Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitel mellé, önerőként személyi kölcsön?

2018.03.15.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. december 16. 18:46

A lakáshitel közös jellemzője, hogy a néhány éve bevezetett adósságfék-szabályozás egyik eleme miatt a felvett hitel összege a megvásárolni kívánt ingatlan piaci értékének maximum 80%-a lehet, tehát 20% önerőre mindenkinek szüksége van, aki hitelből szeretné megoldani az ingatlanvásárlást. De mit tehet az, akinek nem áll a rendelkezésére a megfelelő összeg, tehát lakáshitel mellé igényelhető-e kölcsön?

Lakáshitel mellé, önerőként személyi kölcsön?

A lakáshitel önerő pótlására több lehetőség is kínálkozik, de a legjobb megoldás természetesen a lakástakarék megtakarítás, de e mellett lakáshitel mellé is felvehetünk kölcsönt.  Erre azonban éveket kell várni, és érthető, ha az emelkedő ingatlanárak miatt ezt sokan nem szeretnék. A második lehetséges megoldás a több fedezet bevonása, de ha valakinek ilyen nem áll a rendelkezésére, akkor ezt is el kell vetnie. Ha viszont a harmadik, leggyorsabb megoldást választod, akkor a laksáhitel mellé egy személyi kölcsön felvételével is fedezheted az önerőt, fontos viszont tudni, hogy – szintén az adósságfék szabályozás miatt – a két hitel törlesztőrészletei együttesen nem lehetnek magasabbak az igazolható jövedelmed 50%-ánál! Ez 60%-ra is kitolható, de csak akkor, ha a jövedelmed meghaladja a nettó 400 ezer forintot, ha pedig adóstársat vonsz be a hitelügyletbe, akkor a jövedelmeket és az adósterheket összevontan kezelik.

Az önerőként használandó személyi kölcsönhöz ugyanazokra a dokumentumokra lesz szükséged. Ugyanazokat a feltételeket kell teljesítened, amik a lakáshitel felvételéhez is kellenek. Kell a 18. betöltött életév, magyarországi bejelentett lakcím, érvényes személyazonosító okmányok, és a munkáltatói igazolás a jövedelemről. A hitelfelvétel menetéről a választott bank fog tájékoztatást adni, a megfelelő ajánlatot azonban neked kell megtalálnod, ugyanis nem kötelező ugyanannál a banknál felvenned a személyi kölcsönt, ahol a lakáshitel szerződését megkötöd!

Ha segítség kell a legjobb, önerőként felhasználható személyi kölcsön megtalálásához, akkor a legjobb helyen jársz! Oldalunkon a legtöbb magyarországi bank ajánlatát egy helyen találhatod meg, és össze is hasonlíthatod őket! Kérdés esetén pedig fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

LTP állami támogatás, mit kell tudni róla?

LTP állami támogatás, mit kell tudni róla?

2018.05.31.

A lakástakarék manapság az egyik legnépszerűbb befektetési forma a magas hozama és a biztonságossága miatt. A magas hozamot az állami támogatás teszi lehetővé, amit a befizetésre kapsz, és fixen 30%. De mit is jelent ez konkrétan?

Tovább olvasom
Sberbank személyi kölcsön verhetetlen kamatokkal!

Sberbank személyi kölcsön verhetetlen kamatokkal!

2018.11.11.

Ugyan a Sberbank még nem az egyik legnevesebb szereplője a magarországi pénzügyi életnek, de egyre többször hallhatunk róla. Olyan akciókkal és hiteltermékekkel hívja föl magára a figyelmet, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Tovább olvasom
Lakáskölcsön – hol és hogyan?

Lakáskölcsön – hol és hogyan?

2019.03.05.

Ingatlant szeretnél vásárolni? Lakáskölcsön, amiből rengetegféle létezik, és mivel az ingatlanpiac jelenleg még mindig felívelőben van, az ehhez kapcsolódó banki termékek piaca is folyamatosan változik. Nem egyszerű eligazodni ebben a rengetegben, ezért jelen cikkünkben ehhez adunk Neked néhány támpontot.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönnel, mekkora összeget igényelhetek?

Személyi kölcsönnel, mekkora összeget igényelhetek?

2018.10.18.

Minden banknál megvan az a felső határ, amennyit hajlandó hitelezni fedezet nélkül. A személyi kölcsönnel is ez a helyzet.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával