Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Felújítanál? Íme pár hasznos tipp, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel!

2023.11.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2023. november 24. 16:23

A lakásfelújítás fantasztikus ötlet. És ha nincs rá elég pénzed, személyi kölcsönből is megvalósíthatod. Segítünk megvalósítani ezt az ötletet. Szakértőink összeszedték a legfontosabb tippeket, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel. Mutatjuk a lényeget, röviden!

Felújítanál? Íme pár hasznos tipp, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel!

Ha 12 millió elég lesz – a személyi kölcsönnek van maximuma

Azt tudnod kell, hogy a személyi kölcsönből maximum 12 millió forintot igényelhetsz. Ez a legtöbb, amit a bankoktól kaphatsz. És ezt sem kínálja minden pénzintézet.

Bár ez egy alapos felújításra is elég lehet, ne felejtesd el, hogy másfajta hitelek is vannak. A lakásodat szabad felhasználású jelzáloghitelből is felújíthatod.

Kényelmesen – online

A felújítás sok utánajárással jár majd, személyi kölcsönt azonban kényelmesen, otthonról is igényelhetsz. Az online igénylés nem csak kényelmes és gyors, de gyakran együtt jár valami kedvezménnyel is.

Ahhoz pedig, hogy a költségeket kordában tartsd, igénybe kell venned a kedvezményeket. Ha már vannak. Használd ki őket, hogy kevesebbet kelljen fizetned!

Személyi kölcsön vagy szabad felhasználású jelzáloghitel?

Ahogy már írtuk, a lakásodat szabad felhasználású jelzáloghitelből is felújíthatod. De mikor lehet ez jó megoldás?

Mindenképpen ezt válaszd, ha 12 millió forintnál nagyobb összegre van szükséged, vagy akkor, ha hosszabb futamidőt szeretnél.

A személyi kölcsönöket 7-8 éves maximális futamidőre adják a bankok. Ha ez kevés, mert alacsonyabb törlesztőrészletet szeretnél, választhatsz a személyi kölcsön helyett más megoldást is.

Szakértőink ezt ajánlják – top tippek mindenkinek

Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői szerint a házfelújítás egy nagyszerű módja annak, hogy megnöveld az otthonod értékét, a kényelmét és a biztonságát, és egyben csökkentsd a rezsiköltségedet.

Ha azonban nincs meg a szükséges megtakarításod a munkálatokhoz, akkor személyi kölcsön felvétele is szóba jöhet.

Mielőtt azonban bármilyen hitelt is felvennél, fontos, hogy alaposan átgondold a döntésedet.

Néhány tipp, amelyek segíthetnek abban, hogy a lehető legjobb döntést hozd:

Készíts egy költségvetést! Mielőtt bármilyen hitelt is felvennél, fontos, hogy pontos képet kapj arról, hogy mennyibe fog kerülni a felújítás. Gondolkodj el a következőkön:

  • Milyen munkálatokat szeretnél elvégezni?
  • Milyen anyagokat és eszközöket kell beszerezned?
  • Milyen szakemberekre van szükséged?

Versenyeztesd meg a bankokat! A személyi kölcsönök kamata és egyéb költségei jelentősen eltérhetnek a különböző bankoknál. Ezért fontos, hogy összehasonlítsd a különböző ajánlatokat, mielőtt döntesz. Használj online személyi kölcsön kalkulátort, vagy vedd igénybe egy hitelszakértő segítségét.

Figyelj a futamidőre! A személyi kölcsönök futamideje többnyire 2-8 év között van. A rövidebb futamidővel rendelkező hitelek magasabb kamatozásúak, de a havi törlesztőrészlet kisebb lesz. A hosszabb futamidővel rendelkező hitelek alacsonyabb kamatozásúak lehetnek, de a havi törlesztőrészlet nagyobb lesz.

Legyen fix a kamatozás! A személyi kölcsönök kamata fix vagy változó. A fix kamatú hiteleknél a kamatozás a futamidő alatt nem változik. A változó kamatozású hiteleknél a kamatozás a kamatok változásától függően változhat.

Ellenőrizd a hitel előtörlesztési feltételeit! A legtöbb személyi kölcsönnél lehetőség van arra, hogy előtörleszd a hitelt. Az előtörlesztés azt jelenti, hogy a hitel teljes összegét vagy egy részét egyszerre visszafizeted a banknak. Az előtörlesztés általában kedvezményes, ezért érdemes tájékozódni a hitel előtörlesztési feltételeiről.

