Mindenki a legkevesebb költséggel szeretne hitelhez jutni, és a lehető legjobb feltételeket keresi. A THM legnagyobb részét a kamatok teszik ki, tehát ha a legjobbat keresed, akkor alacsony kamatozású jelzáloghitelt kell felvenned. A jelzáloghitel alacsony kamatra viszont csak úgy lehetséges felvenni, ha a kamatláb is alacsony. Mivel nem feltétlenül tudod, hogy ez mit is jelent, most röviden összefoglaljuk.

A jelzáloghiteleket referenciakamathoz kötik, vagyis egy független, külső kamatlábhoz igazítják a kamataik változását. A bank a hitelfelvétel előtt megadja, hogy mihez viszonyítva állapítja meg a hitel kamatát, és ehhez a hitel felvételekor milyen plusz költségek adódnak. Az általánosan használt referenciakamat a jegybanki alapkamat, tehát a bank nyeresége a jegybanki és a hitelkamat közötti különbség lesz. Mivel a jegybanki alapkamat változhat, ez a hitel kamatának változását is okozhatja, tehát érdemes átgondolni, hogy megéri-e fix törlesztőrészletű, jelzáloghitel alacsony kamatra felvenni.

Léteznek akár 20 évig is fix kamatozású jelzáloghitelek is, ráadásul majdnem ugyanannyi a kamatuk, mint a normál hiteleké. Egyre több banknál van lehetőség a jelzáloghitelek kamatának alacsonyan tartására, és érdemes is ezt kihasználni, hogy ne történjen a későbbiekben váratlan probléma. Ha most veszel fel jelzáloghitelt, akkor fixáld a jelenlegi, alacsony kamatot, de ha már van hiteled, akkor is ajánlott foglalkoznod ezzel, hiszen érdemes kiváltani egy fix kamatozású hitelre! A döntés előtt ne feledkezz meg arról, hogy a jelzáloghiteleknek már a folyósítás előtt is vannak költségei; ez bankonként és hiteltípusonként változik!

A nálunk elérhető, alacsony kamatozású jelzáloghiteleket háromféle változatban igényelheted: szabad felhasználású, korszerűsítési és építési, illetve ingatlanvásárlásra felhasználható jelzálogkölcsönöket kínálunk. A kamataik valóban a legalacsonyabbak a mai viszonyok között, és mindnek fix a törlesztőrészlete, tehát érdemes ezek közül választanod!

Ha alacsony kamatozású jelzáloghitelt keresel, nálunk meg fogod találni! Hasonlítsd össze a bankok ajánlatait, és válaszd azt, amelyik a számodra leginkább megfelel! Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!