Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Tavasszal megkezdi működését az MBH Bank

2023.01.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2023. január 25. 11:38

Az MBH Bank május 1. után kezdi meg működését; ezzel lezárul az elmúlt évek egyik legnagyobb fúziója.

Tavasszal megkezdi működését az MBH Bank

Hamarosan megkezdi működését az MBH Bank, hiszen december 9-én az MKB Bank és a Takarékbank közgyűlése elfogadta a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének második lépését, emellett az MKB Bank közgyűlése döntött az MKB Bank tőkéjének megemeléséről is.

Ennek értelmében 2023. május 1-jén egyesül a bankcsoport két tagbankja, az MKB Bank és a Takarékbank, és május 1. után MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését, az így létrejövő bankóriás pedig Magyarország második legnagyobb pénzpiaci szereplője lesz, közel 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 2,3 millió ügyféllel és több területen is piacvezető pozícióval.

Mit kell tudni a fúzióról?

A Budapest Bank és az MKB Bank 2022. március 31-én már egyesült, majd valamivel több, mint egy évvel később, 2023. május 1-jén a Takarékbank is csatlakozik az új bankóriáshoz. Az egyesülési folyamat azonban nem tavaly kezdődött el; még a Takarékbank átalakításával indult el, az első fázis pedig 2019 októberében zárult le.

Az MBH Bank nem csak hazai viszonylatban válik hatalmassá, de nemzetközi összehasonlításban is tekintélyt parancsoló lesz, hiszen a mérlegfőösszege közel 11 ezer milliárd forint lesz, mintegy 2,3 millió ügyfelet szolgál majd ki, piacvezető pozícióban lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban, ráadásul a nemzetközi terjeszkedés is szerepel a célok között.

Lényeges, hogy eddig még nem volt egységes az arculat, hiszen a Budapest Bank és az MKB Bank fiókjai és arculata is változatlan maradt, ami a költségekkel magyarázható. Májustól azonban a három, egyesült bank MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal működik tovább, majd első körben a nagyobb fiókok újulnak meg, ezt követően pedig fokozatos lesz a fiókok átmárkázása.

További fontos tudnivaló, hogy májustól a teljes bankkártya-portfolió és az online felületek is megújulnak az új arculat alatt, az új márka bevezetését pedig egy reklámkampány mellett a markáns társadalmi felelősségvállalási és szponzorációs programok is kiegészítik majd. A fúzió végső lépése a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában valósul meg, az ezzel kapcsolatos felügyeleti eljárás pedig még jelenleg is folyamatban van.

Az MBH Bank márkanevének kiválasztása több, mint egy évig tartott, de eddig még nem láthattuk az új arculatot; ez 2023 májusában változik meg, hiszen ekkortól már az ügyfelek is találkozhatnak az MBH Bank logójával és más arculati elemeivel.

Az „MBH” azonban nem teljesen új, bár régóta nem láthattuk; egy régebbi, jól ismert, de már nem létező pénzintézet, a Magyar Hitel Bank is ezt a márkanevet használta, ám 1996-ban megszűnt.

Milyen előnyökkel jár az MBH Bank elindulása?

A fúzió több előnyt is tartogat az ügyfelek számára, mivel számos új bankfiók és ATM válik számukra elérhetővé, ráadásul mind a lakossági, mint a vállalati szegmens számára könnyebb és gyorsabb lesz az ügyintézés. A bank ugyanis korszerű szolgáltatás- és termékpalettát vonultat majd fel, ami lehetővé teszi az összes ügyfélszegmens kiszolgálását, azaz a lakossági, mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati, illetve az agrár- és privátbanki ügyfeleket is.

Mire számíthatnak az ügyfelek?

Az talán kijelenthető, hogy az ügyfelek számára nem fog fennakadásokat okozni a 2023 májusában végrehajtott egyesülés, hiszen már a Budapest Bank csatlakozásakor sem jelentkeztek problémák. A mindennapos ügymenet tehát változatlan marad, nem kell aggódniuk az ügyfeleknek, a változás nem okoz semmilyen negatív hatást.

A Takarékbank és az MKB Bank termékei és szolgáltatásai változatlan formában a továbbiakban is elérhetőek lesznek, a meglévő hitelek, bankszámlák, betéti kamatok kondíciói változatlanok maradnak, tehát minden marad a régiben – legalábbis egy ideig még. Kisebb kellemetlenségek azonban természetesen felmerülhetnek, de néhány szünnapon, illetve a technikai átállás miatti működési zavarokon túl nem kell semmi komolyabbra számítani.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Budapest bank személyi kölcsöne – már oldalunkon is igényelhető!

Budapest bank személyi kölcsöne – már oldalunkon is igényelhető!

2019.02.15.

Igyekszünk a legjobb hiteleket bemutatni nektek, illetve elérhetővé tenni az oldalunkon, hogy minél szélesebb palettáról tudjátok kiválasztani a megfelelőt. Mostantól a Budapest Bank személyi kölcsöne is elérhető nálunk, és hogy a legjobb döntést hozhassátok meg, be is mutatjuk!

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Budapest Bank Hűség Hitele?

Milyen feltételekkel igényelhető a Budapest Bank Hűség Hitele?

2021.04.06.

A Budapest Bank Hűség Hitel egy szabadon felhasználható személyi kölcsön, mely meglepően népszerű a megjelenése óta – az alábbiakban a feltételeit vesszük sorra.

Tovább olvasom
Bankfúzió: mire figyeljenek a Budapest Bank ügyfelei?

Bankfúzió: mire figyeljenek a Budapest Bank ügyfelei?

2022.03.16.

A Magyar Bankholdig két tagja, a Budapest Bank Zrt. és az MKB Bank Nyrt. 2022.03.31-én egyesül, egyelőre MKB Bank néven. A Budapest Bank már több hírlevélben tájékoztatta a beolvadásról az ügyfeleit. Utánajártunk, hogy mire figyeljenek a Budapest Bank ügyfelei.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával