City-Leasing 2024 – Részletes információ a lízing termékről

CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kezdő vállalkozás is igényelheti, akár már 10% önrésszel

THM5% - 8%A futamidő alatt a kamatlábak a BUBOR alapkamat változásának függvényében módosulhatnak
Futamidő12 - 72 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Mi az a lízing?

A lízing jelentése: a lízing egy olyan eszközfinanszírozási forma, amely keretében egy pénzügyi szolgáltatótól béreljük az eszközt. Ennek a konstrukciónak több előnye is lehet a hagyományos hitellel szemben. Egy lízing során az eszköz nem kerül a vásárló tulajdonába, hanem bérli a lízingcégtől azt. A lízingnek van olyan formája, amelyben a futamidő lejárata után lehetséges az eszköz megvásárlása is. A hitelintézetnek kisebb kockázatot jelent a lízing, mint a hitel, emiatt az előbbit jobb feltételekkel kínálhatja, például alacsonyabb kamattal.

A lízing előnyei

 • nyílt végű lízingkonstrukcióban a beszerzett eszköz Áfa tartalma a futamidő alatt, a havi lízingdíjban szereplő tőkerész arányában kerül felszámításra, és a jogszabályban meghatározott feltételek szerint visszaigényelhető
 • nyílt végű lízingnél a maradványérték csökkenti a havi díjak összegét
 • a finanszírozás kamata költségként elszámolható
 • a lízingbevevő az értékcsökkenést elszámolhatja
 • nyílt végű lízing esetén nincs vásárlási kötelezettség a futamidő lejáratakor
 • gyors és rugalmas finanszírozási lehetőség.

Lízing típusok

 • zárt végű pénzügyi lízing
 • nyílt végű pénzügyi lízing

Milyen vállalkozások lízingelhetnek?

 • társas vállalkozások
 • egyéni vállalkozók

Finanszírozható eszközök

 • személygépkocsi
 • tehergépkocsi
 • autóbusz
 • gép (gyártáshoz)
 • számítástechnikai eszköz, irodai berendezés
 • mezőgazdasági gép
 • logisztikai eszköz

Finanszírozás devizaneme

Forint vagy Euro.

A lízing kamatozása

A futamidő alatt a kamatlábak a BUBOR/EURIBOR alapkamat változásának függvényében változhatnak.

Lízing biztosítás

A finanszírozás teljes futamideje alatt a lízingtárgyra teljes körű Casco-ra vagy vagyonbiztosításra van szükség.

A lízing hitelbiztosítéki nyilvántartása

A lízingszerződés létrejöttét társaságnak be kell jegyeznie a Magyar Közjegyzői Kamara által üzemeltetett Hitelbiztosítéki Nyilvántartás rendszerébe. Ennek feltétele a Lízingbevevőnek érvényes HBNY regisztrációja, és egy közjegyzőnél azonossági nyilatkozat tétele.

Lízing magánszemélyek részére is

A lízing magánszemélyek számára is elérhető, de a fentiek alapján jól látszik, hogy az Áfa-visszaigénylés lehetősége, és az elszámolhatóság miatt vállalkozások számára nyújt igazán kedvező megoldást. Beszerzés előtt mindenképpen fontolóra kell venni a lízingelés lehetőségét. Jobb lehet, mint hitelre vásárolni. És ha jobb számunkra, használjuk ki ezt.

Mi az a lízing kalkulátor?

A City-Leasing lízing kalkulátora segít a lízing havi díjának kiszámolásában, és így előre tervezhetővé teszi a lízingelést. Ehhez meg kell adni az eszköz nettó értékét, a futamidőt, az önerő és a maradványérték nagyságát. Ezután a kalkulátor megmutatja a havidíjat. Az autólízing kalkulátor autóvásárláskor segíthet.

Lízing kalkulátor vagy hitelkalkulátor?

A hitelezést ismerők között a hitelkalkulátor használata már közismert. A hitelkalkulátor megmutatja a teljes visszafizetendő összeget, a kamatot és a THM nagyságát is. Ezt a lízing kalkulátor nem tudja megmutatni. Csupán a lízing havi díja lesz látható majd.

Autóvásárlás City-Leasing lízinggel

Amikor autót lízingelünk, azt legtöbbször csak meghatározott életkorú vagy meghatározott típusú autóra tehetjük meg egy adott lízingcégnél. Van olyan lízingcég, ami csak egy bizonyos autómárkát hitelez. Az autó a lízingcég tulajdonában marad a futamidő végéig, mivel mi csak üzembentartók leszünk, így a lízingcég előírja számunkra a Casco megkötését. Ez biztonságot nyújthat számunkra, hiszen kötelesek vagyunk megőrizni az autó értékét, ugyanakkor plusz kiadást is jelent számunkra. Meghibásodás vagy baleset esetén is nekünk kell állnunk a kiadásokat. Ebben nagy segítséget nyújthat egy Casco biztosítás, hiszen az akkor is téríti az önrész feletti kárunkat, ha mi okoztuk a balesetet.

Autóvásárlás City-Leasing lízinggel – nem csak a Casco lesz fontos

Lízingnél előírás lehet még a megvásárolni kívánt autó életkora, és az is, hogy mennyi idős lehet az autó, amikor a lízing lejár. Lízingnél mindig kell önerőt vállalnunk, ráadásul a lízing díja nagyban függ az általunk vállalt önerő mértékétől.

Miért lehet fontos a gazdasági környezet egy City-Leasing lízingnél?

Új autó rendeléskor a várakozási idő, elsősorban a népszerűbb típusoknál, a duplájára, egyes esetekben a háromszorosára nőtt. Használt autó esetében ilyen probléma nincs. Használt autót azonnal vásárolhatunk, már csak a megfelelő konstrukciót kell megtalálnunk. Ha eldöntöttük, hogy City-Leasing autólízinggel vagy más hitelből vásároljuk meg a kiválasztott autót, meg kell találnunk a számunkra legkedvezőbb konstrukciót.

City-Leasing lízing – egyszerűen

Néhány évtizede ez nem volt egyszerű, végig kellett járni a bankokat, ma már azonban erre nincs szükség. A kalkulátor segítségével az összes lízinget összehasonlíthatjuk otthonról, a kanapén ülve. Alapos munkát kell végeznünk, hiszen több tízezer forint eltérés is lehet a konstrukciók között. Ezt a pénzt pedig inkább költsük magunkra. A kalkulátorban meg kell adnunk az igényelt összeget, és az általunk választott futamidőt, és máris láthatjuk a havi törlesztőrészletet. Ha ez belefér a havi költségvetésbe, elindíthatjuk az igénylést.

A City-Leasing autólízing igénylés folyamata

Amikor autót vásárolunk, fel kell készülnünk az igénylésre. Szükségünk lesz dokumentumokra, és az alapfeltételeknek is meg kell felelnünk. A lízingcég egy előzetes, néhány perces hitelbírálattal meg tudja mondani nekünk, hogy nagy valószínűséggel hitelképesek vagyunk-e. Ezek után kell benyújtanunk az általa elvárt dokumentumokat. A lízingcég kérni fog jövedelemigazolást. Ezt a munkáltatónk állítja ki, egy hónapnál nem lehet régebbi, és olyan munkahelyről kell származnia, ahol már legalább három hónapja dolgozunk. Vállalkozók a NAV-tól kérhetnek jövedelemigazolást az előző évről, nyugdíjasok pedig nyugdíjigazolvány és nyugdíjszelvények ellenében, vagy NYUFIG igazolással vehetnek fel kölcsönt. Kell majd személyi igazolvány és lakcímkártya, és szükség lesz az adókártyánkra is. A pénzintézetek eltérő gyakorlata miatt mindig tájékozódjunk lízingelés előtt.

City-Leasing lízing – egyéb dokumentumokra is szükség lehet

A lízingcég kérhet ugyanis nem szokványos dokumentumokat magánszemélyektől, például egy őstermelői igazolást vagy valamilyen hivatalos dokumentum a kiegészítő jövedelemről (GYES, GYED, szociális juttatás stb.). És szükség lehet még a kiadásaidat igazoló bankszámlakivonatra is, általában két hónapra visszamenőleg.

City-Leasing lízing vagy beruházási hitel?

