Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.09.08.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 8. 14:09

Az induló mikro vállalkozások alapesetben nehezen jutnak kölcsönhöz. Bár a bankok hitelezési gyakorlata eltérő, szinte mindenhol elvárás az egy lezárt üzleti év. Mit tehet egy mikro vállalkozás, ha pénzre van szüksége, de nem kap hitelt? Van-e alternatívája az induló vállalkozásokat sújtó magasabb kockázatú, és így magasabban árazott hiteleknek? Megnéztük a Széchenyi Mikrohitel GO!-t.

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Szeptember végétől elérhető lehet a Széchenyi Mikrohitel GO!

Bár még minden részlet nem ismert, és a hitel kiírása sem történt meg a KAVOSZ honlapján, néhány dolog már kiderült a szeptember végén induló Mikrohitel GO!-ról. A Széchenyi Kártya Program most debütáló új eleme igazi különlegesség. A kifejezetten a mikro vállalkozói szegmens számára kidolgozott Mikrohitel GO! várhatóan száz millió forintig lesz igényelhető. A tizenhárom hónapos futamidő kitolható lesz egészen tíz évig. A Széchenyi Kártya Program tagjaként széles körben felhasználható Mikrohitel GO! állami kamat és költségtámogatással lesz igényelhető, elsősorban beruházásokra. Várhatóan általános feltételként szükség lesz tárgyi eszköz fedezet bevonására, ez azonban a beruházás tárgya is lehet. Az igényelt hitelösszeg ötöde szabad felhasználású forgóeszközhitelként is funkcionálhat. A beruházás célja nem lesz kötött, agrár és nem agrár célokra is elérhető lesz.

Hogyan érhető el a Mikrohitel GO!?

Vállalkozási formának és a konstrukciónak/hiteltípusnak megfelelő igénylési lap kitöltésére biztosan szükség lesz. Az ország majdnem kétszáz pontján található Regisztráló irodákban ingyen segítenek a kitöltésben. Rendelkezésünkre állnak, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél és a KAVOSZ Zrt-nél is. Elutasítják a kérelmet, ha a vállalkozásnak fizetési moratóriumon hatálya alá nem eső lejárt hiteltartozása van. Akkor is negatív választ kapunk a kérelmünkre, ha végrehajtás alatt áll a vállalkozásunk, illetve van lejárt köztartozásunk (kivétel, ha a NAV rendelte el, és van részletfizetési megállapodás). A rendezett munkaügyi kapcsolatok is alapelvárás. Megkezdett beruházásra csak akkor lehet felvenni, ha a hiteligénylés előtti fél évben állították ki a számlákat.

A Széchenyi Kártya Program keretében hamarosan induló Mikrohitel GO! nem minden eleme ismert még. A várhatóan szeptember végétől elérhető Mikrohitel GO! az eddigiek alapján óriási lehetőség a mikro vállalkozási szegmensben. Több ezer olyan vállalkozás lehet, ami fejlődésnek indulhat ezzel az állam által komolyan megtámogatott konstrukcióval. Ha hitelfelvétel előtt áll a cégünk, érdemes lehet megvárni a pontos részleteket. És ha jó nekünk, már igényelhetjük is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

2021.07.14.

Idén júliustól debütál a kríziskonstrukciókat váltó Széchenyi Kártya Újraindítási Hitel Program, amelynek banki produktumai kifejezetten a mikro-, kis- és középvállalkozói szektor újraindítási folyamatait támogatják a kiemelt mértékű állami támogatásnak köszönhető kedvező kamatszinttel, valamint egyéb üzleti paraméterekkel rendelkező likviditási segítséget nyújtó csomagokkal.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokra van szükség a Széchenyi MAX hitelek igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség a Széchenyi MAX hitelek igényléséhez?

2022.10.18.

A Széchenyi MAX hitelek igénylése nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból kiderül, mire lesz szükség hozzá.

Tovább olvasom
Mely bankoknál igényelhetjük a Széchenyi MAX+ hiteleket?

Mely bankoknál igényelhetjük a Széchenyi MAX+ hiteleket?

2023.03.01.

A Széchenyi MAX+ hitelek mostanra több banknál is elérhetővé váltak; az alábbiakból megtudhatod, melyeknél.

Tovább olvasom
Minden, amit a Széchenyi Likviditási Hitelről érdemes tudni!

Minden, amit a Széchenyi Likviditási Hitelről érdemes tudni!

2021.04.07.

A Széchenyi Likviditási Hitel komoly segítséget nyújthat a vállalkozásod sikeressé tételében – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla!

Tovább olvasom