Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2021. október 20. 13:55

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé lakáshitel

A Babaváró hitel csak egyszer igényelhető, és szabadon, bármilyen célra felhasználható. Érdemes a tíz milliós összeg maximumát igényelni, hiszen a Babaváró kölcsön kamatmentes az első öt évben, és az első gyermek megszületése után (ha az az első öt évben megszületik) az is marad a futamidő végéig. A második gyermek megszületésekor egyébként elengedik a tartozás harminc százalékát, a harmadik gyermek után pedig a teljes tartozást. A Babaváró hitel így a harmadik gyermek után egy vissza nem térítendő állami támogatássá alakul át. Lakást szeretnénk venni, de nem elég rá a tíz millió forint Babaváró hitel. Mit tehetünk? Van megoldás?

Lakáshitellel

Amennyiben nem elegendő számunkra egy ingatlan megvásárlásához a Babaváró hitel tíz millió forintja, igényelhetünk mellé lakáshitelt, és kiegészíthetjük a Babaváró hitellel kapott tíz millió forintunkat egy kedvezményes kamatozású, kamattámogatott lakáshitellel. A Babaváró hitelt, bizonyos feltételekkel, a bankok elfogadják önerőként. Így akár a teljes ingatlant megvásárolhatjuk hitelből.

Ha nincs szükségünk a teljes hitelösszegre az ingatlanvásárláshoz, a fennmaradó részt elkölthetjük babakocsira, bútorokra vagy akár utazásra is, sőt, akár be is fektethetjük.

Gyakori megoldás, hogy Babaváró hitel mellé lakáshitelt igényelnek a jogosultak. A bankok rendszeresen találkoznak ezzel a kéréssel, kiforrott folyamatok várnak bennünket igényléskor. Több hitel igénylésekor azzal kell számolni, hogy a bank által kért minimális jövedelem magasabb lesz, mintha csak a Babaváró hitelt igényelné a házaspár. Jó hír, hogy az igénylők jövedelmeit együttesen veszik figyelembe az elbíráláskor.

Babaváró hitel mellé kaphatunk másik hitelt is. A sokféle és gyakran változó Otthonteremtési programhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek közül is választhatunk. Érdemes lehet szakértő segítségét kérni, aki friss információkkal rendelkezik, és átlátja a folyamatokat. A Babaváró hitel rendkívül népszerű. Használjuk fel mi is céljainkhoz, és ha kell, igényeljünk hozzá lakáshitelt. A családunk megérdemel egy szép otthont. Teremtsük meg nekik.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

2022.01.12.

A szüneteltetés a babaváró hitel egyik lehetősége, ami a gyermek megszületése után válik elérhetővé – lássuk, érdemes-e igényelni!

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Tovább olvasom
Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

2022.01.28.

A babaváró hitel méltán népszerű termék, hiszen szabadon felhasználható kölcsönről van szó, amelyhez viszonylag egyszerű hozzájutni. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek feltételek, az egyik legfontosabb a feleség maximális életkora. Sokan nem tudják, hogy a hitelfelvételnél a férfi életkora is mérvadó lehet.

Tovább olvasom