Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 5 millió forint személyi kölcsönnél?

2023.06.06.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. június 6. 12:47

Amikor pénzre van szükségünk, az összeggel többnyire tisztában vagyunk. Tudjuk, hogy egy, kettő vagy ötmillió forintra van szükségünk. Van azonban még egy fontos szempont, hiszen a hitelt havonta fizetnünk kell majd. Ez pedig nem más, mint a törlesztőrészlet nagysága. És ez lényeges lesz. Mi utánajártunk, és mutatjuk, hogy mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 5 millió forint személyi kölcsön igénylésekor.

Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 5 millió forint személyi kölcsönnél?

Igazán jó személyi kölcsön – hol kezdjük a keresést?

Személyesen is lehet jó személyi kölcsönt keresni. Be kell menni a bankfiókba, és elmondani, hogy mit szeretnénk. A banki ügyintéző tanácsot is adhat a legjobb kölcsön kiválasztásához. Az ügyintéző elmondja a lehetőségeket, és segíthet mérlegelni az előnyöket és hátrányokat. Ez egy pénzügyeihez kevésbé értő igénylőnek jó lehet, de időigényes, és utazni is kell hozzá.

Megkérdezhetjük a szomszédunkat vagy a barátainkat is. Ezt a megoldást a szakértők nem tarják megfelelőnek.

Hitelkalkulátor is igénybe vehető a kereséshez. Mik a személyi kölcsön kalkulátor használatának előnyei?

  • Nem kell utazni ahhoz, hogy a legjobb hitelkonstrukció kiválasztható legyen.
  • Nem kell parkolóhelyet keresni a bankfiók előtt, nem kell sorban állni.
  • Otthonról elvégezhető a keresés.
  • Minden hitel megtalálható egy helyen.
  • Sok adat elérhető a hitelekről. (kamat, THM, teljes visszafizetendő összeg)
  • Összehasonlíthatóak a konstrukciók.
  • Egyszerű és gyors.
  • Tévedés kizárva. Egy program segít a keresésben.

Gyorsan – a személyi kölcsönt gyorsan felhasználhatjuk

Mivel az igényléshez mindössze a jövedelmünket kell igazolnunk, az elbírálás rendkívül gyors. A szükséges dokumentumokat egyszerű beszerezni, és ha ez megtörtént, az előzetes hitelbírálat akár néhány perc alatt lezajlik. És máris tudjuk, hogy hitelképesek vagyunk-e, megkapjuk-e azt az összeget, amit szeretnénk. Az előzetes hitelbírálat után már a végleges döntés következik. Ez többnyire két-három napot vesz igénybe. És máris megkapjuk a hitelt. Nem kell heteket, esetleg hónapokat várnunk arra, hogy a számlánkra utalják az összeget. Amikor az online hitelügyintézést választjuk, még gyorsabban lezajlik a folyamat. Egyszerűen és rendkívül gyorsan juthatunk személyi kölcsönhöz.

Személyi kölcsön – nem kell fedezet

A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükség a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlani, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni. Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlan, vagy azt nem akarod fedezetként felajánlani a hitelhez, akkor is igényelhető a személyi kölcsön. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes hitelnek. A személyi kölcsön feltételei könnyedén teljesíthetőek.

Mekkora az ideális havi törlesztőrészlete 5 millió forint személyi kölcsönnek?

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a család költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van az igénylőnek, akkor ez könnyebbé teheti a probléma megoldását.

5 millió forint személyi kölcsön törlesztőrészlete 60 hónapos futamidőre 120 ezer forint körül van.

De mi van, ha ez az összeg nem felel meg nekünk? Mit tehetünk? Mivel az öt millió forintos hitelösszeg adott, lehetőségünk van a futamidő megváltoztatására. Ha növeljük a futamidőt, a törlesztőrészletünk csökkenni fog. És azt is tudnunk kell, hogy a havi nettó igazolt jövedelmünk nagysága is befolyásolja a bankok ajánlatát. És hogyan lehet legegyszerűbben megtalálni a nekünk megfelelő törlesztőrészletet? Hát személyi kölcsön kalkulátorral! Addig kell változtatnia beírt adatokat a kalkulátorban, amíg ki nem jön az az összeg, amit havonta tudnunk vagy szeretnénk fizetni 5 millió forint személyi kölcsönért.

Használni kell a személyi kölcsön kalkulátort!

Összefoglalás

A személyi kölcsönnel kapcsolatos döntésekben fontos a kölcsön összege, de legalább ilyen lényeges a havi törlesztőrészlet nagysága. A személyi kölcsön kiválasztásához több lehetőség közül választhatunk, mint a személyes találkozó banki ügyintézővel, vagy az online hitelkalkulátor használata, amely egyszerű és időt takarít meg. A személyi kölcsön előnyei között szerepel a gyors igénylés és elbírálási folyamat, valamint ingatlanfedezet nélkül is hozzájuthatunk. A havi törlesztőrészletet gondosan kell kiválasztani, hogy megfeleljen a család költségvetésének és a nem várt pénzügyi helyzetekre is felkészüljünk. Öt millió forint személyi kölcsön esetében a havi törlesztőrészlet 60 hónapos futamidőnél kb. 120 ezer forint, de a törlesztőrészlet nagyságát befolyásolja a futamidő és a havi nettó jövedelem is. Az ideális törlesztőrészlet kiszámításához használjunk személyi kölcsön kalkulátort!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Adósságrendező hitel felvétele pénzügyei egyszerűsítésére

Adósságrendező hitel felvétele pénzügyei egyszerűsítésére

2017.01.12.

Adósságrendező hitel felvétele pénzügyei egyszerűsítésére? Adósságrendező hitel felvétele akkor lehet kedvező megoldás, ha jelenlegi hitelének vagy hiteleinek törlesztő összegét egyre nehezebben tudja befizetni. A futamidő hosszabbításával és/ vagy a havi törlesztő részlet mérsékelődésével élhető szintre tudja hozni fizetési kötelezettségeit. Egy átgondolt lépéssel megszabadulhat régi hiteleitől és leválthatja egy hitelre.  Fizessen havonta egy összegben, akár még kevesebbet […]

Tovább olvasom
6 tényező, amit figyelembe kell venned hitelfelvétel előtt

6 tényező, amit figyelembe kell venned hitelfelvétel előtt

2023.02.10.

Hitelfelvétel előtt számtalan tényezővel kell foglalkozni; az alábbiakban ezek közül válogattuk ki a 6 legfontosabbat.

Tovább olvasom
Autóhitelből vagy személyi kölcsönből vásároljunk autót?

Autóhitelből vagy személyi kölcsönből vásároljunk autót?

2017.12.12.

Autóhitelből sok konstrukciót ajánlanak a kereskedők, de mindig érdemes át gondolni, hogy biztos erre van e szükségünk, mert a jelenlegi kamatokkal sokkal kedvezőbb személyi kölcsönök érhetők el. 

Tovább olvasom
Személyi kölcsön nyugdíjasoknak – váratlan költségek esetén nagy segítség!

Személyi kölcsön nyugdíjasoknak – váratlan költségek esetén nagy segítség!

2017.09.08.

Személyi kölcsön nyugdíjasoknak 70 év felett is igényelhető, ha meg tudnak felelni bizonyos feltételeknek. Bár a legtöbben úgy tudják, hogy ebben a korban már nem elérhető számukra a banki hitel, valójában,- amennyiben elég magas a nyugdíj összege, – bátran folyamodhatnak a bankhoz személyi kölcsön igényléssel.

Tovább olvasom