Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Érdemes-e Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönt választani?

2021.09.05.
Szerző: Expresszkolcson

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt a Magyar Nemzeti Bank hívta életre, hogy egy könnyen összehasonlítható, kedvező feltételrendszerű személyi kölcsönhöz juthassunk. Megvizsgáljuk, hogy mik az előnyei egy hagyományos személyi kölcsönnel szemben, érdemes-e ezt választani, és hogy pontosan mit jelent a Minősített Fogyasztóbarát jelző.

Érdemes-e Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönt választani?

Online biztosan igényelhető

Sokan preferálják az online hiteligénylést, hiszen nem kell otthonról kimozdulni, kényelmesen juthatunk hozzá az igényelt összeghez. Nincs sorban állás, nem fordulhat elő, hogy otthon hagyunk valamit, hiszen otthon vagyunk. Ha Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt igénylünk, azt biztos, hogy online is megtehetjük, mert ez a Magyar Nemzeti Bank egyik feltétele, ami lehetővé teszi a bankok számára, hogy ezt az elnevezést használják. Egy hagyományos személyi kölcsönnél ez nem elvárás.

Biztos, hogy gyorsan

Egy másik igen fontos feltétel, hogy a kiutalásnak két napon belül meg kell történnie. Ez egy nagyon fontos feltétel, hiszen, ha már eldöntöttük, hogy hitelt veszünk fel, nem akarunk heteket várni a pénzre, azonnal meg akarjuk valósítani a céljainkat.

Amiért még biztos érdemes a Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönt választani

A Magyar Nemzeti Bank nem csak azt írja elő, hogy a hitel online is elérhető legyen (természetesem bankfiókban is igényelhetjük), és hogy a kiutalás extra gyors legyen, egyéb fontos részletekre is ügyelniük kell a bankoknak, ha használni akarják ezt a márkanevet.

A hitelnek szabad felhasználásúnak kell lennie, nem korlátozhatják, hogy mire költsük el az igényelt összeget. Fix kamatozást is előírnak, így a törlesztő részletek nem változhatnak az évek alatt, tervezhetővé téve ezzel a kiadásainkat. A hitel maximum hét éves futamidőre adható, hosszabbra nem. Pontosan szabályozzák a költségeket is. Online igénylés esetén például a bank nem kérhet folyósítási díjat, de ha befáradunk a fiókba, és ott igényeljük a hitelt, akkor sem kérhetnek többet a hitelösszeg 0,75%-ánál. A bankoknak joguk van kamatfelárat alkalmazni, de ez tizenöt százaléknál nem lehet több, sőt ha félmillió forintnál nagyobb összegre van szükségünk, akkor tíz százalék alatt kell maradnia.

Alakulhat úgy az életünk, hogy a hitelt valamilyen oknál fogva előbb akarjuk visszafizetni. Ebben az esetben sem nyúzhatják le a bőrünket, maximum fél százalék előtörlesztési díjat kérhetnek, ha pedig már nincs egy év sem hátra a futamidőből, akkor az előtörlesztési díjat teljes egészében el kell, hogy engedjék.

Online és gyorsan. Ez jellemzi leginkább a Minősített Fogyasztóbarát Hitelt. Minden ötödik honfitársunk már ezt választja. Biztos, nem véletlenül.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel – miben különbözik majd a személyi kölcsöntől?

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel – miben különbözik majd a személyi kölcsöntől?

2021.01.07.

A koronavírus-járvány által kialakult krízishelyzet egy kiemelten ügyfélorientált attitűd megalkotására kényszerítette a financiális piacot, így 2021 januárjától megjelennek a pénzügyi szortimentben a minősített fogyasztóbarát személyi hitelek.

Tovább olvasom
A fogyasztóbarát személyi kölcsön igénylése online is lehetséges!

A fogyasztóbarát személyi kölcsön igénylése online is lehetséges!

2021.08.04.

A személyi kölcsönök igénylése online már egy ideje lehetséges, de a fogyasztóbarát változatnál ez hatványozottan igaz!

Tovább olvasom
Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni  róla?

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni róla?

2021.01.15.

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsönök értékesítése; az alábbiakban összeszedtük, amit tudnod kell, mielőtt benyújtod az igénylésedet.

Tovább olvasom