Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ezért érdemes jövedelempótló biztosítást kötnöd!

2022.01.26.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. január 26. 13:34

Sokan nem tudják mit jelent a jövedelempótló biztosítás, pedig egy egyre népszerűbb és egyre szélesebb körben elérhető termékről van szó. A szakértők közül szintén egyre többen mondják, hogy érdemes jövedelempótló biztosítást kötni.

Ezért érdemes jövedelempótló biztosítást kötnöd!

Érdemes rugalmasnak és nyitottnak lenni

Érdemes jövedelempótló biztosítást kötni? Mielőtt a kérdésre válaszolunk, érdemes megismerni a részleteket, miről és kinek szól ez a típusú biztosítási termék. A koronavírus-járvány sok változást hozott az életünkbe, számos munkahely vált bizonytalanná, sokaknak kellett szembenézniük állásuk megszűnésével, többen pedig váltani kényszerültek. Ilyesmi nemcsak járvány idején fordulhat elő nagyobb számban, egy-egy válság, gazdasági visszaesés hozhat olyan helyzetet, amely sok munkavállalót érint anyagilag negatívan. A világ egyre gyorsabban változik, és sajnos gyakoriak a válságok is, rugalmasnak kell lenni és nyitottnak az újdonságokra.

Mekkora kiadást jelent a jövedelempótló biztosítás havonta?

Visszatérve kérdésünkhöz – érdemes jövedelempótló biztosítást kötni? – muszáj előbb megvizsgálni a részleteket és az ezzel kapcsolatos lehetőségeket. A jövedelempótló biztosítás arra szolgál, hogy segítsen azoknak, akik valamilyen okból keresőképtelenné, munkanélkülivé válnak. Például egy baleset miatt. A biztosítási összeget addig kapjuk, amíg újra munkába nem állunk. Mekkora kiadást jelent a jövedelempótló biztosítás? Ez változó, havi egy-két ezer forinttól kezdve ez nagyobb összeget is takarhat, amennyit vállalunk. Természetesen egy később biztosítási összeg függ attól mekkora összeget fizetünk havonta.

Létezik várakozási idő

A biztosítók úgy vállalják a jövedelempótló biztosítást, hogy megszabnak egy várakozási időt, amely a szerződéskötéstől kezdve ketyeg. Ez az idő általában 3-6 hónap, a várakozási idő alatt nem térít a biztosító. A szolgáltató azt is megszabja, hogy milyen munkaviszony az, amelyik mellé lehet jövedelempótló biztosítást kötni. Fontos az életkor is, 60-62 év felett például általában már nem lehet ilyen biztosítást kötni, de van olyan biztosító, amelynél néhány esztendővel lejjebb van a felső életkori határ.

Nyugodtabban kereshetünk új állást

Érdemes jövedelempótló biztosítást kötni? Ha a feltételeknek megfelelünk, úgy érezzük a jövőben veszélyben lehet munkahelyünk, szeretnénk bebiztosítani magunkat, illetve tudunk havi néhány ezer forintot nélkülözni, akkor mindenképpen. A jövedelempótló biztosításhoz kiegészítő szolgáltatások is köthetőek, a havi biztosítási összeg pedig elérheti a havi 200 ezer forintot is, ami nagyon jól tud jönni, ha keresőképtelen az ember. A biztosítási összeg tudatában nyugodtabban keresgélhetünk új állást a piacon, annyira nem sürget az idő, mintha a mindennapi megélhetésünk lenne veszélyben.

Szabad felhasználású a biztosítási összeg

A jövedelempótló biztosítással kapcsolatban érdemes tudni, hogy a biztosítási összeg általában szabad felhasználású, ellentétben néhány más szolgáltatás biztosítási összegével, például a hitelfedezeti biztosítást – ahogyan azt a neve is mutatja – csak hiteltartozás kiegyenlítésére lehet költeni. A jövedelempótló biztosítás összege általában maximum 6 hónapig tart. Természetesen előfordulhat, hogy a biztosító nem teljesíti a kifizetést, érdemes arra figyelni, hogy ne próbaidő alatt szűnjön meg a munkaviszonyunk, ami ne legyen határozott idejű, a távozás ne közös megegyezés alapján történjen. Ezek mellett kizáró ok lehet, ha a keresőképtelenséget okozó betegség már fennállt a szerződéskötéskor.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mikor nyújthat segítséget az utasbiztosítás?

Mikor nyújthat segítséget az utasbiztosítás?

2021.06.28.

Az utasbiztosítás minden, utazás közben történt egészségügyi problémánál, illetve anyagi gondnál segítséget nyújt – mutatjuk, miért érdemes neked is megkötnöd!

Tovább olvasom
5 ok, ami miatt érdemes céges egészségbiztosítást kötni

5 ok, ami miatt érdemes céges egészségbiztosítást kötni

2023.10.05.

Céges egészségbiztosítás kötése számos előnnyel járhat mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló számára. Ez már két ok, ami miatt érdemes megkötni. Mutatunk még okokat, hiszen a szakértőink úgy gondolják, hogy ez egy olyan termék, ami tényleg mindenkinek jó lehet.

Tovább olvasom
Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

2023.11.09.

Utasbiztosítást utazáskor kötünk. Ha kötünk. Gondolkodhatunk úgy is, hogy biztos nem lesz rá szükség. És inkább nem költünk rá. De jó ötlet ez? Utánajártunk, hogy miért érdemes utasbiztosítást kötni, és hogy bizony érdemes egy kisebb összeget kifizetni, mint egy nem várt eseménykor esetleg egy hatalmasat. Érvek az utasbiztosítás megkötése mellett a cikkben.

Tovább olvasom
Hitelfedezeti biztosítást mikor érdemes kötni?

Hitelfedezeti biztosítást mikor érdemes kötni?

2020.04.29.

Ha hitelt veszel fel, akkor azt vissza is kell fizetned – ez egy olyan alapvetés, amivel mindenki tisztában van. Előfordulhat azonban, hogy olyasmi történik veled, amit nem tudsz előre megjósolni, de a következménye az, hogy nem tudod visszafizetni a hiteledet: munkanélküliség, tartós betegség, vagy akár a legrosszabb is bekövetkezhet. Az ilyen esetekre találták ki a hitelfedezeti biztosítást, ami nem csak a bankot védi az által, hogy biztosítja a hitel megtérülését, de Téged is.

Tovább olvasom