A beruházási hitel az egyik legnépszerűbb vállalkozó hitelfajta, ami helyettesítheti a City-Leasing lízinget. Amikor fejleszteni akarjuk a vállalkozásunkat, a beruházás lehet a megoldás. Ha azonban nincs ehhez saját tőkénk, egy pénzintézethez fordulhatunk beruházási hitelért vagy lízingért.

A beruházási hitel – és más lehetőségek

A vállalkozások az alábbi négy hitelfajtából választhatnak, ha hitel felvétele mellett döntenek. Az egyik a vállalkozói folyószámlahitel, ami egy szabadon felhasználható kölcsön, és rövid ideig tartó, átmeneti pénzügyi problémákat oldhatunk meg vele. A vállalkozói számlánk forgalma határozza majd meg az elérhető hitelkeretet. Amennyiben a forgalmunk nagy része készpénzben realizálódik, kisebb hitelkeretre számíthatunk. A folyószámlahitelhez nem lesz szükségünk ingatlanfedezetre, és csak a felhasznált hitelösszeg után kell kamatot fizetnünk. A második, a forgóeszközhitel, egy rövid távú, áthidaló kölcsön, a vállalkozásunk napi működésének támogatására. A forgóeszközhitelt készletek, követelések vagy értékpapírok finanszírozására fordíthatjuk. Ehhez sem kell ingatlanfedezet, csak a hitel célját kell igazolnunk.

Több lehetőség van – és ott a City-Leasing lízing is

A harmadik, a projekthitel, konkrét ügyletek finanszírozására szolgál. A hitel biztosítéka projekthitel esetén maga a projekt lesz. A pénzintézetek számolnak ugyanis annak eszközeivel, szerződéseivel és a várható árbevételével is. A negyedik, egyben az egyik legnépszerűbb hitelfajta a beruházási hitel. Ezt fejlesztésre és bővítésre használhatjuk. Új gépeket és berendezéseket vásárolhatunk belőle. Önerő és fedezet is kell hozzá, és főleg a hosszú távú projektekhez nyújt segítséget. És amiről néha megfeledkeznek a vállalkozások: a City-Leasing lízing.

Mire használható fel a beruházási hitelt? Jobb, mint a City-Leasing lízing?

A beruházási hitelek széles körben használhatók fel. Ez a legnagyobb vonzerejük. A beruházási hitelekből különféle fejlesztési célokat finanszírozhatunk. De mire használhatjuk fel pontosan a beruházási hiteleket? A rövid válasz: szinte mindenre. A beruházás szóról, minden vállalkozást vezetőnek más és más jut az eszébe. Van olyan vállalkozás, ami ingatlanvásárlás előtt áll, mert telephelyre van szüksége. Van olyan cég, aminek már van telephely kialakításra alkalmas ingatlana, és ott építkezni akar. A beruházások leggyakoribb célja a gyártáshoz szükséges berendezések és gépek megvásárlása. Ezek lehetnek első beszerzései a vállalkozásnak, vagy a már meglevő kapacitások bővítéséhez kellenek. A beruházásokhoz kapcsolódhatnak forgóeszköz beszerzések is, hiszen ezek nélkül a gyártókapacitás növekedése mit sem ér.

Sok cél – sok lehetőség

Az üzleti célok között ott találjuk a beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlását is. Amikor beruházási kölcsönt igényelünk, cégvezetőként körültekintően járunk el. A gazdasági környezet gyors változása miatt azonban elképzelhető, hogy egy idő után kedvezőbb konstrukcióhoz is juthatunk. Ez lehet egy államilag támogatott beruházási hitel, de találhatunk olyan piaci beruházási hitelt is, aminek jobbak a kondíciói. Ezek mindegyike lehet oka annak, hogy a beruházási hitelünket azért igényeljük, hogy a már meglévőt kiváltsuk vele.

A beruházási hitel igénylésének folyamata – ha úgy döntünk

Beruházási hitel igényléséhez meg kell felelnünk az alapfeltételeknek. Amennyiben a vállalkozásunk megfelel a feltételeknek, a következő lépés a dokumentumok bemutatása lesz. Alapelvárás minden vállalkozói hitel igénylésekor, hogy a vállalkozás nem áll csődeljárás alatt, és végelszámolás sem indult ellene. A köztartozással ugyanez a helyzet, az sem elfogadható egy vállalkozói hitel igénylésénél, és tartósan veszteségesek sem lehetünk.

A beruházási hitel igénylésének folyamata – több feltétel is lesz

A Központi Hitelinformációs Rendszerben sem szerepelhetünk negatív adósként. Ez a vállalkozás tulajdonosaira is áll, ők sem szerepelhetnek negatív adósként a KHR-ben. Az üzletszerű működéshez szükséges jogerős hatósági engedélyeket is mindig be kell nyújtanunk igényléskor. Többnyire két lezárt üzleti évet kérnek a bankok, de az induló vállalkozások is kaphatnak hitelt, csak ehhez valószínűleg ingatlanfedezetre lesz szükség.

A beruházási hitel igényléséhez szükséges dokumentumokról

Egyéni vállalkozás és társas vállalkozás esetén eltérő dokumentációt kérnek a pénzintézetek. A cégalapítás módja is eltér, ezért lesz szükség különböző dokumentumokra. Mindkét esetben igazolnunk kell a cégünk jogszerű működését, és a cégjegyzésre jogosult személyazonosságát. Egyéni vállalkozás esetén az önkormányzat által kiállított igazolás kell a vállalkozás működéséről, és a kamarai tagságot is igazolni kell bizonyos esetekben. Társas vállalkozásoknak cégkivonatot, aláírási címpéldányt és társasági szerződést kell bemutatniuk. Minden, a hitelügyletben résztvevő azonosításához szükség lesz a személyes okmányokra: a személyi igazolványra, a lakcímkártyára és az adókártyára.

A beruházási hitel igényléséhez szükséges dokumentumokról – egyéni vállalkozás, társas vállalkozás

Egyéni vállalkozástól SZJA vagy EVA bevallást kérnek, általában az elmúlt két évről. A bevételi nyilvántartás és az utolsó három havi bankszámlakivonat is szükséges lesz. Ha egyéni vállalkozóként nem működünk még két éve, akkor a bank által előírt további dokumentumokkal lehet az éves bevallásokat helyettesíteni. Társas vállalkozásnál főkönyvi kivonatot és pénzügyi beszámolót kell leadnunk a bírálathoz, és az utolsó három havi bankszámlakivonatra ebben az esetben is szükség lesz. Mindkét cégformánál kell egy nemleges adóigazolás, amit a NAV állít ki, és egyes speciális esetekben az önkormányzatnak is igazolnia kell, hogy nincs fennálló adótartozásunk.

A beruházási hitel igényléséhez szükséges dokumentumokról – ha kell fedezet

Ha a hitelfelvételhez szükség lesz ingatlanfedezet bevonására, akkor további dokumentumokat is kérni fognak tőlünk. A fedezetként felajánlott ingatlanról be kell mutatnunk egy tulajdoni lapot földhivatali térképmásolattal, és az ingatlan alaprajzát is le kell adnunk. Osztatlan közös tulajdon esetén használati megállapodás kell csatolnunk a dokumentációhoz, és mindezek benyújtása előtt vagy ezzel egy időben az ingatlant fel kell értékeltetni. Mivel a bankok eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, hiteligénylés előtt tájékozódjunk az aktuális feltételekről és az elvárt dokumentumokról.

City-Leasing kalkulátor

City-Leasing lízing vagy szabad felhasználású vállalkozói hitel?

Szabad felhasználású hitel vállalkozásoknak is elérhető. Lehet olyan célunk vállalkozóként, amihez szabad felhasználású hitelre van szükségünk. Többféle hitel közül is választhatunk, és bankok kínálatában biztosan megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy lízingelhetünk is.

Szabad felhasználású hitel vállalkozásoknak

A szabad felhasználású vállalkozói hitelek nem személyi kölcsönök. Ez a hitelfajta azonban mind igénylésében, mind felhasználhatóságában szinte teljesen megegyezik a magánszemélyek kínált személyi kölcsönével. A szabad felhasználású vállalkozói hitelek szintén könnyen és viszonylag gyorsan igényelhetők, és a szabadon, bármire felhasználhatók. Rendkívül kedvező egy vállalkozás számára, ha a hitelt szabadon használhatja fel. Mivel nincs megkötés a felhasználásra, a vállalkozás arra költi el a kölcsön összegét, ami a legfontosabb számára.

