Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

2023.08.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 25. 11:50

A türelmi idős lakáshitel egy különleges lakáshitel. A jól csengő elnevezés mögötti tartalom megismerése ugyanakkor még fontosabb. Mi az a türelmi idős lakáshitel? Mit jelent a türelmi idő? Kinek lehet jó ez? Sok kérdés merülhet fel. Mindegyikre választ talál a cikkben.

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

A legfontosabb kérdés

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania? A Banknavigátor pénzügyi szakértői egyértelmű választ adnak erre a kérdésre: mindenkinek érdemes, aki tisztában van azzal, hogy mi az a türelmi idős lakáshitel. És tisztában van minden előnyével és hátrányával.

Mi a teendő tehát? Alapos tájékozódás a döntés előtt. Ezt kell tenni. Tájékozódni kell. És mi segítünk a tájékozódásban. Röviden írunk arról, hogy mi az a türelmi idős lakáshitel, és arról is, hogy kinek érdemes választania.

A türelmi idős lakáshitel – egy csoda a pénzügyi dzsungelben?

A türelmi idő hangzatos kifejezés, de a türelmi idős lakáshitel is csak egy lakáshitel. Az első évben nem kell még törleszteni a tőkét. Elég a kamatokat fizetni. Ez a türelmi idő lényege. Nincs tőketörlesztés egy évig. A türelmi idős lakáshitel egy új hiteltermék, azért alkották meg, hogy igazodjanak az ügyfelek elvárásaihoz. Hiszen egy ingatlan megvásárlása után több kiadás is várja a vásárlót. Ezeket a kiadásokat pedig könnyebb teljesíteni, ha valaki türelmi idős lakáshitelt igényel. A türelmi idős lakáshitel egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy egy évig csupán a kamatot törlessze az igénylő. De hogy juthatunk hozzá a türelmi idős lakáshiteléhez? A türelmi idős lakáshitel feltételei hasonlóak az általános lakáshitelekéhez. A türelmi idős lakáshitelének azonban több induló díját elengedhetik. Ez a lakáshitel tervezhető, akár végig fix kamattal, akár kamatperiódussal igényli valaki, és online kuponnal többszázezer forint kedvezmény is elérhető.

A türelmi idős lakáshitel lakáscélra igényelhető, és egy évig csak a kamatokat kell fizetni. Egy évig alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet. És ha teljesül a két legfontosabb alapfeltétel, az igénylés beadható. Ez a két feltétel egy ingatlan, ami a fedezet lesz, és a rendszeres jövedelem. És húsz százalék önerőre is szükség lesz. A türelmi idős lakáshitel igényléséhez önerőre lesz szükség. Ez azonban kiváltható pótfedezet bevonásával, így a hitel önerő nélkül is igényelhető lehet. Önerő állami támogatás is lehet. A türelmi idős lakáshitel folyósításához lakásbiztosítást kell kötni a fedezeti ingatlanra, és a lakossági folyószámlán meg kell adni a megbízást a türelmi idős lakáshitel részleteinek fizetésére. A türelmi idős lakáshitel elbírálása gyorsan megtörténik, akár három héten belül lezáródhat. És az igénylésről telefonon vagy online is érdeklődhetünk.

Hitelfedezeti biztosítással a biztonságért

A türelmi idős lakáshitelhez is lehet hitelfedezeti biztosítást kötni. A türelmi idős lakáshitelek nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása. Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családot. Ezt pedig mindenképpen el kell kerülni. A türelmi idős lakáshitelek biztosítása nem jelent mást, mint hogy a hitel visszafizetése garantált lesz akkor is, ha egy életesemény miatt ezt a hitelfelvevő nem tudja megoldani. A biztosítás megakadályozhatja, hogy visszafordíthatatlan károk érjék a hiteligénylőt.

