mutató) határozza meg. Ez félmillió forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk ötven százalékát engedi beterhelni, félmillió forint felett pedig a hatvan százalékát.

Tovább olvasom

59 éves vagyok. Kaphatok lakásfelújítási személyi kölcsönt?

2021.09.22.

A bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt erre nem lehet egyértelműen válaszolni. A hiteligénylés beadása előtt utána kell járni, hogy az adott pénzintézet folyósít-e hitel 59 éves ügyfeleknek.

Tovább olvasom

Ajánlataink

Archívum