Szabad felhasználású hitel vállalkozóknak – nem kötött a hitelcél

Sokféle vállalkozói hitel van. Kaphatunk hitelt beruházáshoz, kaphatunk likviditási hitelt, folyószámlahitelt és projekthitelt is. Vannak olyan vállalkozói hitelek, amik egy-egy szektort céloznak meg. Kínálnak hiteleket turisztikai beruházásokhoz és agrár célra is. A szabad felhasználású vállalkozói hitelek hitelcélja nem kötött, azokat szabadon felhasználhatjuk. Amikor egy konkrét fejlesztéshez keresünk segítséget, igényelhetünk beruházási vagy forgóeszközhitelt. Akkor azonban, amikor általános segítségre van szükségünk, a szabadon felhasználható vállalkozói hitel lehet a megoldás számunkra. Ha azonban egy konkrét eszközt szeretnénk, akkor ott a City-Leasing lízing.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel – lesznek feltételek

Vállalkozói hitelhez jutni egyszerű. Persze az alapfeltételeknek meg kell felelnünk, és be kell majd nyújtanunk a bank által elvárt dokumentumokat. Feltétel lesz, hogy a vállalkozás nem állhat csődeljárás alatt, végelszámolás sem indulhat ellene, és nem lehet lejárt köztartozásunk sem. A vállalkozás nem szerepelhet a KHR-ben negatív adósként, és fontos, hogy ez a vállalkozás tulajdonosaira is igaz. Az üzletszerű működéshez szükséges jogerős hatósági engedélyekre is szükség lesz, és a bankok a pénzügyi eredményinkre is kíváncsiak lesznek. Általában két lezárt üzleti évet várnak el, és tartósan veszteségesek sem lehetünk. Mivel a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, hiteligénylés előtt tájékozódnunk kell az aktuális feltételekről és a szükséges dokumentumokról.

Szabad felhasználású hitel vagy City-Leasing lízing – vállalkozás fejlesztéséhez

A vállalkozások gyakran vesznek fel hitelt és lízinget a vállalkozásuk fejlesztésére. Egy tőkebevonás erősítheti a piaci pozíciót, növelhetők vele a készletek, és ingatlan vagy eszközbeszerzésre is kérhetünk hitelt. A szabad felhasználású hitelek előnye, hogy minden célunkat megvalósíthatjuk belőle. Úgy hajthatjuk végre a vállalkozásunk fejlesztését, hogy közben a napi kiadásinkra is költhetünk a hitelből, ha az szükséges. Egy szabad felhasználású vállalkozói hitel nagy szabadságot ad, nem köti meg a kezünket, eldönthetjük, hogy aktuálisan mi a legfontosabb a vállalkozásunk optimális működéséhez. A City-Leasing lízing azonban kedvezőbb lehet, még akkor is, ha az nem szabad felhasználású.

A Központi Hitelinformációs Rendszer szerepe City-Leasing lízingnél

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) a hazai pénzintézetek adatbázisa. A hiteligényléskor aláírt hozzájáruló nyilatkozat teszi lehetővé a pénzintézeteknek, hogy fenntartsák ezt az adatbázist. Negatív és pozitív listát is tartalmaz, a hitelek és a hitelfelvevők minden adatával. Egy jó ügyfél számára előnyös, de a rosszul fizetőkről minden bank tudni fogja, hogy mikor, mennyit nem fizetetek vissza.

A Központi Hitelinformációs Rendszer szerepe City-Leasing lízingnél – a vállalkozás tulajdonosa nem szerepelhet

A negatív adóslista negatív hatású a lista szereplőire. A rossz adósok igénylése ugyanis később elutasításra kerül. A negatív adóslistán szereplők ellen végrehajtást kezdeményezhettek, ráadásul többször nem fog kölcsönt kapni. A negatív listán sok évig marad fenn a rossz adós, és hiába évül el ez, a pénzügyi múltja mindig fekete marad. City-Leasing lízing igényléskor fontos, hogy a vállalkozás tulajdonosa nem szerepelhet a negatív listán.

