Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt

2023.09.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2023. szeptember 22. 12:35

A lakáshitel egy életre szóló döntés lehet. A legmegfelelőbb lakáshitel kiválasztása így kiemelten fontos. Szerencsére van segítség. És még otthonról sem kell kimozdulni. Tájékozódás, igényfelmérés, adatgyűjtés, és a saját célod pontos ismerete. Aztán jöhet az igénylés.

Így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt

Segítség a legmegfelelőbb lakáshitel kiválasztásához

A lakáshitel kiválasztása rendkívül fontos. Hosszú távra kötelezed el magad, jól kell döntened. Számtalan konstrukció közül tudsz választani. Szakértő weboldalak is segíthetnek ebben, itt percek alatt eldöntheted, hogy melyik lakáshitel lesz számodra a megfelelő. A szakértő weboldalakon a jelzáloghitel kalkulátor segít neked, csak be kell írnod az igényelt hitelösszeget, és a tervezett futamidőt. A jelzáloghitel kalkulátor rögtön megmutatja, hogy milyen lehetőségeid vannak. Látni fogod az egyes konstrukciók kamatát, azt hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg, és a THM is feltüntetésre kerül. Elképzelhetetlen módon könnyíti meg ez a döntést, mert már nem kell a pénzintézetek végigjárva megkeresned a legjobb hitelt. Otthonról, gyorsan választhatsz, és biztosan tudhatod, hogy jól döntöttél. Használd a kalkulátort!

Hogyan találhatsz jó lakáshitelt?

A lakáshitel egy olyan kölcsön, amelyet az ingatlan vásárlására használhatsz fel. A lakásvásárlás egy nagy befektetés, ezért fontos, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt.

Amikor lakáshitelt keresel, számos tényezőt kell figyelembe venned, beleértve a hitel összegét, a kamatot, a futamidőt és a költségeket. Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői szerint az alábbiakat lesz fontos figyelembe venni.

A hitel összege

A hitel összege az a pénzösszeg, amelyet a banktól kérsz kölcsön. Nem haladhatja meg az ingatlan értékének 80 százalékát.

Kamat

A kamat az az éves százalékos díj, amelyet a bank a kölcsönért felszámít. A kamat a hitel összegétől, a futamidőtől és a hiteltípustól függhet.

Futamidő

A futamidő az az időtartam, amely alatt a hitelt vissza kell fizetned. A futamidő a hitel összegétől és a kamattól függ.

A költségek

A lakáshitel felvétele költségekkel jár. A hitelfelvételi költségek közé tartoznak a hitelbírálat díja, az értékbecslés díja, a közjegyzői díj és a lakásbiztosítás díja.

Hogyan kezd el a keresést?

Amikor lakáshitelt keresel, számos módon találhatsz meg jó ajánlatokat.

Kérj több ajánlatot különböző bankoktól. Így összehasonlíthatod a feltételeket és megtalálhatod a legkedvezőbb ajánlatot.

Figyelembe kell venned a saját pénzügyi helyzetedet. Gondolj arra, hogy mennyi pénzt tudsz havonta kifizetni a hiteltörlesztésre.

Válassz olyan lakáshitelt, amely megfelel az igényeidnek. Vannak különböző típusú lakáshitelek, ezért válassz olyan típust, amely megfelel a te helyzetednek. Például, ha rövid idő alatt szeretnél visszafizetni egy hitelt, akkor válassz rövid futamidejű lakáshitelt.

Olvasd el a szerződést figyelmesen, mielőtt aláírod. Győződj meg róla, hogy mindent értesz, és hogy nem vállalsz olyan kötelezettséget, amit később nem tudsz teljesíteni.

A lakáshitel megtalálása egy összetett feladat, de ha alaposan utánajársz, megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb megoldást.

Amire mindenképpen gondolj

Lényeges, hogy tisztában legyél azzal, mekkora összegre van szükséged, és mennyi havi törlesztést tudsz vállalni. A tervezési folyamat során határozd meg a megfizethető havi törlesztőrészletet, és ebből kiindulva állapítsd meg a hitel összegét.

Érdemes előzetesen megvizsgáltatni a hitelképességedet, vagyis azt, hogy milyen eséllyel kaphatsz megfelelő hitelt. Értékeld jelenlegi pénzügyi helyzetedet, beleértve a jövedelmet és a meglévő adósságokat. Ennek alapján megtudhatod, mennyi hitelt kaphatsz, és milyen kamattal.

Részletesen vizsgáld meg a különböző bankok, pénzintézetek és pénzügyi szolgáltatók által kínált lakáshiteleket. Ellenőrizd a kamatokat, a futamidőket, a törlesztési feltételeket és az egyéb költségeket. Használj online hitelkalkulátort, ami segít összehasonlítani a különböző lehetőségeket.

Amennyiben bizonytalan vagy a választásban, érdemes konzultálni egy független pénzügyi szakemberrel vagy hitelközvetítővel. Ők áttekinthetik a lehetőségeket, és segíthetnek megtalálni a legjobb ajánlatot a számodra.

Lényeges, hogy alaposan átgondold a lehetőségeket, és ne siettesd a döntést. Olvasd át alaposan a szerződést, értelmezd a feltételeket, és csak akkor kötelezd el magad a lakáshitel mellett, ha meg vagy elégedve az ajánlattal és biztos vagy benne, hogy megfelelően fogod tudni törleszteni a lakáshiteledet.

Összefoglalás

A lakáshitel kiválasztása életre szóló döntés lehet, így fontos alaposan átgondolni és kiválasztani a legmegfelelőbb ajánlatot. Otthonról, online jelzáloghitel kalkulátorok segítségével könnyedén összehasonlíthatóak a különböző konstrukciók, amelyek a kamatot, a teljes visszafizetendő összeget és a THM-et is megjelenítik. A lakáshitel összege, a kamat, a futamidő és a kapcsolódó költségek szempontjából is mérlegelni kell az ajánlatokat. Érdemes több bank ajánlatát összehasonlítani, és figyelembe venni a saját pénzügyi helyzetünket és a tervezett havi törlesztőrészlet nagyságát. A hitelképesség előzetes megvizsgálása és pénzügyi szakemberekkel történő konzultáció is ajánlott a döntés előtt. A legfontosabb azonban, hogy a szerződést alaposan olvassuk át és csak akkor írjuk alá, ha biztosak vagyunk döntésünk helyességében.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Megéri lakástakarék számlát nyitni?

Megéri lakástakarék számlát nyitni?

2023.07.07.

A lakástakarék számla egy régi-új termék. Régen slágerterméknek számított, aztán megszűnt, és most újra van. De milyen az új lakástakarék? Valóban megéri nyitni egyet? Utánajártunk, és most megmutatjuk, hogy hol, milyen feltételekkel lehet takarék számlát nyitni. És persze azt is, hogy megéri-e.

Tovább olvasom
Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

2023.08.01.

Lakáshitel igénylésekor nem biztos, hogy eszünkbe jut az életbiztosítás. Lakáshitel mellé lakásbiztosítást kötünk. A lakásbiztosításnak azonban kiegészítője lehet egy életbiztosítás is. De érdemes a lakáshitel mellé életbiztosítást kötni? Mi lehet ennek az előnye? Miért lehet ez jó nekünk? Választ adunk a kérdésekre.

Tovább olvasom
Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

2022.12.19.

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetsz igénybe a következő évben? Az alábbi cikkben ennek járunk utána!

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetünk türelmi idős lakáshitelt?

Melyik bankoknál igényelhetünk türelmi idős lakáshitelt?

2023.10.27.

A türelmi idős lakáshitel a Gránit Banknál és az OTP Banknál érhető el. Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői röviden és közérthetően mutatják be ezeket a hiteleket. Két perces olvasási idő.

Tovább olvasom