Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fellendülőben a lakáspiac az ingatlanközvetítő hálózat szerint

2021.09.07.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 7. 13:54

Az ingatlanközvetítő hálózat felmérései alapján a lakáspiac – és különösen az új építésű lakások piaca – fellendült az idei év első felében.

Fellendülőben a lakáspiac az ingatlanközvetítő hálózat szerint

Több ingatlanközvetítő hálózat statisztikái és felmérései alapján kijelenthető, hogy a lakáspiac ismét fellendült a koronavírus-veszélyhelyzet elmúltával. A megyei jogú városokban végzett felmérés kimutatta, hogy az előző év azonos időszakához képest 24%-kal több társasházi lakásprojekt indult el, és többek között ennek is köszönhetően a kínálati árak is növekedtek, méghozzá közel 10%-kal.

Milyen a fellendülés eloszlása?

Nyilvánvaló, hogy nem mindenhol ugyanakkora az emelkedés, hiszen a fenti adatok az átlagot mutatják. A népszerűbb városok közé tartozik Debrecen, ahol a legmagasabb a kínálati átlagár: négyzetméterenként 871.000 forint. A kiemelt városok között találjuk még Veszprémet 754.000 forintos, illetve Sopront 720.000 forintos négyzetméterenkénti árakkal. Hódmezővásárhely a lista végén foglal helyet: négyzetméterenként 438 ezer forint a kínálati átlagár, de Békéscsabán és Nagykanizsán is viszonylag alacsonyak a négyzetméterenkénti átlagárak: e megyei jogú városokban 458.000, illetve 481.000 forintról van szó.

Érdekes módon Győr nem került be a legdrágábbak közé, azonban Szegeddel és Debrecennel együtt e három városban indult a legtöbb projekt; szám szerint 112, amelyek összesen 3.331 lakást jelentenek. A legkevesebb lakásprojekt Szekszárdon, Békéscsabán és Hódmezővásárhelyen indult; ezekben a megyei jogú városokban mindössze két-két beruházásról tudnak az ingatlanközvetítő hálózatok a felmérés időpontjában.

Érdekesség, hogy a legdrágább, megyei jogú városban indult lakásprojekt Debrecenben található; ennek kínálati ára elérte a négyzetméterenkénti 1,5 millió forintot, de a megyei jogú városok öt legdrágább projektje közül négy szintén ebben a városban épül. Szintén érdemes megjegyezni, hogy míg minden tekintetben a középmezőnyben végzett Dunaújváros és Salgótarján, addig e két városban nem épül négylakásosnál nagyobb társasház.

Nem csak az ingatlanközvetítő hálózatok profitálnak belőle

Természetesen az ingatlanközvetítő hálózatok is nagyobb nyereséget tudhatnak magukénak a lakáspiac fellendülésének köszönhetően, de a befektetés is komoly profitot hozhat azoknak, akik most vásárolnak lakást, hiszen az árak egyre csak nőnek. Ha Te is most készülsz lakást vásárolni, és ehhez hitelt keresel, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakásvásárlás után mekkora az illeték mértéke, és kérhetek-e rá részletet?

Lakásvásárlás után mekkora az illeték mértéke, és kérhetek-e rá részletet?

2020.11.02.

Ha ingatlant vásárolsz, akkor a vételáron túl még akadnak tételek, amelyeket ki kell egyenlítened, hogy törvényesen a tiéd lehessen a lakás. Ilyen például a vagyonszerzési lakásvásárlási illeték is, amelyet meg kell fizetni, és ami minden lakásvásárláshoz hozzátartozik.

Tovább olvasom
Milyen költségekkel jár egy lakáshitel?

Milyen költségekkel jár egy lakáshitel?

2022.11.15.

Költségekkel jár a lakáshitel felvétele, sőt, az igénylés is, azaz akkor is lesznek fizetnivalók, ha végül elutasítják a hitelkérelmet.

Tovább olvasom
Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

2021.11.24.

Mit jelent a zöld hitel, és érdemes-e azt választani a többi lakáshitel helyett? Utóbbi kérdést nyilvánvalóan nagyobbrészt az dönti el, hogy a zöld hitel milyen feltételek mellett igényelhető és mennyibe is kerül a piaci lakáshitelhez képest.

Tovább olvasom
Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetőek az OTP Banknál?

Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetőek az OTP Banknál?

2022.04.18.

Kamattámogatott hiteleket keresel? Az OTP Banknál megtalálhatod azt a konstrukciót, amely mindenben megfelel az elvárásaidnak!

Tovább olvasom