Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 5 millió forint személyi kölcsönnél?

2023.06.06.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. június 6. 12:47

Amikor pénzre van szükségünk, az összeggel többnyire tisztában vagyunk. Tudjuk, hogy egy, kettő vagy ötmillió forintra van szükségünk. Van azonban még egy fontos szempont, hiszen a hitelt havonta fizetnünk kell majd. Ez pedig nem más, mint a törlesztőrészlet nagysága. És ez lényeges lesz. Mi utánajártunk, és mutatjuk, hogy mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 5 millió forint személyi kölcsön igénylésekor.

Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 5 millió forint személyi kölcsönnél?

Igazán jó személyi kölcsön – hol kezdjük a keresést?

Személyesen is lehet jó személyi kölcsönt keresni. Be kell menni a bankfiókba, és elmondani, hogy mit szeretnénk. A banki ügyintéző tanácsot is adhat a legjobb kölcsön kiválasztásához. Az ügyintéző elmondja a lehetőségeket, és segíthet mérlegelni az előnyöket és hátrányokat. Ez egy pénzügyeihez kevésbé értő igénylőnek jó lehet, de időigényes, és utazni is kell hozzá.

Megkérdezhetjük a szomszédunkat vagy a barátainkat is. Ezt a megoldást a szakértők nem tarják megfelelőnek.

Hitelkalkulátor is igénybe vehető a kereséshez. Mik a személyi kölcsön kalkulátor használatának előnyei?

  • Nem kell utazni ahhoz, hogy a legjobb hitelkonstrukció kiválasztható legyen.
  • Nem kell parkolóhelyet keresni a bankfiók előtt, nem kell sorban állni.
  • Otthonról elvégezhető a keresés.
  • Minden hitel megtalálható egy helyen.
  • Sok adat elérhető a hitelekről. (kamat, THM, teljes visszafizetendő összeg)
  • Összehasonlíthatóak a konstrukciók.
  • Egyszerű és gyors.
  • Tévedés kizárva. Egy program segít a keresésben.

Gyorsan – a személyi kölcsönt gyorsan felhasználhatjuk

Mivel az igényléshez mindössze a jövedelmünket kell igazolnunk, az elbírálás rendkívül gyors. A szükséges dokumentumokat egyszerű beszerezni, és ha ez megtörtént, az előzetes hitelbírálat akár néhány perc alatt lezajlik. És máris tudjuk, hogy hitelképesek vagyunk-e, megkapjuk-e azt az összeget, amit szeretnénk. Az előzetes hitelbírálat után már a végleges döntés következik. Ez többnyire két-három napot vesz igénybe. És máris megkapjuk a hitelt. Nem kell heteket, esetleg hónapokat várnunk arra, hogy a számlánkra utalják az összeget. Amikor az online hitelügyintézést választjuk, még gyorsabban lezajlik a folyamat. Egyszerűen és rendkívül gyorsan juthatunk személyi kölcsönhöz.

Személyi kölcsön – nem kell fedezet

A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükség a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlani, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni. Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlan, vagy azt nem akarod fedezetként felajánlani a hitelhez, akkor is igényelhető a személyi kölcsön. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes hitelnek. A személyi kölcsön feltételei könnyedén teljesíthetőek.

Mekkora az ideális havi törlesztőrészlete 5 millió forint személyi kölcsönnek?

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a család költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van az igénylőnek, akkor ez könnyebbé teheti a probléma megoldását.

5 millió forint személyi kölcsön törlesztőrészlete 60 hónapos futamidőre 120 ezer forint körül van.

De mi van, ha ez az összeg nem felel meg nekünk? Mit tehetünk? Mivel az öt millió forintos hitelösszeg adott, lehetőségünk van a futamidő megváltoztatására. Ha növeljük a futamidőt, a törlesztőrészletünk csökkenni fog. És azt is tudnunk kell, hogy a havi nettó igazolt jövedelmünk nagysága is befolyásolja a bankok ajánlatát. És hogyan lehet legegyszerűbben megtalálni a nekünk megfelelő törlesztőrészletet? Hát személyi kölcsön kalkulátorral! Addig kell változtatnia beírt adatokat a kalkulátorban, amíg ki nem jön az az összeg, amit havonta tudnunk vagy szeretnénk fizetni 5 millió forint személyi kölcsönért.

Használni kell a személyi kölcsön kalkulátort!

Összefoglalás

A személyi kölcsönnel kapcsolatos döntésekben fontos a kölcsön összege, de legalább ilyen lényeges a havi törlesztőrészlet nagysága. A személyi kölcsön kiválasztásához több lehetőség közül választhatunk, mint a személyes találkozó banki ügyintézővel, vagy az online hitelkalkulátor használata, amely egyszerű és időt takarít meg. A személyi kölcsön előnyei között szerepel a gyors igénylés és elbírálási folyamat, valamint ingatlanfedezet nélkül is hozzájuthatunk. A havi törlesztőrészletet gondosan kell kiválasztani, hogy megfeleljen a család költségvetésének és a nem várt pénzügyi helyzetekre is felkészüljünk. Öt millió forint személyi kölcsön esetében a havi törlesztőrészlet 60 hónapos futamidőnél kb. 120 ezer forint, de a törlesztőrészlet nagyságát befolyásolja a futamidő és a havi nettó jövedelem is. Az ideális törlesztőrészlet kiszámításához használjunk személyi kölcsön kalkulátort!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Gyorskölcsön ajánlatokat keresel? Nézzük a legjobbakat!

Gyorskölcsön ajánlatokat keresel? Nézzük a legjobbakat!

2019.11.12.

Gyorskölcsön ajánlatokat keresel? Nálunk megtalálod a legjobbakat! Tudjuk, hogy ezt sokan állíthatják magukról, ám mi nem csak a levegőbe beszélünk, hanem mutatjuk is őket, sőt, azt is elolvashatod az alábbiakban, hogy miért is ezek a legjobbak.

Tovább olvasom
Legkedvezőbb hitel

Legkedvezőbb hitel

2020.05.07.

Sokan teszik fel nekünk a kérdést, hogy melyik a legkedvezőbb hitel, de erre nincs egyértelmű válasz, hiszen mindenkinek mások az igényei, és hitelekből is számtalanfélét kínálnak a pénzintézetek. Ennek ellenére most megpróbálkozunk azzal, hogy könnyebbé tegyük a számodra a legkedvezőbb hitel megtalálását.

Tovább olvasom
Májusban változás jön a THM számítás módjánál

Májusban változás jön a THM számítás módjánál

2023.05.03.

Egy új rendelet értelmében megváltoznak a Teljes Hiteldíj Mutató számítási elvei májustól. Lesz ennek hatása a hitelekre? Elveszti-e a THM az összehasonlító szerepét? Utánajártunk, hogy mennyire fontos egy ügyfélnek, hogy májusban változás jön a THM számítás módjánál.

Tovább olvasom
CIB személyi kölcsön – hogy tudom egyszerűen igényelni?

CIB személyi kölcsön – hogy tudom egyszerűen igényelni?

2019.01.10.

Ha személyi kölcsönt szeretnél igényelni, akkor rengeteg lehetőség közül választhatsz, hiszen nincs olyan bank, amelyik ne kínálná az ügyfeleinek. A CIB személyi kölcsöne egy olyan hiteltermék, ami mindenképp figyelmet érdemel, tehát hadd mutassuk be most részletesen!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával