Hirdetés

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2021. október 20. 13:55

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé lakáshitel

A Babaváró hitel csak egyszer igényelhető, és szabadon, bármilyen célra felhasználható. Érdemes a tíz milliós összeg maximumát igényelni, hiszen a Babaváró kölcsön kamatmentes az első öt évben, és az első gyermek megszületése után (ha az az első öt évben megszületik) az is marad a futamidő végéig. A második gyermek megszületésekor egyébként elengedik a tartozás harminc százalékát, a harmadik gyermek után pedig a teljes tartozást. A Babaváró hitel így a harmadik gyermek után egy vissza nem térítendő állami támogatássá alakul át. Lakást szeretnénk venni, de nem elég rá a tíz millió forint Babaváró hitel. Mit tehetünk? Van megoldás?

Lakáshitellel

Amennyiben nem elegendő számunkra egy ingatlan megvásárlásához a Babaváró hitel tíz millió forintja, igényelhetünk mellé lakáshitelt, és kiegészíthetjük a Babaváró hitellel kapott tíz millió forintunkat egy kedvezményes kamatozású, kamattámogatott lakáshitellel. A Babaváró hitelt, bizonyos feltételekkel, a bankok elfogadják önerőként. Így akár a teljes ingatlant megvásárolhatjuk hitelből.

Ha nincs szükségünk a teljes hitelösszegre az ingatlanvásárláshoz, a fennmaradó részt elkölthetjük babakocsira, bútorokra vagy akár utazásra is, sőt, akár be is fektethetjük.

Gyakori megoldás, hogy Babaváró hitel mellé lakáshitelt igényelnek a jogosultak. A bankok rendszeresen találkoznak ezzel a kéréssel, kiforrott folyamatok várnak bennünket igényléskor. Több hitel igénylésekor azzal kell számolni, hogy a bank által kért minimális jövedelem magasabb lesz, mintha csak a Babaváró hitelt igényelné a házaspár. Jó hír, hogy az igénylők jövedelmeit együttesen veszik figyelembe az elbíráláskor.

Babaváró hitel mellé kaphatunk másik hitelt is. A sokféle és gyakran változó Otthonteremtési programhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek közül is választhatunk. Érdemes lehet szakértő segítségét kérni, aki friss információkkal rendelkezik, és átlátja a folyamatokat. A Babaváró hitel rendkívül népszerű. Használjuk fel mi is céljainkhoz, és ha kell, igényeljünk hozzá lakáshitelt. A családunk megérdemel egy szép otthont. Teremtsük meg nekik.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

2019.07.16.

Lakásvásárlásra készülsz, de nem áll a rendelkezésedre sem önerő, sem fedezetként felajánlható ingatlan? Családot alapítasz a pároddal, és szeretnétek közös otthonba költözni? Esetleg már úton is van a gyermeketek? Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltél, akkor a babaváró hitel megoldás lesz a számotokra. Mert egy szabadon felhasználható személyi kölcsönről van szó, amit bármire elkölthetsz. Ebből Te is levonhatod a következtetést, hogy a babaváró hitelt önerőként is felhasználhatod a leendő lakáshiteled igényléséhez!

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Tovább olvasom
Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

2019.10.31.

Számos kérdést kapunk a babaváró hitellel kapcsolatban, ami nem is csoda, hiszen páratlan konstrukcióról van szó. Ami piaci körülmények között nem is jöhetett volna létre, csak így, az állami támogatás segítségével. Annyi előnye van, mint égen a csillag, és ezek közül csak egy a babaváró hitel felfüggesztése. Lássuk, mi is ez pontosan!

Tovább olvasom