Hirdetés

Otthonteremtési támogatások egyedülállóknak és élettársaknak

2021.10.25.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2021. október 25. 12:52

A közösségi médiában napvilágra kerültek olyan vélemények, hogy a kormány csak a gyermekes családok otthonteremtését támogatja. Megnéztük, így van-e ez, és hogy milyen lehetőségei vannak azoknak, akik nem házasságban élnek, és gyermekük sincs.

Otthonteremtési támogatások egyedülállóknak és élettársaknak

CSOK – gyermeket nevelő egyedülállóknak is

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylésének nem feltétele a házasság. Meglévő gyermek után járó kedvezményre ugyanis egyedülálló és elvált szülők, valamint élettársi kapcsolatban élők is jogosultak. A vissza nem térítendő CSOK támogatás nagysága a gyermekek számától és az ingatlan típusától függ. Használt ingatlan vásárlása esetén egy gyermek után 600 ezer, két gyermek után 1,43 millió, három gyermek után 2,2 millió, négy vagy több gyermek esetén pedig 2,75 millió forint a támogatás összege. Új ingatlan vásárlása vagy építése esetén egy gyermek után 600 ezer, két gyermek után 2,6 millió, három vagy több gyermek után pedig 10 millió forint jár az igénylőknek.

Fontos azonban tudni, hogy vállalt gyermekre csak házasok igényelhetnek CSOK támogatást.

CSOK hitel – nem csak házasoknak

A CSOK alapfeltételeinek megfelelő igénylők jogosultak a kedvezményes, 3%-os kamatozású CSOK hitel felvételére is. A CSOK hitel célja, hogy kedvezményes kölcsönnel egészítse a vissza nem térítendő állami támogatást, így segítve az ingatlan megvásárlását. A CSOK hitel egyedülállók és élettársak számára is elérhető. A CSOK hitel összege két gyermek után 10 millió, három gyermek után pedig 15 millió forint lehet.

MNB Zöld Otthon program – még gyermek sem kell

A jelenleg legkedvezőbb konstrukcióhoz, az MNB zöld hiteléhez sem kell gyermeket vállalnunk, és lehetünk egyedülállóak is az igényléskor. A zöld hitel végig fix 2,5 százalékos kamattal érhető el 70 millió forintig új lakás vásárlásához. Az új ingatlan energetikai besorolásának el kell érnie a BB szintet, és bár 10 évig életvitelszerűen az ingatlanban kell élnünk, nem kell, hogy gyermekünk legyen, és házasnak sem kell lennünk.

A legeslegkedvezőbb – MNB zöld hitel kamatmentes CSOK hitellel

Amennyiben jogosultak vagyunk CSOK támogatásra, vagyis már van gyermekünk, de egyedül vagy az élettársunkkal neveljük, és igénybe vesszük az MNB zöld hitelét, akkor a CSOK hitelünk kamatmentessé válik. Ennél kedvezőbb kondíciókkal ma Magyarországon nem lehet jelzáloghitelhez jutni. Két gyermek után 10 millió forint, három után pedig 15 millió forint kamatmentes kölcsönt kaphatunk.

Az állam támogatja a gyermekes családokat, de az egyedülállókról és a gyermektelenekről sem feledkezett meg. Ráadásul épp a legkedvezőbb konstrukció, az MNB zöld hitele érhető el mindenki számára. Egyedülállóként és élettársként hitelfelvétel előtt tájékozódjunk. Vannak lehetőségeink.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

Takarék Fix Személyi Kölcsön

THM

7,52% - 19,51%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

2021.10.18.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény nyújtását feltételekhez kötik. Ezeknek a feltételeknek a meglétét az igénylőnek igazolnia kell. Megnéztük, hogy milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléshez. Íme, a részletek.

Tovább olvasom
Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

2021.06.03.

A CSOK és a babaváró hitel csupán egyetlen dologban hasonlít, ám gyakorlatilag minden másban különböznek egymástól.

Tovább olvasom
Használt ingatlanra milyen feltételekkel igényelhető CSOK?

Használt ingatlanra milyen feltételekkel igényelhető CSOK?

2021.05.31.

CSOK-igénylést nem csak új, de használt ingatlanra is leadhatsz – az alábbiakban a feltételeit vesszük sorra.

Tovább olvasom
Mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel?

Mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel?

2021.11.19.

A CSOK hitel egy kamattámogatott, kedvezményes hitel, ami a CSOK-ot igénylők számára érhető el. Három százalékos kamatával jóval kedvezőbb számunkra a piaci jelzáloghiteleknél. A CSOK hitel kamatmentes is lehet, ha az MNB zöld hitelével együtt igényeljük. Megnéztük, mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel.

Tovább olvasom