Gondolj a biztosításra! A személyi kölcsönöknél nem kötelező a hitelfedezeti biztosítás megkötése. Azonban érdemes lehet biztosítást kötni. A biztosítás védelmet nyújthat a hiteled visszafizetése közben bekövetkező váratlan események ellen, például betegség, munkanélküliség vagy halál esetén.

Ha ezeket a tippeket figyelembe veszed, akkor nagyobb eséllyel hozol jó döntést a személyi kölcsön felvételével kapcsolatban.

És néhány további tipp, amelyek hasznosak lehetnek egy házfelújításra szánt személyi kölcsön felvétele során:

Ha a munkálatokat szakemberre bízod, akkor kérj ajánlatot több cégtől is.

Ha a munkálatok során anyagbeszerzés is szükséges, akkor hasonlítsd össze az árakat különböző forgalmazóknál.

Gondolj arra, hogy a felújítás során keletkező hulladékot megfelelően kell elhelyezni.

A házfelújítás egy izgalmas és hasznos projekt lehet. Ha alaposan megtervezed, és körültekintően választasz személyi kölcsönt, akkor a felújítás nemcsak a pénztárcádat kíméli meg, hanem az otthonod is megszépül.

Összefoglalás

A lakásfelújítás egy nagyszerű lehetőség az otthon értékének, kényelmének és biztonságának növelésére. Ha nincs rá elegendő megtakarítás, személyi kölcsön felvétele jöhet szóba. Fontos tudni, hogy személyi kölcsönnel maximum 12 millió forint igényelhető, amely elegendő lehet egy alapos felújításhoz. Alternatívaként szabad felhasználású jelzáloghitel is választható, különösen ha nagyobb összegre vagy hosszabb futamidőre van szükség. A kölcsön online is igényelhető, gyakran kedvezményekkel.

A döntés előtt fontos alaposan átgondolni a lehetőségeket. Készíts költségvetést, mérlegeld a felújítási munkálatokat, az anyagbeszerzést és a szükséges szakembereket. Versenyeztesd meg a bankokat, figyelj a futamidőre, válassz fix kamatozású kölcsönt, ellenőrizd az előtörlesztési feltételeket és gondolj a biztosításra.

Ha ezeket a tippeket figyelembe veszed, nagyobb eséllyel hozol jó döntést a személyi kölcsön felvételével kapcsolatban. Emellett, ha szakemberre bízod a munkálatokat, kérj ajánlatot több cégtől, hasonlítsd össze az anyagárakat és gondoskodj a hulladék megfelelő elhelyezéséről. Mindezekkel a házfelújítás nemcsak pénztárcabarát lesz, hanem otthonod is megszépül.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitel felvétel: mitől függ a hitelkamat mértéke?

Lakáshitel felvétel: mitől függ a hitelkamat mértéke?

2023.09.29.

Fontos tudni hiteligénylés előtt, hogy mitől függ a hitelkamat mértéke. Hiszen minél alacsonyabb kamattal igényel valaki hitelt, annál kevesebbet kell majd visszafizetnie. És ez egy lakáshitel igénylésnél sokat számít. Utánajártunk, hogy mitől függ a hitelkamat mértéke.

Tovább olvasom
Infláció: ezeket a kölcsönöket éri meg most előtörleszteni

Infláció: ezeket a kölcsönöket éri meg most előtörleszteni

2022.04.06.

A jelenlegi inflációs helyzetben érdemes-e most előtörleszteni kölcsönöket, s ha igen, mely típusúakat? Ennek a kérdésnek igyekeztünk utánajárni írásunkban.

Tovább olvasom
5 dolog, amire figyelj, ha személyi kölcsönt veszel fel!

5 dolog, amire figyelj, ha személyi kölcsönt veszel fel!

2022.08.12.

Ha személyi kölcsönt veszel fel, akad néhány tényező, amelyekkel jobb tisztában lenned, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki a helyzetből.

Tovább olvasom
Hitel előtörlesztés és végtörlesztés – mi a különbség?

Hitel előtörlesztés és végtörlesztés – mi a különbség?

2022.10.14.

Ha az élethelyzetünk úgy hozta, hogy lehetőségünk van a meglévő lakás,- vagy szabad felhasználású kölcsönünk teljes egészét, vagy egy részét visszafizetni a futamidő lejárta előtt, akkor ismernünk kell a lehetőségeinket. Előtörlesztés és végtörlesztés: tudjuk mi a különbség, és hogy a mi esetünkben melyiket érdemes választani? Segítünk dönteni!

Tovább olvasom