Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kamatmentes a CSOK hitel a zöld hitel mellé

2021.10.29.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2021. október 29. 10:35

A Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon programja októberben indult el, a kivételesen kedvező kamatozású zöld hitelt új lakás vásárlására igényelhetjük. A hazai klímacélok mielőbbi elérését támogató program mellé ráadásul kamatmentes CSOK hitelt is kaphatunk. Mutatjuk a részleteket.

Kamatmentes a CSOK hitel a zöld hitel mellé

Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon program

Az MNB zöld hitele 70 millió forintos hitelösszeggel és 25 éves futamidővel igényelhető. A kamata végig fix 2,5 százalék. Csak magánszemélyek igényelhetik. Elvárás, hogy az igénylő(k) 10 évig életvitelszerűen a vásárolt ingatlanban éljenek. Csak új építésű lakásra vagy házra kérhetjük, és csak olyan ingatlanra, aminek az energetikai besorolása eléri a BB szintet. A Magyar Nemzeti Bank 200 milliárd forintot különített el erre a programra.

Kamatmentes CSOK hitel a zöld hitel mellé

Az MNB által meghirdetett program célja, hogy támogassa a hazai klímacélokat. A kormány már a program elindulása előtt bejelentette, hogy a Családi Otthonteremtési Kedvezményére jogosultaknak további támogatást nyújt olyan formában, hogy a CSOK-ra jogosult családok kamatmentesen kapják meg az úgynevezett CSOK hitelt. A CSOK hitel kedvezményes kamata 3%, ez válik kamatmentessé akkor, ha zöld hitelt is igényelünk mellé. A felvett hitelek összértéke nem haladhatja meg a Zöld Otthon programban meghirdetett 70 milliós összeget.

Milliós megtakarítás

Jelentős, több millió forint megtakarítás érhető el a zöld hitel és a kamatmentes CSOK hitel igénybe vételével. A zöld hitel alacsony, fix kamata a jelenlegi gazdasági környezetben különösen jó választás annak fényében, hogy a jegybank az elmúlt három hónapban háromszor emelte az alapkamatot. Mivel a zöld hitel kamata fix a futamidő végéig, ezért az alapkamat emelése nem befolyásolja a törlesztő részletek nagyságát. A piaci jelzáloghitelek kamatai folyamatosan emelkednek, ezzel az aktuálisan számolt megtakarítás is tovább nő. A szakértők egy átlagos hitelösszegre és futamidőre számolt elemzése szerint akár öt-nyolc millió forinttal is kevesebbet kell fizetnie a zöld hitel – CSOK hitel párost igénybe vevőknek. A szakértők azt is hangsúlyozzák, hogy az a számítás egy átlagos hitelfelvétel esetén igaz, és mivel a zöld hitel várható átlagos hitelösszege magasabb lesz ennél, a megtakarított összeg is ezzel arányban növekszik. Azok a családok, akik megfelelnek a CSOK alapfeltételeinek, jelentős összeget takaríthatnak meg az alacsonyabb törlesztő részletek miatt, ráadásul alacsonyabb lesz a bank által elvárt minimális jövedelemszint is.

A zöld hitel és a kamatmentes CSOK hitel együttes felhasználása egy új ingatlan vásárlásához a legjobb választás ma Magyarországon. Ennél alacsonyabb költséggel nem juthatunk kölcsönhöz. A piaci jelzáloghitelekhez képest sok millió forinttal kell kevesebbet visszafizetni ugyanazért a felvett összegért.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

CSOK mint önerő egy lakáshitelben

CSOK mint önerő egy lakáshitelben

2021.09.03.

Lakáshitel igénylésekor a bankok önerőt kérnek, ami több lehet a törvényben előírt minimumnál. A hitel ötödével legalább rendelkezned kell, de ez jóval magasabb is lehet, például akkor, ha a megvásárolni kívánt ingatlan egy kistelepülésen fekszik. Az önerő az az összeg, amivel a hitelt igénylőnek rendelkeznie kell, de ezt nem kell feltétlenül saját forrásból finanszírozni. Mit tehet az, aki saját erő nélkül vásárolna ingatlant? Mutatunk egy lehetőséget.

Tovább olvasom
Hogyan adhatsz el egy CSOK-os ingatlant?

Hogyan adhatsz el egy CSOK-os ingatlant?

2021.06.30.

Ugye azt már tudjuk, hogy a CSOK, vagyis a családi otthonteremtési kedvezmény kiváló opció a gyermekes és a gyermekvállalást még csupán tervező pároknak is, hiszen ha megfelelnek a támasztott követelményrendszernek, az állam vissza nem térítendő támogatás formájában segíti őket.

Tovább olvasom
CSOK-ot vennél fel? Adunk pár tippet!

CSOK-ot vennél fel? Adunk pár tippet!

2021.02.24.

Ha CSOK-ot vennél fel, érdemes megfogadnod tanácsainkat, hogy biztosan hozzájuss, és a legtöbbet hozhasd ki belőle!

Tovább olvasom
CSOK építkezésre – mire érdemes odafigyelni?

CSOK építkezésre – mire érdemes odafigyelni?

2022.06.07.

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt lakásépítésre is fordíthatjuk. Támogatással építhetünk egy szép otthont a családunknak. A támogatással és a kamattámogatott hitellel 25 millió forinthoz is juthatunk. Megnéztük, hogy ha CSOK támogatással akarunk építkezni, mire érdemes odafigyelni.

Tovább olvasom