Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Melyik bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást?

2024.05.21.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2024. május 21. 14:24

Júniustól új formában újra elérhetővé válik az otthonfelújítási támogatás. Utánajártunk, hogy kinek lesz ez lehetőség, és persze annak is, hogy melyik bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást. Mutatjuk.

Melyik bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást?

Melyik bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást?

Az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által működtetett MFB Pont Plusz-okon lehet igényelni az otthonfelújítási támogatást.

266 MFB Plusz Pontból az első 128 MFB Pont Plusz május 30-ig, további 138 június végéig fog megnyílni.

Új formában – milyen az új otthonfelújítási támogatás?

Az otthonfelújítási támogatás egy állami program, melynek célja a magyarországi családi házak energetikai korszerűsítésének támogatása.

A program keretében maximum 6 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes hitel igényelhető.

A támogatás összege a lakóingatlan fekvési helyétől függ.

Fontos feltétel, hogy a felújítással legalább 30 százalékos energia-megtakarítást kell elérni.

A támogatás kizárólag 1990 előtt épült családi házakra igényelhető, melyek életvitelszerűen lakottak.

A program keretében elnyerhető támogatás felhasználható többek között:

  • fűtési rendszerek korszerűsítésére (pl. kazáncserére, szigetelésre)
  • nyílászárók cseréjére
  • hőszigetelésre

A támogatás igénylését 2024. június 3-tól lehet megkezdeni az otthonfelujitasi-tamogatas.hu weboldalon. A benyújtáshoz szükséges dokumentumok listája szintén ezen a weboldalon érhető el.

Összegzés – az otthonfelújítási támogatásról 2 mondatban

Az 1990 előtt épült és életvitelszerűen lakott, egy vagy többlakásos családi házak energetikai korszerűsítésére igényelhető otthonfelújítási támogatás.

Elvárás, hogy a kiinduló állapothoz képest legalább 30 százalékos energiafogyasztás csökkenést eredményezzen a beruházás.

Felújítani vagy nem felújítani? – érvek egy ingatlan korszerűsítése mellett

Egy ingatlan korszerűsítése igazán sok előnnyel járhat, de fontos alaposan mérlegelni a döntést, figyelembe véve a lehetséges kihívásokat és költségeket is.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány érvet, amelyek a felújítás mellett szólnak. Érvek az ingatlan korszerűsítése mellett:

Értéknövekedés: Egy felújított ingatlan piaci értéke jelentősen megnövekedhet. Modernizált belső terek, új gépészet és korszerű nyílászárók mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ingatlan vonzóbb legyen a potenciális vevők vagy bérlők számára.

Energiahatékonyság: Korszerűbb szigeteléssel, nyílászárókkal és fűtési rendszerekkel jelentős energia-megtakarítást érhetünk el. Ez nem csak a környezetet kíméli, hanem hosszú távon a rezsiköltségeket is csökkenti.

Komfortnövekedés: A modern technológiák és anyagok használata kényelmesebbé és élhetőbbé teheti az otthont. Az okosotthon megoldások, a korszerű fürdőszobák és konyhák mind hozzájárulnak az életminőség javulásához.

Hosszú távú befektetés: Az ingatlan felújítása hosszú távon megtérülhet, hiszen a korszerűsített házak és lakások jobban tartják értéküket az ingatlanpiaci változások ellenére is.

Karbantartási költségek csökkentése: A felújítás során elvégzett munkálatok révén sok régi probléma megszűnhet, így a jövőbeni karbantartási és javítási költségek is csökkenhetnek.

Esztétikai javulás: Az ingatlan belső és külső megjelenésének frissítése növeli az esztétikai értéket, ami fontos szempont lehet, ha az ingatlant szeretnénk bérbe adni vagy eladni.

Környezetbarát megoldások: A felújítás során bevezetett energiahatékony megoldások és környezetbarát anyagok használata hozzájárulhat a fenntarthatósághoz, és az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.

Biztonság és egészség: Az elavult elektromos és vízvezeték rendszerek cseréje nemcsak a kényelmet növeli, hanem biztonságosabbá is teszi az otthont, valamint javíthatja a beltéri levegő minőségét és az általános egészségi állapotot.

Az ingatlan felújítása komoly elkötelezettséget és befektetést igényel, de számos előnyt kínál, amelyek hosszú távon megtérülhetnek.

Fontos azonban, hogy a felújítást gondos tervezés és alapos költségvetés előkészítése előzze meg, hogy a folyamat zökkenőmentes és sikeres legyen.

Érdemes felújítani – érdemes felújítani állami támogatással

Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői szerint számos érv szól amellett, hogy felújítsuk, modernizáljuk otthonunkat.

Amellett pedig még több érv szól, hogy ezt állami támogatással, az otthonfelújítási program keretében tegyük meg.

Érdemes tehát felújítani, mert növeli az ingatlan értékét és komfortját.

Az állami támogatás igénybevételével csökkenthetők a felújítási költségek, ami vonzóbbá teszi a beruházást.

Támogatások segítségével energiahatékonyabbá tehetjük otthonunkat, ami hosszú távon megtakarítást eredményez.

A felújítás révén modernizálhatók a régi, elavult berendezések és rendszerek, növelve az élettér minőségét.

A korszerűsítés során figyelembe vehetjük a fenntarthatósági szempontokat is, hozzájárulva ezzel a környezet védelméhez.

Állami támogatással a felújítás elérhetőbbé válik szélesebb kör számára is, javítva ezzel az általános életminőséget.

Összefoglalás

Júniustól új formában válik elérhetővé az otthonfelújítási támogatás, melyet az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által működtetett MFB Pont Plusz-okon lehet igényelni. Az állami program célja a magyarországi családi házak energetikai korszerűsítése, akár 6 millió forintos, vissza nem térítendő támogatással és kamatmentes hitellel. Az igénylés feltételei közé tartozik, hogy a felújítással legalább 30 százalékos energia-megtakarítást érjenek el, és kizárólag 1990 előtt épült, életvitelszerűen lakott családi házakra igényelhető. A támogatás igénylése 2024. június 3-tól indul az otthonfelujitasi-tamogatas.hu weboldalon.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Praktikus Kölcsön

THM

10,4%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

11,17% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

2021.01.06.

A financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást.

Tovább olvasom
Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.03.24.

A zöld fogyasztóbarát lakáshitelek 2023. április 1. után elérhetőek lesznek ott, ahol eddig is lehetett Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt igényelni!

Tovább olvasom
Lakásfelújítási támogatás – Mit számolhatunk el anyagköltségként?

Lakásfelújítási támogatás – Mit számolhatunk el anyagköltségként?

2021.12.31.

A lakásfelújítási támogatás nem véletlenül népszerű, máris sokan igényelték, hiszen bárkinek jól jön a maximum 3 millió forintos állami segítség. Ugyanakkor a támogatás gyakorlati felvétele, felhasználása nem mindig egyértelmű, például sok kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy mi számítható fel anyagköltségként.

Tovább olvasom
Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

2022.12.19.

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetsz igénybe a következő évben? Az alábbi cikkben ennek járunk utána!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával