fbpx
Hirdetés

Melyik a legnépszerűbb családtámogatási forma jelenleg?

2021.09.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 14:34

A kormány Otthonteremési programja a gyereket tervező családoknak nyújt segítséget ingatlanvásárláshoz. Az igénylők többsége nem vágott volna bele ingatlanvásárlásba az Otthonteremtési támogatás nélkül. A családok támogatásának más formái is léteznek. Megnéztük, hogy melyek ezek, és hogy ezek közül jelenleg melyik a legnépszerűbb.

Melyik a legnépszerűbb családtámogatási forma jelenleg?

A legnépszerűbb családtámogatási forma ma Magyarországon az otthonfelújítási támogatás és a Babaváró hitel. Ezekről a támogatásokról leginkább a médiából értesülnek az emberek, de a szakértők szerepe is nagy. A szakértőhöz forduló hitelt felvenni szándékozók nagy része jut új információhoz. Ott szembesülnek vele, hogy számtalan előnyös támogatás és kedvezményes hitel segíti a családokat.

A Babaváró kölcsönt ingatlanvásárlásra, felújításra, és kisebb részben befektetésre használják az igénylők. Az igénylők egy részének még nincs gyermeke, és mindössze egy százalékuk tervez négy vagy több gyermeket. A kormány célja, hogy növelje a gyermekvállalási hajlandóságot, sikeresnek látszik, hiszen a Babváró hitelt felvevők negyedénél már született gyerek. Ez egy jól kikövezett út a népességfogyás megállításához vagy lassításához.

A Babaváró hitelt az igénylők egy része kiegészíti egy kedvezményes kölcsönnel azért, hogy a megfelelő összeg álljon a rendelkezésükre a kiválasztott ingatlan megvásárlásához.

Az otthonfelújítási támogatás egyik hatása, hogy a gyerekes családok előre hozták az amúgy is tervezett felújításokat. A több millió forint visszaigényelhető támogatás nagyon vonzóvá teszi a programot. Többen jelezték, hogy nehézkes szakembert találni, az építőanyag árak pedig meredeken emelkednek. Bár ezek a hatások kellemetlenek, a program sikerét mutatják.

A CSOK is dobogós. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény a Babaváró hitel és otthonfelújítási támogatás után a legnépszerűbb támogatási forma. Sokan élnek vele, és mindhárom támogatási formára jellemző, hogy az igénylők tartanak attól, hogy elutasítják a kérelmüket, vagy kevesebb összeghez jutnak a tervezettnél.

Vannak kevésbé ismert támogatási formák, például az Áfa-kedvezmény vagy az illetékmentesség. A folyamatok elemzésekor az derül ki, hogy a számtalan és gyorsan változó lehetőség legoptimálisabb kiaknázása miatt célszerű szakértő segítségét kérni. Egy szakértő naprakész információkkal rendelkezik és átlátja a folyamatokat. Idén év elején is bővült a támogatásra jogosultak köre, és nőtt a támogatás mértéke is, októbertől pedig újabb lehetőségek nyílnak meg a családok előtt.

Az látható, hogy a legnépszerűbb családtámogatási formákat akkor tudjuk maximálisan felhasználni, ha kellően tájékozottak vagyunk. Vannak családokat támogató programok. Használjuk fel őket céljaink eléréséhez.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Otthonteremtési támogatások egyedülállóknak és élettársaknak

Otthonteremtési támogatások egyedülállóknak és élettársaknak

2021.10.25.

A közösségi médiában napvilágra kerültek olyan vélemények, hogy a kormány csak a gyermekes családok otthonteremtését támogatja. Megnéztük, így van-e ez, és hogy milyen lehetőségei vannak azoknak, akik nem házasságban élnek, és gyermekük sincs.

Tovább olvasom
Milyen támogatásokat kaphatnak az egyedülálló szülők?

Milyen támogatásokat kaphatnak az egyedülálló szülők?

2021.03.23.

Támogatásokat kaphatnak az egyedülálló szülők is, és érdemes is ezeket kihasználni – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatások 2022-ben

Otthonteremtési támogatások 2022-ben

2022.02.17.

Otthonteremtési támogatásokat 2022-ben is igényelhetsz, de akad olyan, amit már csak egy ideig – az alábbiakban ezeket soroljuk fel.

Tovább olvasom
Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

2022.03.14.

Az elmúlt időszakban tekintélyesre duzzadt magyar otthonteremtési támogatás módjainak sorából több is az utolsó évét élheti 2022-ben. Lássuk, melyek azok a konstrukciók, amelyeket ez év végéig lehet igényelni!

Tovább olvasom