Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2021. október 20. 13:55

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé lakáshitel

A Babaváró hitel csak egyszer igényelhető, és szabadon, bármilyen célra felhasználható. Érdemes a tíz milliós összeg maximumát igényelni, hiszen a Babaváró kölcsön kamatmentes az első öt évben, és az első gyermek megszületése után (ha az az első öt évben megszületik) az is marad a futamidő végéig. A második gyermek megszületésekor egyébként elengedik a tartozás harminc százalékát, a harmadik gyermek után pedig a teljes tartozást. A Babaváró hitel így a harmadik gyermek után egy vissza nem térítendő állami támogatássá alakul át. Lakást szeretnénk venni, de nem elég rá a tíz millió forint Babaváró hitel. Mit tehetünk? Van megoldás?

Lakáshitellel

Amennyiben nem elegendő számunkra egy ingatlan megvásárlásához a Babaváró hitel tíz millió forintja, igényelhetünk mellé lakáshitelt, és kiegészíthetjük a Babaváró hitellel kapott tíz millió forintunkat egy kedvezményes kamatozású, kamattámogatott lakáshitellel. A Babaváró hitelt, bizonyos feltételekkel, a bankok elfogadják önerőként. Így akár a teljes ingatlant megvásárolhatjuk hitelből.

Ha nincs szükségünk a teljes hitelösszegre az ingatlanvásárláshoz, a fennmaradó részt elkölthetjük babakocsira, bútorokra vagy akár utazásra is, sőt, akár be is fektethetjük.

Gyakori megoldás, hogy Babaváró hitel mellé lakáshitelt igényelnek a jogosultak. A bankok rendszeresen találkoznak ezzel a kéréssel, kiforrott folyamatok várnak bennünket igényléskor. Több hitel igénylésekor azzal kell számolni, hogy a bank által kért minimális jövedelem magasabb lesz, mintha csak a Babaváró hitelt igényelné a házaspár. Jó hír, hogy az igénylők jövedelmeit együttesen veszik figyelembe az elbíráláskor.

Babaváró hitel mellé kaphatunk másik hitelt is. A sokféle és gyakran változó Otthonteremtési programhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek közül is választhatunk. Érdemes lehet szakértő segítségét kérni, aki friss információkkal rendelkezik, és átlátja a folyamatokat. A Babaváró hitel rendkívül népszerű. Használjuk fel mi is céljainkhoz, és ha kell, igényeljünk hozzá lakáshitelt. A családunk megérdemel egy szép otthont. Teremtsük meg nekik.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom
Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

2022.06.17.

A születések és házasságok száma a babaváró hitel fényében lehet érdekes, ezért az alábbiakban ezeket nézzük át.

Tovább olvasom
5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

2020.11.14.

A babaváró hitel a számos előny mellett rejteget néhány buktatót is, amivel gyakran nem számolnak azok, akik igénybe veszik.

Tovább olvasom
Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

2022.10.11.

Marad a CSOK és a Babaváró hitel az igényelhető támogatások között a 2023-as évben is – közölték a remek hírt a Facebookon.

Tovább olvasom