A teljes visszafizetendő összeg a City-Leasing lízingnél

A teljes összeg, amit a futamidő alatt vár majd tőlünk az City-Leasing Zrt., a tőkéből és a díjakból áll. A részlet, amit havonta fizetni kell, tartalmazza mindkettő összegét. A teljes összeg úgy jön ki, hogy a futamidőt meg kell szorozni a havi részlettel. Fontos, hogy a számolásnál a hónapokkal és nem az évekkel számoljunk, hiszen havonta kell fizetni és nem évente. A teljes visszafizetendő összeg nagysága fontos, hiszen befolyásolhatja a döntésünket.

A teljes visszafizetendő összeg a City-Leasing lízingnél fontos

A teljes visszafizetendő összeggel könnyen összehasonlíthatóvá válnak a konstrukciók, és ez segít abban, hogy a legjobb döntést hozzuk meg. A szakemberek gyakran felhívják a figyelmet arra, hogy a kamat nem alkalmas a City-Leasing lízingek összehasonlítására. Nem alkalmas rá, hiszen egyéb költségek is felmerülnek, ezért elképzelhető, hogy egy alacsonyabb kamatozású lízing összességében többe kerül az igénylőnek az egyéb díjak miatt. A teljes összeg egy jó megoldás az összehasonlításra. Használjuk ezt a számot, hogy a legjobb City-Leasing lízinget tudjuk igényelni.

A City-Leasing lízing teljes díja

A City-Leasing lízing teljes díja az a szám, ami pontosan meghatározza az igénylőnek, hogy mekkora költséget jelent számára a lízing. A teljes díj minden költséget tartalmaz, nem marad ki belőle semmi. A THM bár tökéletes az összehasonlításhoz, a hitel teljes díját nem mutatja meg, vannak ugyanis olyan tételek, amiket nem tartalmaz. A teljes díjhoz a szokásosnak nevezhető kamat és kezelési költségen túl, más díjak is tartoznak. Ezek lehetnek a bírálat díja, biztosítás, és egyes speciális lízingeknél további költségekkel is számolni kell. A teljes díj fontos információ, érdemes figyelni rá.

A City-Leasing lízing teljes díja fontos

Miért lehet fontos a teljes díj? Először is: pontos és teljes képet mutat az egész folyamat alatt felmerülő költségekről, az igénylés benyújtásától kezdve egészen a szerződés utolsó részletének kifizetéséig. Átlagemberként ugyanis érhetnek bennünket meglepetések. Nem kell azonban pénzügyi szakembernek lenni, a teljes díj minden kiadást pontosan megad. Másodszor: amikor lízinget igényel valaki, nem árt már a legelején tisztában lenni azokkal a kiadásokkal, amiket a futamidő alatt ki kell fizetni. Ez a díj lehetőséget ad felkészülésre, nem kerülhet kellemetlen helyzetbe a vállalkozás, sőt, még a lízing igénylése előtt dönthet úgy, hogy eláll az igényléstől a felmerülő magas költségek miatt.

A City-Leasing lízing teljes díja – egy szám, amiben minden benne van

A teljes díj olyan, mint egy jó tanács. Mindent figyelembe vesz, mindennel számol, meglepetések helyett tiszta képet ad. Ha mosógépet vásárolunk, de a szállítás többi kerül, mint maga mosógép, akkor azt jobb, ha már a vásárlás előtt tudjuk, és nem csak akkor szembesülünk vele, amikor már felhozták a lépcsőn az ötödikre. Ha kifizettük, már nincs visszaút. Ez a helyzet a City-Leasing lízinggel is. Nem később szeretnénk szembesülni azzal, hogy súlyos tízezreket kell fizetnünk. Jobb, ha előre tudjuk. Ha előre tudjuk, dönthetünk. Ha csak a szerződés aláírása után tudunk meg dolgokat, akkor ez kellemetlen pillanatokat, rosszabb esetben kellemetlen éveket okozhat.

