Hirdetés

5 érv az MKB személyi kölcsönök mellett

2023.01.31.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2023. január 31. 15:16

Érvek az MKB személyi kölcsönök mellett – tudnivalók, amelyek segítségével egyszerűbben választhatod ki a következő hiteledet!

5 érv az MKB személyi kölcsönök mellett

Az MKB személyi kölcsönt is kínál, ráadásul kétféle változatban is, ám mindkettő szabadon felhasználható, fedezet nélküli, könnyen hozzáférhető hitelkonstrukció, amelyeket kedvező kamatozással lehet igényelni, és az előnyök hosszú sora ezzel még nem ért véget – íme 5 érv az MKB személyi kölcsönei mellett.

1. Kedvező kondíciók

Az MKB személyi kölcsönei közt találhatunk egy hagyományos, illetve egy minősített, fogyasztóbarát típust is. A hagyományos MKB Személyi Kölcsön esetében a THM 10,6-26%, a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében a THM 17,5%, az igényelhető hitelösszeg 500 ezer és 10 millió forint közötti lehet – a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel maximum hitelösszege 7 millió forint –, a futamidő pedig mindkét típusnál 12-84 hónapig, azaz egytől hét évig terjedhet.

Fontos, hogy az MKB Bank hagyományos személyi kölcsöne nem csupán egyetlen típus, ugyanis kisebb eltérésekkel, de négy változat közül lehet választani:

  • a Mini és Mini Plus Személyi Kölcsön esetében a THM 22,2-26%,
  • a Midi és Midi Plus Személyi Kölcsönnél a THM 17,5-19,8%,
  • a Maxi és Maxi Plus Személyi Kölcsön THM-értéke 14,6-17,5%,
  • és az Extra, illetve az Extra Plus Személyi Kölcsönnél a THM 10,6-12,9%.

2. Kedvező feltételek

Természetesen az MKB személyi kölcsönét is csak akkor lehet igényelni, ha teljesítjük a feltételeket, amik a következők:

Betöltött 18. életév, de, ha az igénylő a hitel igénylésének pillanatában még nem töltötte be a 21. életévét, vagy már betöltötte a 66. életévét, a hiteligénylés benyújtásához a feltételeknek megfelelő, 21 és 66 év közötti társigénylő bevonása szükséges, és ekkor csak a fióki igénylés lehetséges. Az MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében az elvárt életkor 25 és 60 év közöttire módosul, és nem lehet az ügyletbe társigénylőt bevonni.

Fontos még az állandó, magyarországi, bejelentett lakcím is. Ha az igénylő külföldi állampolgár, akkor az ügyletbe egy, a hiteligénylés feltételeinek megfelelő, magyar állampolgárságú társigénylő bevonása szükséges. Online igénylés esetén a magyar állampolgárság alapvető követelmény, és az MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelét kizárólag magyar állampolgár igényelheti.

Az MKB személyi kölcsöneinek igénylője nem szerepelhet a negatív KHR listán.

3. Az elvárt jövedelem is teljesíthető

A Mini és Mini Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 100 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.

A Midi és Midi Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 150 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.

A Maxi és Maxi Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 350 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.

Az Extra és Extra Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 600 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.

Az MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 350 ezer forint, együttes igénylés pedig nem lehetséges.

4. Stabil háttér

Az MKB személyi kölcsöneit most még az MKB Bank folyósítja, ám hamarosan az ország egyik legnagyobb bankjává válik, amikor is májusban létrejön három bank fúziójából az MBH Bank Zrt. Ilyen háttérrel biztos lehetsz benne, hogy a lehető legjobb pénzintézetet választottad!

5. Online is igényelhető

Napjainkban ez már egyre elterjedtebb, de még mindig akadnak olyan pénzintézetek, amelyeknél az online igénylés nem lehetséges. Szerencsére az MKB személyi kölcsönök esetében ez nem jelent problémát, hiszen akár az első lépésektől a folyósításig mindent el lehet intézni az interneten keresztül, az otthonunkból.

Ha felkeltették az érdeklődésedet az MKB személyi kölcsönei, hasonlítsd őket össze oldalunkon a bankok legjobb ajánlataival, majd indítsd el az igénylést online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

MKB Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 26,0%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍVMBÉR

THM

19,13%**

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Újabb adósságfék-szabály kerülhet bevezetésre

Újabb adósságfék-szabály kerülhet bevezetésre

2022.12.12.

Újabb adósságfék-szabály látott napvilágot; egyelőre csak javaslat, ám valószínű, hogy hamarosan megszületik a határozat is.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön a K&H Banktól – Mutatjuk a feltételeket!

Személyi kölcsön a K&H Banktól – Mutatjuk a feltételeket!

2021.12.20.

Személyi kölcsön a K&H Banktól? Nem nehéz jó ajánlatot találni, a pénzintézet gyors és egyszerű igénylési folyamatot ígér, a K&H Bank ügyfelei száz százalékban online is igényelhetik a hitelt, amelynek a díjmentes előtörlesztési lehetősége is adott.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

2020.11.12.

Elsőre furcsa kérdésnek tűnhet, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel adóstársként, hiszen az adóstárs azt jelenti, hogy résztvevő egy hitelügyletben, ám ha tovább visszük ezt a gondolatsort, akkor kerül elő az igazi értelme: vajon vehet-e fel hitelt az, aki egy másik ügyletben adóstársként szerepel? Ennek járunk utána az alábbi cikkben.

Tovább olvasom
Nézzük át, milyen hitelfajták léteznek!

Nézzük át, milyen hitelfajták léteznek!

2020.12.28.

Az egyes hitelfajták között alapvető különbségek vannak, amelyekkel érdemes tisztában lenned, mielőtt beadnál egy hitelkérelmet – olvasd el cikkünket, és minden információt megkapsz!

Tovább olvasom