Na, de akkor kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

A szakértőink szerint a kamat és a futamidő a két leglényegesebb pont türelmi idős lakáshitel igényléskor. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet ugyanakkora hitelösszegnél. Az alacsony törlesztőrészlet kedvező lehet abból a szempontból, hogy a család havi költségvetését kevésbé terheli meg. Ugyanakkor a hosszabb futamidő miatt jelentősen megnövekedhet a teljes visszafizetendő összeg. Mérlegelnünk kell tehát, hogy a rövidebb futamidőt válasszuk-e, és ezzel kevesebbet fizetünk vissza összességében, vagy a hosszú futamidőt az alacsonyabb törlesztő részlettel és a magasabb összköltséggel. A kamat a hitel legfontosabb mutatószáma. A kamat azt mutatja meg, hogy egy év alatt mennyivel kell többet fizetni a felvett hitelért. A kamatot százalékban határozzák meg, és egy évre vonatkozik. Minél magasabb egy türelmi idős lakáshitel kamata, annál magasabb lesz a részlet, amit havonta fizetni kell. Érdemes tehát alacsonyabb kamatozású hitelt választani.

A legfontosabb kérdésre a válasz: mindenkinek érdemes, aki tisztában van azzal, hogy mi az a türelmi idős lakáshitel, és tisztában van minden előnyével és hátrányával.

Összefoglalás

A türelmi idős lakáshitel egy speciális hiteltermék, melynél az első évben csak a kamatok törlesztése szükséges, a tőketörlesztés ebben az időszakban nem szükséges. A hitel kialakítása az ügyfelek elvárásaihoz igazodik, hiszen egy ingatlan vásárlás után több költség is terheli a vevőt, melyeket könnyebb kezelni ezen hitel segítségével. A türelmi idős lakáshitel feltételei az általános lakáshitelekhez hasonlóak, azonban több kezdeti díjat is elengedhetnek. A hitel önerővel vagy pótfedezettel igényelhető, és állami támogatás is használható az önerőhöz. A türelmi idős lakáshitelhez hitelfedezeti biztosítás is köthető a biztonság érdekében. A futamidő és a kamat a két legfontosabb tényező a türelmi idős lakáshitel igénylésekor.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

2023.08.01.

Lakáshitel igénylésekor nem biztos, hogy eszünkbe jut az életbiztosítás. Lakáshitel mellé lakásbiztosítást kötünk. A lakásbiztosításnak azonban kiegészítője lehet egy életbiztosítás is. De érdemes a lakáshitel mellé életbiztosítást kötni? Mi lehet ennek az előnye? Miért lehet ez jó nekünk? Választ adunk a kérdésekre.

Tovább olvasom
Milyen költségekkel kell számolnunk a CSOK Plusz igénylésekor?

Milyen költségekkel kell számolnunk a CSOK Plusz igénylésekor?

2024.02.04.

A CSOK Plusz hitel is egy hitelkonstrukció, ezért a hiteligénylésnek vannak költségei. Mint minden lakáshitel igénylésekor, a CSOK Plusz hitel igénylésekor is számolnunk kell a hitelfelvétel költségeivel. És azt se felejtsük el, hogy az ingatlan megvásárlása során is lesznek kiadások. Segítünk eligazodni.

Tovább olvasom
Így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt

Így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt

2023.09.22.

A lakáshitel egy életre szóló döntés lehet. A legmegfelelőbb lakáshitel kiválasztása így kiemelten fontos. Szerencsére van segítség. És még otthonról sem kell kimozdulni. Tájékozódás, igényfelmérés, adatgyűjtés, és a saját célod pontos ismerete. Aztán jöhet az igénylés.

Tovább olvasom
Minden, amit a falusi CSOK-ról tudnod kell 2024-ben

Minden, amit a falusi CSOK-ról tudnod kell 2024-ben

2024.04.12.

A falusi CSOK népszerűsége idén is megmaradt. Ez a családtámogatási forma kistelepüléseken érhető el. Vidékre költöznél? Lehet, hogy falusi CSOK segítségével megteheted. Utánajártunk, hogy mit kell róla tudni. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával