fbpx

Blog

Itt híreket, érdekességeket, újdonságokat találsz. Cikkgyűjteményünk többféle témával foglalkozik, a célunk az, hogy naprakész információkat adjunk a különböző hitelekről, biztosításokról, pénzpiaci változásokról. Nyomon követnéd a pénzügyi világ történéseit, szeretnél képben lenni az aktuális állami támogatásokkal kapcsolatban? Mindezt megteheted itt, folyamatosan frissülő blog-hírfolyamunkban, ahol közérthető formában olvasva kaphatsz választ esetleges kérdéseidre.

Lehet többféle biztosítást kötni egyszerre?

2022.07.27.

Igen, lehet, sőt ajánlott is. Életbiztosítást lehet kötni lakásbiztosítással, utasbiztosítással és balesetbiztosítással együtt is.

Tovább olvasom

Mi a különbség a kockázati és a befektetéssel kombinált életbiztosítás között?

2022.07.27.

A kockázati biztosítás csak káresemény esetén fizet, a befektetéssel kombinált életbiztosítás lejáratkor fizeti ki a megtakarított összeget.

Tovább olvasom

Rövid távra érdemes életbiztosítást kötni?

2022.07.27.

Rövid távra csak kockázati életbiztosítást érdemes kötni. A befektetési célú életbiztosítás megkötésekor érdemes hosszabb távon tervezni.

Tovább olvasom

Kell adózni az életbiztosítás után?

2022.07.27.

A kockázati életbiztosítás után nem kell adózni, de a befektetési célú életbiztosítás hozamát kamatadó terheli.

Tovább olvasom

Érdemes életbiztosítás kötni?

2022.07.27.

Senkinek nem lehet tanácsot adni ebben a kérdésben. Mindenki maga dönt. Az azonban elmondható, hogy érdemes tájékozódni a lehetőségekről. És ha azok találkoznak az elképzeléssel, akkor meg kell kötni az életbiztosítást.

Tovább olvasom

Mi az a TKM?

2022.07.27.

A Teljes Költségmutató (TKM) egy megtakarításos életbiztosítás éves átlagköltségét mutatja meg.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Örökölhető az életbiztosítás?

2020.09.03.

Igen, amennyiben a szerződésben megneveztünk a kedvezményezettet, akkor természetesen ő az örökös. Ha nem, akkor a végrendelet számít, az örökösöket a biztosítási összeg akkora hányada illeti meg, amilyen arányban a végrendelet szerint igényt tarthatnak rá.

Tovább olvasom

Mire kell figyelni a választáskor életbiztosítás esetében?

2020.09.03.

Ez attól is függ, hogy milyen típusú életbiztosításban gondolkozunk. A kockázati életbiztosítások esetében az éves díj mértéke a fontos, illetve azt is érdemes átböngészni, hogy milyen káreseményekre, mekkora összeget kapunk a biztosítótól. Más a helyzet, ha megtakarítási életbiztosítást akarunk kötni. Ilyen esetben a befektetés kamatait, illetve az egyéb költségeket is figyelembe kell venni.

Tovább olvasom

Ajánlataink

Archívum