Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2021. október 20. 13:55

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé lakáshitel

A Babaváró hitel csak egyszer igényelhető, és szabadon, bármilyen célra felhasználható. Érdemes a tíz milliós összeg maximumát igényelni, hiszen a Babaváró kölcsön kamatmentes az első öt évben, és az első gyermek megszületése után (ha az az első öt évben megszületik) az is marad a futamidő végéig. A második gyermek megszületésekor egyébként elengedik a tartozás harminc százalékát, a harmadik gyermek után pedig a teljes tartozást. A Babaváró hitel így a harmadik gyermek után egy vissza nem térítendő állami támogatássá alakul át. Lakást szeretnénk venni, de nem elég rá a tíz millió forint Babaváró hitel. Mit tehetünk? Van megoldás?

Lakáshitellel

Amennyiben nem elegendő számunkra egy ingatlan megvásárlásához a Babaváró hitel tíz millió forintja, igényelhetünk mellé lakáshitelt, és kiegészíthetjük a Babaváró hitellel kapott tíz millió forintunkat egy kedvezményes kamatozású, kamattámogatott lakáshitellel. A Babaváró hitelt, bizonyos feltételekkel, a bankok elfogadják önerőként. Így akár a teljes ingatlant megvásárolhatjuk hitelből.

Ha nincs szükségünk a teljes hitelösszegre az ingatlanvásárláshoz, a fennmaradó részt elkölthetjük babakocsira, bútorokra vagy akár utazásra is, sőt, akár be is fektethetjük.

Gyakori megoldás, hogy Babaváró hitel mellé lakáshitelt igényelnek a jogosultak. A bankok rendszeresen találkoznak ezzel a kéréssel, kiforrott folyamatok várnak bennünket igényléskor. Több hitel igénylésekor azzal kell számolni, hogy a bank által kért minimális jövedelem magasabb lesz, mintha csak a Babaváró hitelt igényelné a házaspár. Jó hír, hogy az igénylők jövedelmeit együttesen veszik figyelembe az elbíráláskor.

Babaváró hitel mellé kaphatunk másik hitelt is. A sokféle és gyakran változó Otthonteremtési programhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek közül is választhatunk. Érdemes lehet szakértő segítségét kérni, aki friss információkkal rendelkezik, és átlátja a folyamatokat. A Babaváró hitel rendkívül népszerű. Használjuk fel mi is céljainkhoz, és ha kell, igényeljünk hozzá lakáshitelt. A családunk megérdemel egy szép otthont. Teremtsük meg nekik.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

2021.09.28.

A Babaváró hitel, ami a feltételek teljesülése estén vissza nem térítendő támogatássá alakul át, az egyik legnépszerűbb támogatási forma. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető, nem szükséges ingatlan vásárlására fordítani, és ingatlanfedezet sem kell hozzá. Ennek azonban ára van. Szigorúan szabályozzák, hogy mit tehetsz és mit nem, és ha a szabályok sérülnek, komoly anyagi teherré válhat ez a nagyszerű támogatási forma. Az állam a futamidő végéig, húsz évig is szab nekünk feltételeket. Nézzük, mik ezek.

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Tovább olvasom
5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

2020.11.14.

A babaváró hitel a számos előny mellett rejteget néhány buktatót is, amivel gyakran nem számolnak azok, akik igénybe veszik.

Tovább olvasom
Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

2020.09.15.

Ha valamit meghatalmazással tudsz igényelni, az nagyban megkönnyítheti az ügyintézést, ám sajnos ez sok esetben nem megoldható. A babaváró hitelnél is van lehetőséged bizonyos dolgokat meghatalmazással elintézni, ám sajnos nem mindent.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával