Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.09.08.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 8. 14:09

Az induló mikro vállalkozások alapesetben nehezen jutnak kölcsönhöz. Bár a bankok hitelezési gyakorlata eltérő, szinte mindenhol elvárás az egy lezárt üzleti év. Mit tehet egy mikro vállalkozás, ha pénzre van szüksége, de nem kap hitelt? Van-e alternatívája az induló vállalkozásokat sújtó magasabb kockázatú, és így magasabban árazott hiteleknek? Megnéztük a Széchenyi Mikrohitel GO!-t.

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Szeptember végétől elérhető lehet a Széchenyi Mikrohitel GO!

Bár még minden részlet nem ismert, és a hitel kiírása sem történt meg a KAVOSZ honlapján, néhány dolog már kiderült a szeptember végén induló Mikrohitel GO!-ról. A Széchenyi Kártya Program most debütáló új eleme igazi különlegesség. A kifejezetten a mikro vállalkozói szegmens számára kidolgozott Mikrohitel GO! várhatóan száz millió forintig lesz igényelhető. A tizenhárom hónapos futamidő kitolható lesz egészen tíz évig. A Széchenyi Kártya Program tagjaként széles körben felhasználható Mikrohitel GO! állami kamat és költségtámogatással lesz igényelhető, elsősorban beruházásokra. Várhatóan általános feltételként szükség lesz tárgyi eszköz fedezet bevonására, ez azonban a beruházás tárgya is lehet. Az igényelt hitelösszeg ötöde szabad felhasználású forgóeszközhitelként is funkcionálhat. A beruházás célja nem lesz kötött, agrár és nem agrár célokra is elérhető lesz.

Hogyan érhető el a Mikrohitel GO!?

Vállalkozási formának és a konstrukciónak/hiteltípusnak megfelelő igénylési lap kitöltésére biztosan szükség lesz. Az ország majdnem kétszáz pontján található Regisztráló irodákban ingyen segítenek a kitöltésben. Rendelkezésünkre állnak, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél és a KAVOSZ Zrt-nél is. Elutasítják a kérelmet, ha a vállalkozásnak fizetési moratóriumon hatálya alá nem eső lejárt hiteltartozása van. Akkor is negatív választ kapunk a kérelmünkre, ha végrehajtás alatt áll a vállalkozásunk, illetve van lejárt köztartozásunk (kivétel, ha a NAV rendelte el, és van részletfizetési megállapodás). A rendezett munkaügyi kapcsolatok is alapelvárás. Megkezdett beruházásra csak akkor lehet felvenni, ha a hiteligénylés előtti fél évben állították ki a számlákat.

A Széchenyi Kártya Program keretében hamarosan induló Mikrohitel GO! nem minden eleme ismert még. A várhatóan szeptember végétől elérhető Mikrohitel GO! az eddigiek alapján óriási lehetőség a mikro vállalkozási szegmensben. Több ezer olyan vállalkozás lehet, ami fejlődésnek indulhat ezzel az állam által komolyan megtámogatott konstrukcióval. Ha hitelfelvétel előtt áll a cégünk, érdemes lehet megvárni a pontos részleteket. És ha jó nekünk, már igényelhetjük is.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

2020.11.07.

A szabad felhasználású likviditási hitel egy olyan eszköz lehet a vállalkozások kezében, amely nemcsak rövid távú segítséget jelenthet, hanem hosszabb távon is hasznot hozhat számukra.

Tovább olvasom
A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

2021.07.14.

Idén júliustól debütál a kríziskonstrukciókat váltó Széchenyi Kártya Újraindítási Hitel Program, amelynek banki produktumai kifejezetten a mikro-, kis- és középvállalkozói szektor újraindítási folyamatait támogatják a kiemelt mértékű állami támogatásnak köszönhető kedvező kamatszinttel, valamint egyéb üzleti paraméterekkel rendelkező likviditási segítséget nyújtó csomagokkal.

Tovább olvasom
Új Széchenyi hitelekről részletesen

Új Széchenyi hitelekről részletesen

2020.09.10.

Ha új vállalkozást szeretnél indítani, vagy a már régóta működő üzletedet szeretnéd fejleszteni, de nem áll a rendelkezésedre elegendő tőke, akkor létezik számodra megoldás, amelyet nem csak lehetséges, de érdemes is kihasználnod: az új Széchenyi hitelek!

Tovább olvasom
Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

2022.09.23.

Ha csak egy kicsi hiányzik, vagy ha mersz nagyban gondolkodni, és konkrét célokat megvalósítani vállalkozásod kapcsán, akkor neked nyújt megoldást a Széchenyi Beruházási Hitel MAX, hogy fejleszd, okosabbá, hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tedd vállalkozásodat! A Széchenyi hitelekről már beszámoltunk nemrég, vegyük most alaposabban szemügyre a Széchenyi Beruházási Hitel MAX előnyeit és lehetőségeit.

Tovább olvasom