Támogatott lízing – Széchenyi Lízing MAX

A Széchenyi Lízing MAX a hazai mikro, kis és középvállalkozások újraindítását támogató lízingkonstrukció. Agrár és nem agár célú lízingügyletekhez is igénybe vehető. A Széchenyi Lízing MAX használt személygépjárművek, haszongépjárművek, üzemi gépek és ingatlanok finanszírozására használható fel. Fontos tudni, hogy induló vállalkozás is igényelheti az 1 millió forint és 400 millió forint közötti összeget. A futamidő 1 évtől 10 évig terjed.

Az egyetlen támogatott lízing – Széchenyi Lízing MAX

A lízingdíjat havi, negyedéves vagy éves ütemezéssel lehet fizetni, sőt, lehetőség van egyéni megállapodásra is. A kedvezményes kamat végig fix. A magas összeg és a konstrukció miatt különleges segítség lehet, hiszen nincs más díjtámogatott lízingkonstrukció, ami elérhető lenne a vállalkozásoknak.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

City-Leasing 2024 – Részletes információ a lízing termékről - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

City-Leasing 2024 – Részletes információ a lízing termékről - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

City-Leasing 2024 – Részletes információ a lízing termékről - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

City-Leasing 2024 – Részletes információ a lízing termékről - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez a vállalkozás döntésétől függ. Mindkettőnek van előnye. A vállalkozás célja dönti el, hogy melyiket érdemes választani.

Jobb lehet. A lízing díját ugyanis a vállalkozás költségként elszámolhatja, és egyes esetekben az Áfa is visszaigényelhető.

Lízing esetén az eszköz tulajdonosa a lízingbe adó cég, nem a lízingelő. A lízingelő viszont a szerződés lejártakor tulajdonossá válhat.

A lízing kalkulátor segítségével kiszámolható a lízing havi díja. Ehhez meg kell adni az eszköz nettó értékét, a futamidőt, az önerő és a maradványérték nagyságát.

Igen. Van autólízing is. De más eszközöket is finanszírozhatunk lízinggel.

Igen. Van nyílt végű és zárt végű pénzügyi lízing is.

A lízing jelentése. A pénzügyi lízing egy finanszírozás vállalkozások számára. És magánszemélyek részére. A lízingtárgyat a lízingcég megvásárolja, majd a lízingbe vevő rendelkezésére bocsátja díjazás ellenében.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mekkora törlesztőt fizetünk az Otthonfelújítási támogatás után? Megmutatjuk!

Az Otthonfelújítási támogatással korszerűbb, alacsonyabb fenntartási költségű lehet az ingatlanunk. De mennyibe kerül ez nekünk havonta? Megtérül ez a beruházás? Érdemes ennyit havonta kifizetni? Megmutatjuk!

Tovább olvasom
Nyaralj gondtalanul: Hasznos pénzügyi tippek a biztonságért

A nyaralás az év egyik legjobban várt pillanata, amikor végre kikapcsolódhatunk a mindennapi rutinból, és feltöltődhetünk új élményekkel. Azonban ahhoz, hogy a pihenés valóban gondtalan legyen, érdemes néhány pénzügyi szempontot figyelembe venni. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek megőrizni pénzügyeid biztonságát, és elkerülni a váratlan kiadásokat.

Tovább olvasom
Drágul a földhivatali ügyintézés: így változnak a díjak július végétől

A földhivatali ügyintézésének árában változások várhatóak július végétől, amelyek minden ingatlanvásárlót, eladót és ingatlanügyeket intéző szakembert érintenek. A díjemelésről szóló döntés hosszas előkészítő munka eredménye, és célja az adminisztrációs folyamatok korszerűsítése, a szolgáltatások minőségének javítása, valamint a költségek reálisabb elosztása. Utánajártunk és bemutatjuk, milyen változásokra lehet számítani, és hogyan érintik ezek az ügyfeleket.

Tovább olvasom
Milyen kamattámogatott hitelek segítik a családokat 2024-ben?

Egy kamattámogatott hitel nagy segítség egy magyar családnak. 2024-ben három nagy segítség is elérhető. Ezeket veszik sorba szakértőink. CSOK Plusz, falusi CSOK és Babaváró támogatás. Röviden. közérthetően a lényeges információk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával