Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt a Raiffeisen Banknál?

2022.12.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. december 6. 14:11

Lakáshitel a Raiffeisen Banktól? Természetesen igényelhetsz, ám fel kell készülnöd arra, hogy számos feltételt kell teljesítened!

Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt a Raiffeisen Banknál?

Lakáshitelt a Raiffeisen Bank kínálatában is találhatunk, és kifejezetten kedvező kondíciókkal vehető igénybe, ám a feltételek is szigorúak, bár nagy vonalakban megegyeznek a más bankoknál megszokottakkal. Ám, ha szeretnél lakást vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged, kénytelen vagy ezeket teljesíteni, hiszen ellenkező esetben le kellene mondanod a lakáscélod megvalósításáról.

A hitel kondíciói – mint fentebb megjegyeztük – kecsegtetőek, ezért a feltételek ismertetése előtt nézzük meg, miért érdemes lakáshitelt a Raiffeisen Banknál igényelni.

A Raiffeisen Bank lakáshitelének kondíciói

A hitel 1-80 millió forintig bármekkora összegben igényelhető, a futamidő minimum 10, maximum 25 év lehet, a THM pedig 9,32-11,95%. Ez utóbbi persze nagyon magasnak tűnhet az elmúlt években megszokottakhoz képest, ám napjainkban ezzel kell számolnunk.

Fontos tudni, hogy a Raiffeisen Bank lakáshiteléhez számos kedvezmény is kapcsolódik: az értékbecslési, hitelbírálati, fedezetellenőrzési, térképmásolati és a zálogjog földhivatali bejegyzési díjat a bank elengedi, illetve 5 millió forint hitelösszeg fölött maximum 50 ezer forintig visszatérítik a közjegyzői díjat is. Ezek mellett a bank kamatkedvezményt is biztosít, ami a folyószámla nyitásától, a jövedelem mértékétől és a hitelcéltól is függ, és akár 1,25% is lehet.

Lényeges lehet még, hogy a Raiffeisen Bank lakáshitelét Minősített Fogyasztóbarát változatban is lehet igényelni, illetve, hogy a kamatperiódus 5, 10, vagy 25 éves lehet – ez utóbbi a kamatperiódus végéig fix konstrukciót jelent, ami nem korlátozódik kizárólagosan a 25 éves futamidejű kölcsönökre.

A Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételei

A Raiffeisen Bank lakáshitelének igényléséhez szükséges feltételek a következők:

  • minimum 18 éves életkor a hitel igénylésekor, valamint legfeljebb 70 éves életkor a hitel lejáratakor – ha ez nem teljesíthető, akkor a feltételnek megfelelő adóstárs bevonása szükséges,
  • telefonos elérhetőség, ami lehet vezetékes telefon, illetve előfizetéses vagy feltöltőkártyás mobiltelefon,
  • Magyarországon szerzett jövedelem,
  • magyarországi állandó lakcím,
  • minimum 3 hónapos, folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony a jelenlegi munkahelyen,
  • egyéni vállalkozók, társas vállalkozások tulajdonosai esetében minimum 12 hónap folyamatos gazdasági tevékenység és egy lezárt üzleti év,
  • egyedüli igénylés esetén minimum havi nettó 180 000 forint jövedelem,
  • társas igénylés esetén mindkét igénylőnek rendelkeznie kell havi nettó 180.000 forint igazolt jövedelemmel – ha az egyik fél igazolt havi nettó jövedelme kevesebb, mint 180.000 forint, akkor a másik félnek minimum 200.000 forint havi nettó jövedelemmel kell rendelkeznie,
  • legalább kéthavi aktív, lakossági bankszámlamúlt bármelyik magyarországi pénzintézetnél,
  • az igénylőre vonatkozóan a KHR rendszer nem tartalmazhat mulasztással, visszaéléssel vagy adósságrendezési eljárással kapcsolatos információt.

További feltétel, hogy minden szükséges dokumentumot be kell nyújtani a banknak, a hitelkérelem elbírálásához; ezek egy része az igénylőre vonatkozik, a többi pedig a megvásárolni kívánt ingatlanra.

A személyazonosító okmányok, a lakcímkártya, az adóazonosító igazolvány, a jövedelemigazolás, ami lehet munkáltatói, vagy vállalkozók esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás, nyugdíjas esetén pedig nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány, a bankszámlakivonatok és a már meglévő hitelek igazolásai tartoznak az első kategóriába.

A második kategória, azaz a megvásárolni kívánt ingatlanra vonatkozó dokumentumok pedig a tulajdoni lap, az alaprajz, az ingatlan- és életbiztosítás kötvényei, a földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés, a földhivatal által érkeztetett ingatlannyilvántartási kérelem, továbbá az ügyvéd által írt letéti szerződés.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a Raiffeisen Bank lakáshitele, hasonlítsd össze oldalunkon a többi pénzintézet legjobb ajánlataival, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Munkahelyváltás előtt állsz? Így befolyásolhatja a hitelfelvételt

Munkahelyváltás előtt állsz? Így befolyásolhatja a hitelfelvételt

2023.07.27.

Az elégedetlenség a munkahellyel általánosnak nevezhető Magyarországon. Honfitársaink jelentős része munkahelyet váltana. De hogy befolyásolja ez a hitelfelvételt? Milyen állami támogatástól eshetünk el egy munkahelyváltás miatt? Mi a helyzet a Babaváró hitellel és a CSOK támogatással? Hogyan kell úgy munkahelyet váltani, hogy a hitelképességünk megmaradjon, és még támogatást is igényelhessünk, ha szeretnénk? Válaszok a cikkben.

Tovább olvasom
Melyik a legkedvezőbb lakáshitel az Erste Banknál?

Melyik a legkedvezőbb lakáshitel az Erste Banknál?

2022.09.02.

Lakáshitelt az Erste Banktól? Kifejezetten jó ötlet, különösen abban az esetben, ha a legjobb konstrukciót választjuk!

Tovább olvasom
Mekkora összegű lakáshitelre elég az átlagbér?

Mekkora összegű lakáshitelre elég az átlagbér?

2021.06.17.

Ha felteszünk egy ilyen kérdést, nem árt, ha első körben definiáljuk a hazánkban érvényes nettó átlagbér fogalmát és mértékét. Az átlagbér nem más, mint a teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozók béreinek középértéke vagy normatívája, amit úgy kapunk meg, hogy a munkavállalók jövedelmeit összeadjuk, majd elosztjuk az alkalmazottak létszámával.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel vehetünk fel hitelt élettársi kapcsolat esetén?

Milyen feltételekkel vehetünk fel hitelt élettársi kapcsolat esetén?

2021.10.11.

Egy hitel felvételénél gyakran csak egy személyre van szükség. Ilyen például a személyi kölcsön. Vannak azonban olyan hitelfajták, ahol az a banki gyakorlat, hogy az élettársat vagy a házastársat kötelező adósként bevonni igényléskor. Ezek jellemzően ingatlanfedezetes, nagyobb összegű és hosszabb futamidejű hitelek. Megnéztük, hogy mikor van szükség élettársra egy hitelfelvételnél.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával