Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

2023.08.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 25. 11:50

A türelmi idős lakáshitel egy különleges lakáshitel. A jól csengő elnevezés mögötti tartalom megismerése ugyanakkor még fontosabb. Mi az a türelmi idős lakáshitel? Mit jelent a türelmi idő? Kinek lehet jó ez? Sok kérdés merülhet fel. Mindegyikre választ talál a cikkben.

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

A legfontosabb kérdés

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania? A Banknavigátor pénzügyi szakértői egyértelmű választ adnak erre a kérdésre: mindenkinek érdemes, aki tisztában van azzal, hogy mi az a türelmi idős lakáshitel. És tisztában van minden előnyével és hátrányával.

Mi a teendő tehát? Alapos tájékozódás a döntés előtt. Ezt kell tenni. Tájékozódni kell. És mi segítünk a tájékozódásban. Röviden írunk arról, hogy mi az a türelmi idős lakáshitel, és arról is, hogy kinek érdemes választania.

A türelmi idős lakáshitel – egy csoda a pénzügyi dzsungelben?

A türelmi idő hangzatos kifejezés, de a türelmi idős lakáshitel is csak egy lakáshitel. Az első évben nem kell még törleszteni a tőkét. Elég a kamatokat fizetni. Ez a türelmi idő lényege. Nincs tőketörlesztés egy évig. A türelmi idős lakáshitel egy új hiteltermék, azért alkották meg, hogy igazodjanak az ügyfelek elvárásaihoz. Hiszen egy ingatlan megvásárlása után több kiadás is várja a vásárlót. Ezeket a kiadásokat pedig könnyebb teljesíteni, ha valaki türelmi idős lakáshitelt igényel. A türelmi idős lakáshitel egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy egy évig csupán a kamatot törlessze az igénylő. De hogy juthatunk hozzá a türelmi idős lakáshiteléhez? A türelmi idős lakáshitel feltételei hasonlóak az általános lakáshitelekéhez. A türelmi idős lakáshitelének azonban több induló díját elengedhetik. Ez a lakáshitel tervezhető, akár végig fix kamattal, akár kamatperiódussal igényli valaki, és online kuponnal többszázezer forint kedvezmény is elérhető.

A türelmi idős lakáshitel lakáscélra igényelhető, és egy évig csak a kamatokat kell fizetni. Egy évig alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet. És ha teljesül a két legfontosabb alapfeltétel, az igénylés beadható. Ez a két feltétel egy ingatlan, ami a fedezet lesz, és a rendszeres jövedelem. És húsz százalék önerőre is szükség lesz. A türelmi idős lakáshitel igényléséhez önerőre lesz szükség. Ez azonban kiváltható pótfedezet bevonásával, így a hitel önerő nélkül is igényelhető lehet. Önerő állami támogatás is lehet. A türelmi idős lakáshitel folyósításához lakásbiztosítást kell kötni a fedezeti ingatlanra, és a lakossági folyószámlán meg kell adni a megbízást a türelmi idős lakáshitel részleteinek fizetésére. A türelmi idős lakáshitel elbírálása gyorsan megtörténik, akár három héten belül lezáródhat. És az igénylésről telefonon vagy online is érdeklődhetünk.

Hitelfedezeti biztosítással a biztonságért

A türelmi idős lakáshitelhez is lehet hitelfedezeti biztosítást kötni. A türelmi idős lakáshitelek nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása. Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családot. Ezt pedig mindenképpen el kell kerülni. A türelmi idős lakáshitelek biztosítása nem jelent mást, mint hogy a hitel visszafizetése garantált lesz akkor is, ha egy életesemény miatt ezt a hitelfelvevő nem tudja megoldani. A biztosítás megakadályozhatja, hogy visszafordíthatatlan károk érjék a hiteligénylőt.

Na, de akkor kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

A szakértőink szerint a kamat és a futamidő a két leglényegesebb pont türelmi idős lakáshitel igényléskor. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet ugyanakkora hitelösszegnél. Az alacsony törlesztőrészlet kedvező lehet abból a szempontból, hogy a család havi költségvetését kevésbé terheli meg. Ugyanakkor a hosszabb futamidő miatt jelentősen megnövekedhet a teljes visszafizetendő összeg. Mérlegelnünk kell tehát, hogy a rövidebb futamidőt válasszuk-e, és ezzel kevesebbet fizetünk vissza összességében, vagy a hosszú futamidőt az alacsonyabb törlesztő részlettel és a magasabb összköltséggel. A kamat a hitel legfontosabb mutatószáma. A kamat azt mutatja meg, hogy egy év alatt mennyivel kell többet fizetni a felvett hitelért. A kamatot százalékban határozzák meg, és egy évre vonatkozik. Minél magasabb egy türelmi idős lakáshitel kamata, annál magasabb lesz a részlet, amit havonta fizetni kell. Érdemes tehát alacsonyabb kamatozású hitelt választani.

A legfontosabb kérdésre a válasz: mindenkinek érdemes, aki tisztában van azzal, hogy mi az a türelmi idős lakáshitel, és tisztában van minden előnyével és hátrányával.

Összefoglalás

A türelmi idős lakáshitel egy speciális hiteltermék, melynél az első évben csak a kamatok törlesztése szükséges, a tőketörlesztés ebben az időszakban nem szükséges. A hitel kialakítása az ügyfelek elvárásaihoz igazodik, hiszen egy ingatlan vásárlás után több költség is terheli a vevőt, melyeket könnyebb kezelni ezen hitel segítségével. A türelmi idős lakáshitel feltételei az általános lakáshitelekhez hasonlóak, azonban több kezdeti díjat is elengedhetnek. A hitel önerővel vagy pótfedezettel igényelhető, és állami támogatás is használható az önerőhöz. A türelmi idős lakáshitelhez hitelfedezeti biztosítás is köthető a biztonság érdekében. A futamidő és a kamat a két legfontosabb tényező a türelmi idős lakáshitel igénylésekor.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

2022.12.19.

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetsz igénybe a következő évben? Az alábbi cikkben ennek járunk utána!

Tovább olvasom
Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

2023.08.01.

Lakáshitel igénylésekor nem biztos, hogy eszünkbe jut az életbiztosítás. Lakáshitel mellé lakásbiztosítást kötünk. A lakásbiztosításnak azonban kiegészítője lehet egy életbiztosítás is. De érdemes a lakáshitel mellé életbiztosítást kötni? Mi lehet ennek az előnye? Miért lehet ez jó nekünk? Választ adunk a kérdésekre.

Tovább olvasom
Hogyan alakultak a lakáshitelek 2022-ben?

Hogyan alakultak a lakáshitelek 2022-ben?

2023.01.18.

A lakáshitelek 2022-ben hatalmas változásokon mentek át – az alábbiakban ezeket vesszük sorra, és megpróbáljuk megtippelni, mit hoz 2023.

Tovább olvasom
Így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt

Így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt

2023.09.22.

A lakáshitel egy életre szóló döntés lehet. A legmegfelelőbb lakáshitel kiválasztása így kiemelten fontos. Szerencsére van segítség. És még otthonról sem kell kimozdulni. Tájékozódás, igényfelmérés, adatgyűjtés, és a saját célod pontos ismerete. Aztán jöhet az igénylés.

Tovább olvasom