Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ezért érdemes jövedelempótló biztosítást kötnöd!

2022.01.26.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. január 26. 13:34

Sokan nem tudják mit jelent a jövedelempótló biztosítás, pedig egy egyre népszerűbb és egyre szélesebb körben elérhető termékről van szó. A szakértők közül szintén egyre többen mondják, hogy érdemes jövedelempótló biztosítást kötni.

Ezért érdemes jövedelempótló biztosítást kötnöd!

Érdemes rugalmasnak és nyitottnak lenni

Érdemes jövedelempótló biztosítást kötni? Mielőtt a kérdésre válaszolunk, érdemes megismerni a részleteket, miről és kinek szól ez a típusú biztosítási termék. A koronavírus-járvány sok változást hozott az életünkbe, számos munkahely vált bizonytalanná, sokaknak kellett szembenézniük állásuk megszűnésével, többen pedig váltani kényszerültek. Ilyesmi nemcsak járvány idején fordulhat elő nagyobb számban, egy-egy válság, gazdasági visszaesés hozhat olyan helyzetet, amely sok munkavállalót érint anyagilag negatívan. A világ egyre gyorsabban változik, és sajnos gyakoriak a válságok is, rugalmasnak kell lenni és nyitottnak az újdonságokra.

Mekkora kiadást jelent a jövedelempótló biztosítás havonta?

Visszatérve kérdésünkhöz – érdemes jövedelempótló biztosítást kötni? – muszáj előbb megvizsgálni a részleteket és az ezzel kapcsolatos lehetőségeket. A jövedelempótló biztosítás arra szolgál, hogy segítsen azoknak, akik valamilyen okból keresőképtelenné, munkanélkülivé válnak. Például egy baleset miatt. A biztosítási összeget addig kapjuk, amíg újra munkába nem állunk. Mekkora kiadást jelent a jövedelempótló biztosítás? Ez változó, havi egy-két ezer forinttól kezdve ez nagyobb összeget is takarhat, amennyit vállalunk. Természetesen egy később biztosítási összeg függ attól mekkora összeget fizetünk havonta.

Létezik várakozási idő

A biztosítók úgy vállalják a jövedelempótló biztosítást, hogy megszabnak egy várakozási időt, amely a szerződéskötéstől kezdve ketyeg. Ez az idő általában 3-6 hónap, a várakozási idő alatt nem térít a biztosító. A szolgáltató azt is megszabja, hogy milyen munkaviszony az, amelyik mellé lehet jövedelempótló biztosítást kötni. Fontos az életkor is, 60-62 év felett például általában már nem lehet ilyen biztosítást kötni, de van olyan biztosító, amelynél néhány esztendővel lejjebb van a felső életkori határ.

Nyugodtabban kereshetünk új állást

Érdemes jövedelempótló biztosítást kötni? Ha a feltételeknek megfelelünk, úgy érezzük a jövőben veszélyben lehet munkahelyünk, szeretnénk bebiztosítani magunkat, illetve tudunk havi néhány ezer forintot nélkülözni, akkor mindenképpen. A jövedelempótló biztosításhoz kiegészítő szolgáltatások is köthetőek, a havi biztosítási összeg pedig elérheti a havi 200 ezer forintot is, ami nagyon jól tud jönni, ha keresőképtelen az ember. A biztosítási összeg tudatában nyugodtabban keresgélhetünk új állást a piacon, annyira nem sürget az idő, mintha a mindennapi megélhetésünk lenne veszélyben.

Szabad felhasználású a biztosítási összeg

A jövedelempótló biztosítással kapcsolatban érdemes tudni, hogy a biztosítási összeg általában szabad felhasználású, ellentétben néhány más szolgáltatás biztosítási összegével, például a hitelfedezeti biztosítást – ahogyan azt a neve is mutatja – csak hiteltartozás kiegyenlítésére lehet költeni. A jövedelempótló biztosítás összege általában maximum 6 hónapig tart. Természetesen előfordulhat, hogy a biztosító nem teljesíti a kifizetést, érdemes arra figyelni, hogy ne próbaidő alatt szűnjön meg a munkaviszonyunk, ami ne legyen határozott idejű, a távozás ne közös megegyezés alapján történjen. Ezek mellett kizáró ok lehet, ha a keresőképtelenséget okozó betegség már fennállt a szerződéskötéskor.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakásbiztosítási kampány: akár tízezreket spórolhatsz a biztosításon

Lakásbiztosítási kampány: akár tízezreket spórolhatsz a biztosításon

2024.02.21.

Bár a lakásbiztosítás nem a háztartások legnagyobb kiadása, nagyon nem mindegy, hogy melyik biztosítónál kötjük meg a szerződést. Idén ráadásul az új szabályok szerint márciusban is felmondható a lakásbiztosítás. Szakértőink röviden és közérthetően írnak a lakásbiztosításról, és bemutatják az új szabályokat is.

Tovább olvasom
Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

2021.07.06.

Bérelt ingatlanban élsz, és szeretnéd biztonságban tudni az értékeidet? Van megoldás, mutatjuk, mit kell tudnod az ilyen esetekben alkalmazható lakásbiztosításokról!

Tovább olvasom
Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a nyugdíjbiztosítást?

Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a nyugdíjbiztosítást?

2023.01.04.

Ha nem tudod fizetni a nyugdíjbiztosítást, többféle következménnyel kell számolnod, de persze több lehetőséged is van – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

2021.07.21.

Jövedelmet munkanélküliség esetén biztosítani magunknak nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból megtudhatod, mi a teendő ebben a helyzetben!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával