Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mi a különbség a lakásfelújítás és lakáskorszerűsítés között?

2021.12.10.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2021. december 10. 13:51

Bár az építőanyagárak és a munkadíjak az egekben vannak, még mindig az egyik legkedveltebb hitelcél a lakásfelújítás és a lakáskorszerűsítés.

Mi a különbség a lakásfelújítás és lakáskorszerűsítés között?

Hiába magasak azonban a költségek, az emberek többsége korszerűbb, otthonosabb és szebb ingatlanban élne, és ennek megvalósításához hajlandó hitelt is igénybe venni. Ha törődünk a lakásunkkal, jobban érezzük benne magunkat, a családunk jó körülmények között élhet, és ez minden családfő vágya és célja lehet. A lakásfelújítás és a lakáskorszerűsítés nem egyszerű dolog, mégis belevágunk. De mi a különbség a felújítás és a korszerűsítés között?

Lakásfelújítás és lakáskorszerűsítés

A lakásfelújítás azt értjük, amikor szépítjük, csinosítjuk az ingatlanunkat. Ebbe beletartozik minden általános javítási, szerelési, átépítési munka, amely az eredeti állapotot részben vagy egészben visszaállítja, megóvja, és hosszú távon biztosítja, hogy ez így is maradjon. Fontos, hogy a felújítás során javul az ingatlan esztétikai állapota. Ezt elérhetjük a szerkezetek, berendezési tárgyak cseréjével és átalakításával is.

A lakáskorszerűsítés, ahogy nevében is benne van, egy korszerűsítési, modernizálási folyamat. Cél lehet a lakás komfortfokozatának emelése. Ezt elérhetjük víz-, csatorna-, elektromos vagy gázközmű bevezetésével, és a belső hálózatának kiépítésével, vagy fürdőszoba létesítésével olyan lakásban, ahol még nem volt. Lecserélhetjük a központi fűtést egy korszerűbbre, vagy kiépíthetjük, akár megújuló energiaforrás felhasználásával is. Napkollektort és napelemet tehetünk a tetőre, amit előzőleg átépítünk és leszigetelünk, de akár az egész házat is szigetelhetjük hő, hang vagy víz ellen. És a külső nyílászárók energiatakarékos cseréje is szóba jöhet.

Lakásfelújítás és lakáskorszerűsítés. Mindegyik vége ugyanaz. Egy élhetőbb, szebb ingatlan. A szeretteinknek.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Ismét itt az OTP Lakástakarék - Fedezd fel az új konstrukciókat!

Ismét itt az OTP Lakástakarék - Fedezd fel az új konstrukciókat!

2023.04.06.

Az OTP Lakástakarék egy új konstrukcióval várja régi és új ügyfeleit. Akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak azok, akik ezt a megtakarítási formát választják. Egy régi termék új köntösben. Az OTP Lakástakaréknál.

Tovább olvasom
Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.03.24.

A zöld fogyasztóbarát lakáshitelek 2023. április 1. után elérhetőek lesznek ott, ahol eddig is lehetett Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt igényelni!

Tovább olvasom
Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

2021.01.06.

A financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást.

Tovább olvasom
Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

2023.08.25.

A türelmi idős lakáshitel egy különleges lakáshitel. A jól csengő elnevezés mögötti tartalom megismerése ugyanakkor még fontosabb. Mi az a türelmi idős lakáshitel? Mit jelent a türelmi idő? Kinek lehet jó ez? Sok kérdés merülhet fel. Mindegyikre választ talál a cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával