Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fellendülőben a lakáspiac az ingatlanközvetítő hálózat szerint

2021.09.07.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 7. 13:54

Az ingatlanközvetítő hálózat felmérései alapján a lakáspiac – és különösen az új építésű lakások piaca – fellendült az idei év első felében.

Fellendülőben a lakáspiac az ingatlanközvetítő hálózat szerint

Több ingatlanközvetítő hálózat statisztikái és felmérései alapján kijelenthető, hogy a lakáspiac ismét fellendült a koronavírus-veszélyhelyzet elmúltával. A megyei jogú városokban végzett felmérés kimutatta, hogy az előző év azonos időszakához képest 24%-kal több társasházi lakásprojekt indult el, és többek között ennek is köszönhetően a kínálati árak is növekedtek, méghozzá közel 10%-kal.

Milyen a fellendülés eloszlása?

Nyilvánvaló, hogy nem mindenhol ugyanakkora az emelkedés, hiszen a fenti adatok az átlagot mutatják. A népszerűbb városok közé tartozik Debrecen, ahol a legmagasabb a kínálati átlagár: négyzetméterenként 871.000 forint. A kiemelt városok között találjuk még Veszprémet 754.000 forintos, illetve Sopront 720.000 forintos négyzetméterenkénti árakkal. Hódmezővásárhely a lista végén foglal helyet: négyzetméterenként 438 ezer forint a kínálati átlagár, de Békéscsabán és Nagykanizsán is viszonylag alacsonyak a négyzetméterenkénti átlagárak: e megyei jogú városokban 458.000, illetve 481.000 forintról van szó.

Érdekes módon Győr nem került be a legdrágábbak közé, azonban Szegeddel és Debrecennel együtt e három városban indult a legtöbb projekt; szám szerint 112, amelyek összesen 3.331 lakást jelentenek. A legkevesebb lakásprojekt Szekszárdon, Békéscsabán és Hódmezővásárhelyen indult; ezekben a megyei jogú városokban mindössze két-két beruházásról tudnak az ingatlanközvetítő hálózatok a felmérés időpontjában.

Érdekesség, hogy a legdrágább, megyei jogú városban indult lakásprojekt Debrecenben található; ennek kínálati ára elérte a négyzetméterenkénti 1,5 millió forintot, de a megyei jogú városok öt legdrágább projektje közül négy szintén ebben a városban épül. Szintén érdemes megjegyezni, hogy míg minden tekintetben a középmezőnyben végzett Dunaújváros és Salgótarján, addig e két városban nem épül négylakásosnál nagyobb társasház.

Nem csak az ingatlanközvetítő hálózatok profitálnak belőle

Természetesen az ingatlanközvetítő hálózatok is nagyobb nyereséget tudhatnak magukénak a lakáspiac fellendülésének köszönhetően, de a befektetés is komoly profitot hozhat azoknak, akik most vásárolnak lakást, hiszen az árak egyre csak nőnek. Ha Te is most készülsz lakást vásárolni, és ehhez hitelt keresel, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel?

Mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel?

2021.11.19.

A CSOK hitel egy kamattámogatott, kedvezményes hitel, ami a CSOK-ot igénylők számára érhető el. Három százalékos kamatával jóval kedvezőbb számunkra a piaci jelzáloghiteleknél. A CSOK hitel kamatmentes is lehet, ha az MNB zöld hitelével együtt igényeljük. Megnéztük, mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokat kérhet az értékbecslő?

Milyen dokumentumokat kérhet az értékbecslő?

2022.07.08.

Dokumentumokat kérhet az értékbecslő a folyamat során, amelyek eltérhetnek az ingatlan típusától, készültségi fokától és a hitel típusától függően.

Tovább olvasom
Mennyit számítanak most az otthonteremtési támogatások ingatlanvásárláskor?

Mennyit számítanak most az otthonteremtési támogatások ingatlanvásárláskor?

2022.07.14.

Az otthonteremtési támogatások ingatlanvásárláskor nagy segítséget jelentenek – vagy legalábbis jelentettek, mostanra azonban megváltozott a helyzet.

Tovább olvasom