fbpx

Blog

Itt híreket, érdekességeket, újdonságokat találsz. Cikkgyűjteményünk többféle témával foglalkozik, a célunk az, hogy naprakész információkat adjunk a különböző hitelekről, biztosításokról, pénzpiaci változásokról. Nyomon követnéd a pénzügyi világ történéseit, szeretnél képben lenni az aktuális állami támogatásokkal kapcsolatban? Mindezt megteheted itt, folyamatosan frissülő blog-hírfolyamunkban, ahol közérthető formában olvasva kaphatsz választ esetleges kérdéseidre.

Miért szűnhet meg a Babaváró hitel támogatása?

2022.05.13.

A szerződés feltételeinek megszegése esetén a Babaváró hitel támogatása megszűnik, és átalakul piaci kamatozású hitellé. Ilyen ok lehet például, ha nem születik meg a vállalt gyermek, vagy ha elválnak az igénylők. A támogatás megszűnésekor az addig kapott támogatást kamatokkal vissza kell fizetni.

Tovább olvasom

Minden igénylő megkapja a Babaváró hitelt?

2022.05.13.

Nem. Az igénylőnek minden esetben hitelképesnek kell lennie, és teljesítenie kell a szerződésben vállalt kötelezettségeit. A hitelképesség vizsgálatánál például kizáró ok, ha az igénylőnek már volt egy nem fizetett hitele.

Tovább olvasom

Miért előnyös Babaváró hitelt igényelni?

2022.05.13.

A Babaváró hitel szabad felhasználású, és szerződéses feltételek teljesítése esetén kamatmentes lesz a futamidő végéig. Így a család egy olyan összeghez jut, ami kamatmentesen bármire felhasználható.

Tovább olvasom

Mire használható fel a Babaváró hitel?

2022.05.13.

A Babaváró hitel egy támogatott, szabad felhasználású hitel, ami bármire elkölthető. Felhasználható ingatlan vásárlásra vagy felújításra, autóvásárlásra, bútorvásárlásra vagy bármilyen egyéb kiadás fedezésére. A gyakorlatban a Babaváró hitel úgy működik, mint egy személyi kölcsön.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kezességvállalási díjat kell fizetni a törlesztés szüneteltetés időtartama alatt?

2020.12.17.

Nem kell, mert a kezességvállalási díj a havi részlethez kapcsolódik, ezért a szüneteltetés alatt a díjat nem kell fizetni.

Tovább olvasom

Igényelhetem a hitelt, ha még nincs gyermekem?

2020.09.02.

Akkor is igényelhető a kölcsön, ha nincs gyermeke. A hitel Kamatmentesen kerül folyósításra, amennyiben 5 éven belül születik egy gyermek, akkor végig kamatmentes lehet a futamidő alatt.

Tovább olvasom

Mennyi idő alatt kaphatom meg a kölcsönt?

2020.09.02.

A hitel bírálata 10 munkanap, amennyiben hiánypótlásra van szükség, akkor a bírálati szakasz tolódhat.

Tovább olvasom

Fizetem a TB-t igényelhetek babaváró támogatást?

2020.09.02.

A babaváró hitel igényléséhez munkaviszony vagy felsőoktatási nappali tagozatos jogviszony szükséges. A befizetett TB nem elegendő a hitel igényléséhez.

Tovább olvasom

Hogy szünhet meg a 10 milliós kölcsön?

2020.09.02.

A kölcsön folyósítását követő második gyermek születése után tőketartozás 30%-a elengedésre kerül a kölcsönből. Amennyiben a harmadik gyermek megszületése is megtörténik úgy teljes tartozás elengedésre kerül.

Tovább olvasom

10 millió forintnál kevesebbet is igényelhetünk?

2020.09.02.

Természetesen, kisebb összeg is igényelhető.

Tovább olvasom

Hány évre igényelhető a hitel?

2020.09.02.

Maximum 20 éves futamidőre vehető fel, de kevesebb időre is igényelhető, de akkor az összeg mértéke változhat, mert a törlesztőrészlet magasabb lesz de nem lehet magasabb a törlesztőrészlet mint havi 50 e Ft.

Tovább olvasom

Hitelkiváltásra is használható?

2020.09.02.

Igen, mert szabad felhasználású a babaváró hitel, így hitelkiváltásra is használható. De arra kell figyelni, hogy igényléskor a JTM-be bele kell férni a hitel törlesztőrészletének. Érdemes tájékozódni, hogy melyik bank engedi a hitelkiváltást, mert ez változó lehet.

Tovább olvasom

Van már személyi kölcsönöm, így is igényelhetem?

2020.09.02.

Igen, igényelhető. De arra kell figyelni, hogy JTM-be bele kell férni az igényléskor.

Tovább olvasom

Falusi csokkal együtt is igényelhető?

2020.09.02.

Igen, mert egymástól teljesen független a két termék. Falusi csokról itt olvashatsz bővebben.

Tovább olvasom

Gyes-en és Gyed-en lévők is igényelhetnek?

2020.09.02.

Igen, ha megvan a 3 év folyamatos TB jogviszony és megfelelnek a többi kritériumnak.

Tovább olvasom

Vállalkozóként igényelhetem a kölcsönt?

2020.09.02.

Igen, ha megvan a 3 év TB jogviszony.

Tovább olvasom

Passzív KHR listán szereplők, kaphatnak babaváró hitelt?

2020.09.02.

2019.06.26.-i rendeletmódosítás alapján a passzív KHR státuszú ügyfelek is kaphatnak hitelt. A hitelbírálat jogát viszont a bankok fent tartják, így a finanszírozási szabályzat eltérhet a jogszabálytól.

Tovább olvasom

3 év folyamatos TB jogviszony, mi számít bele?

2020.09.02.

A munkahelyek között 30 nap megszakítás lehet, kivételt képez a felsőoktatási nappali tagozat, ahol 6 hónap telhet el a következő TB jogviszony között. Ami beleszámít a folyamatos jogviszonyba: Hazai TB jogviszony Nappali tagozatos felsőoktatási jogviszony Külföldi jogviszony is beleszámít, ha magyar állampolgár az igénylő

Tovább olvasom

Ajánlataink

Archívum