Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Megéri hitelfedezeti biztosítást kötni?

2021.06.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. június 16. 11:49

Egy hitelfelvétel mindig tartogat rizikófaktorokat. Gondolj bele, bármikor kerülhetsz slamasztikába, és nemcsak egy váratlan haláleset vagy betegség kockázatára kell gondolni, hanem sajnos arra is, hogy a felgyorsult világ hektikus forgatagában bárki bármikor munka nélkül maradhat, keresőképtelenné válhat, így hiába zajlik most minden flottul, érdemes a jövő tekintetében a lehető legnagyobb biztonságra és stabilitásra törekedni, amihez egy kölcsön igénylésekor a hitelfedezeti biztosítás kínál alternatívát.

Megéri hitelfedezeti biztosítást kötni?

Ezáltal, ha financiális válságba kerülnél, amivel a hiteled visszafizetése is bizonytalanná válna, te és a bankod is megúsznátok egy gikszert. Így nem is kérdés, miért éri meg hitelfedezeti biztosítást kötni.

Milyen kockázatokra lehet hitelfedezeti biztosítást kötni?

Tulajdonképpen igényeid alapján bármilyen hitelfedezeti biztosítás mellett dönthetsz, de ha maximalista típus vagy, lehetőséged van arra is, hogy egy olyan komplett kockázatviselési csomagot válassz, amellyel minden fenyegetettség ellen bevéded magad. De milyen kockázati szempontok léteznek? Kérheted csak a munkád elvesztésére fókuszálva, koncentrálhatsz baleseti halál vagy rokkantság kockázatára, akár a saját vagy az adóstársad perspektívájából. Szerepel a rizikók között a tartós egészségkárosodás és az egészségi állapot megromlása is jogosultsági alapként. Nem is gondolnánk, de számtalan olyan esettel szembesülhetünk az életben, amikor jól jön, ha a biztosító egy ideig fizeti helyettünk a törlesztőrészletet, vagy egy sorscsapásnál leveszi a vállunkról az anyagi terhet, és kifizeti a fennmaradó összeget helyettünk.

Mit kell tudni még a hitelfedezeti biztosításról?

Nyilvánvalóan van díja, és az is vitathatatlan, hogy a törlesztési csomagunk védelmének költségvonzatára hatással van a felvenni kívánt összeg nagysága, illetve a kiválasztott kockázati csomag típusa is. Minél jelentősebb az igényelt kölcsön, minél több rizikófaktort választunk bele az oltalmazó programba, annál magasabb tarifával kell számolnunk. Ez nem meglepetés, más szolgáltatások esetén is hasonló az eljárás. A fizetési kötelezettség a biztosítási díj tekintetében havonta esedékes, és a törlesztőrészlettel együtt fizetendő. Ha most szeretnéd, de a későbbiekben lehet, hogy meggondolod magad, és ez frusztrál, akkor nyugodj meg: bármikor szabadon megszüntetheted, végtörlesztés esetén pedig automatikusan megszakad. Na, ezek után mit gondolsz, a te esetedben megéri hitelfedezeti biztosítást kötni?

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hitelfedezeti biztosítást mikor érdemes kötni?

Hitelfedezeti biztosítást mikor érdemes kötni?

2020.04.29.

Ha hitelt veszel fel, akkor azt vissza is kell fizetned – ez egy olyan alapvetés, amivel mindenki tisztában van. Előfordulhat azonban, hogy olyasmi történik veled, amit nem tudsz előre megjósolni, de a következménye az, hogy nem tudod visszafizetni a hiteledet: munkanélküliség, tartós betegség, vagy akár a legrosszabb is bekövetkezhet. Az ilyen esetekre találták ki a hitelfedezeti biztosítást, ami nem csak a bankot védi az által, hogy biztosítja a hitel megtérülését, de Téged is.

Tovább olvasom
Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

2020.08.17.

A hitelfelvétel nem csak a számodra, de a banknak is kockázatos lépés, és mint mindennél, itt is érdemes a lehető legnagyobb biztonságra törekedni, amihez a hitelfedezeti biztosítás kínál megoldást. És hogy miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával