Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

2022.01.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. január 25. 12:50

A mindennapi bankoláshoz nincs szükség ördöngösségre, viszont érdemes tisztában lenni a trendekkel, a legújabb fejlesztésekkel, azért, hogy a lehető legjobb szolgáltatásokhoz férjünk hozzá.

Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

Elsősorban internetre van szükség

Mi kell a mindennapi bankoláshoz? A mindennapi bankoláshoz elsősorban internet hozzáférésre van szükség, a többi dolog pedig adja magát. A bankok különböző alkalmazásai és egyéb szolgáltatásai nemcsak a hagyományos műveleteket teszik könnyebbé és gyorsabbá, hanem számos újdonsággal is szolgálnak az ügyfeleknek. Persze a hozzáférés mellett tájékozottnak is kell lenni, így mindig érdemes utánaolvasni az újítások részleteinek.

Mi az a másodlagos azonosító?

A napi pénzügyek intézése egyre egyszerűbb, ami annak köszönhető, hogy a piacon rengeteg az innováció. A online szolgáltatások előretörésével, illetve a okostelefonok térhódításával számos olyan szolgáltatás nyílik meg és válik elérhetővé, amelyről korábban álmodni sem mertünk. A bankok online felületein, illetve mobiltelefonos applikációin keresztül mindenféle ügyet el tudunk intézni, legyen az átutalás, befizetés, megtakarítás, számlák, csekkek rendszerezése. Néhány kattintás és kész is a kívánt művelet. Ha az egyik legegyszerűbb dolgot vesszük, bármikor tudunk például pénzt utalni a számlánkról. Ezzel kapcsolatban az újdonságok közé tartozik az azonnali fizetési rendszer, vagy az úgynevezett másodlagos azonosító. Utóbbi azt jelenti, hogy annak birtokában nincs szükség számlaszámra egy utaláshoz, hanem egy email cím, vagy mobilszám is elegendő. A másodlagos azonosítót a saját banknál lehet igényelni.

Áttekinthető költségek

A mindennapi bankolás persze nagyobb fokú tudatosságot is követel, egyben lehetőséget ad arra, hogy jobban képben legyünk számlánk, bankkártyánk és egy egyébi banki költségeink alakulásával. Milyen típusú bankkártyát használunk? Lehet, hogy váltanunk kell, hiszen sokféle van, nem biztos, hogy a jelenlegi a mi igényeinknek megfelelő. A bankszámlák terén szintén lehetőség van a változtatásra. Időnként érdemes áttekinteni a költségeket, ezt a bankoknak kötelezően meg kell mutatniuk egységes és áttekinthető formában.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Nem kell a kártyás fizetéseknél PIN kódot megadni 15.000 forintig!

Nem kell a kártyás fizetéseknél PIN kódot megadni 15.000 forintig!

2020.04.14.

Korábban 5.000 forintig nem kellett megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél. Ez egyrészt egyszerűvé tette a vásárlást, másrészt viszont némileg veszélyes is volt. Hiszen ha elveszítettük a bankkártyánkat, és azt a letiltása előtt valaki más használta, akkor 5.000 forintig minden további nélkül meg is tehette. Költhette a pénzünket, amit soha többé nem kaphattunk vissza. Ennek biztonságosabbá tételére hozták azt a rendeletet, miszerint véletlenszerűen kérni fogja a rendszer a PIN kódot az 5.000 forint alatti vásárlások esetében is. Ám ez a koronavírus-járvány miatt egy egészen más veszélyforrást jelentene, amire sürgős megoldást kellett találni.

Tovább olvasom
Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

2022.03.25.

Dombornyomott, vagy vésett bankkártyát érdemesebb használni? Van különbség a használatukban? És a költségeikben? Az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
Mire figyeljünk, ha online vásárlás során bankkártyával  fizetünk?

Mire figyeljünk, ha online vásárlás során bankkártyával fizetünk?

2021.01.14.

Az online vásárlás leggyakoribb veszélyeire szeretnénk felhívni a figyelmedet alábbi cikkünkkel.

Tovább olvasom
A bankkártya biztonságos használata

A bankkártya biztonságos használata

2022.02.09.

A bankkártya biztonságos használata egyre inkább előtérbe kerül, hiszen ma már nagyon sokan használnak bankkártyát mindennapi pénzügyeik rendezésére. Bankkártyával fizetünk, vásárolunk árut, vagy szolgáltatást, jutunk hozzá készpénzhez. Így bankkártyánk, azzal kapcsolatos adataink védelme rendkívül fontossá vált.

Tovább olvasom