Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Melyik a legnépszerűbb családtámogatási forma jelenleg?

2021.09.22.
Szerző: expresszkolcson.hu

A kormány Otthonteremési programja a gyereket tervező családoknak nyújt segítséget ingatlanvásárláshoz. Az igénylők többsége nem vágott volna bele ingatlanvásárlásba az Otthonteremtési támogatás nélkül. A családok támogatásának más formái is léteznek. Megnéztük, hogy melyek ezek, és hogy ezek közül jelenleg melyik a legnépszerűbb.

Melyik a legnépszerűbb családtámogatási forma jelenleg?

A legnépszerűbb családtámogatási forma ma Magyarországon az otthonfelújítási támogatás és a Babaváró hitel. Ezekről a támogatásokról leginkább a médiából értesülnek az emberek, de a szakértők szerepe is nagy. A szakértőhöz forduló hitelt felvenni szándékozók nagy része jut új információhoz. Ott szembesülnek vele, hogy számtalan előnyös támogatás és kedvezményes hitel segíti a családokat.

A Babaváró kölcsönt ingatlanvásárlásra, felújításra, és kisebb részben befektetésre használják az igénylők. Az igénylők egy részének még nincs gyermeke, és mindössze egy százalékuk tervez négy vagy több gyermeket. A kormány célja, hogy növelje a gyermekvállalási hajlandóságot, sikeresnek látszik, hiszen a Babváró hitelt felvevők negyedénél már született gyerek. Ez egy jól kikövezett út a népességfogyás megállításához vagy lassításához.

A Babaváró hitelt az igénylők egy része kiegészíti egy kedvezményes kölcsönnel azért, hogy a megfelelő összeg álljon a rendelkezésükre a kiválasztott ingatlan megvásárlásához.

Az otthonfelújítási támogatás egyik hatása, hogy a gyerekes családok előre hozták az amúgy is tervezett felújításokat. A több millió forint visszaigényelhető támogatás nagyon vonzóvá teszi a programot. Többen jelezték, hogy nehézkes szakembert találni, az építőanyag árak pedig meredeken emelkednek. Bár ezek a hatások kellemetlenek, a program sikerét mutatják.

A CSOK is dobogós. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény a Babaváró hitel és otthonfelújítási támogatás után a legnépszerűbb támogatási forma. Sokan élnek vele, és mindhárom támogatási formára jellemző, hogy az igénylők tartanak attól, hogy elutasítják a kérelmüket, vagy kevesebb összeghez jutnak a tervezettnél.

Vannak kevésbé ismert támogatási formák, például az Áfa-kedvezmény vagy az illetékmentesség. A folyamatok elemzésekor az derül ki, hogy a számtalan és gyorsan változó lehetőség legoptimálisabb kiaknázása miatt célszerű szakértő segítségét kérni. Egy szakértő naprakész információkkal rendelkezik és átlátja a folyamatokat. Idén év elején is bővült a támogatásra jogosultak köre, és nőtt a támogatás mértéke is, októbertől pedig újabb lehetőségek nyílnak meg a családok előtt.

Az látható, hogy a legnépszerűbb családtámogatási formákat akkor tudjuk maximálisan felhasználni, ha kellően tájékozottak vagyunk. Vannak családokat támogató programok. Használjuk fel őket céljaink eléréséhez.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

2021-től elérhető lakástámogatások részletesen!

2021-től elérhető lakástámogatások részletesen!

2021.01.04.

Az utóbbi hónapokban egymás után érkeztek a bejelentések az ingatlanvásárlással és építkezéssel kapcsolatos állami támogatásokkal kapcsolatban. Most egy csokorba szedtük az elérhető lakástámogatásokat.

Tovább olvasom
Milyen támogatásokat kaphatnak az egyedülálló szülők?

Milyen támogatásokat kaphatnak az egyedülálló szülők?

2021.03.23.

Támogatásokat kaphatnak az egyedülálló szülők is, és érdemes is ezeket kihasználni – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra?

Ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra?

2021.02.05.

Azt, hogy ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra, számos tényező határozza meg; az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom
Hitellel terhelt ingatlanra is igényelhetjük a lakásfelújítási támogatást?

Hitellel terhelt ingatlanra is igényelhetjük a lakásfelújítási támogatást?

2021.02.03.

A lakásfelújítási támogatás és a hitellel terhelt ingatlanok kapcsolatára sokan kérdeznek rá az utóbbi időben; alábbi cikkünkben sok mindenre választ kaphatsz!

Tovább olvasom