Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minden, amit a nagycsaládos autóvásárlási támogatásról tudni kell

2021.08.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 30. 11:40

Az autóvásárlási támogatás a nagycsaládosok számára nyújt segítséget abban, hogy a család összes tagját kényelmesen és biztonságosan szállítani képes autóhoz juthassanak.

Minden, amit a nagycsaládos autóvásárlási támogatásról tudni kell

Az autóvásárlási támogatást a nagycsaládosok 2022. december 31.-ig igényelhetik 7 személyes autó vásárlására. A támogatás maximális összege 2,5 millió forint lehet, de az autó bruttó vételárának legfeljebb 50%-a. Ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, amelyből mindent megtudhatsz a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról.

Ki igényelheti a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását?

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását olyan házastársak, illetve bejegyzett élettársi kapcsolatban élők vehetik igénybe, akik legalább három gyermeket nevelnek, és utánuk családi pótlékra is jogosultak. Fontos, hogy a 12. hetet betöltött magzat már gyermeknek számít, illetve az is, hogy a tartósan beteg, vagy fogyatékos gyermek után is jár a támogatás.

Milyen módon igényelhető a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása?

Az igénylési formanyomtatvány letölthető az internetről, majd elektronikus úton, postai úton, vagy akár személyesen is leadható a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatán, illetve bármelyik Kormányablakban, sőt, akár online is megoldható az egész folyamat.

A támogatás kizáró okai

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását nem minden nagycsaládos igényelheti, akadnak ugyanis kizáró okok is, melyek a következők:

  • A pár egyik tagja sem rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal
  • Mindkét félnek van köztartozása
  • Mindkét fél büntetett előéletű
  • Az igénylő nem rendelkezik Magyarországon bejelentett lakóhellyel

További kizáró ok, ha az igénylő korábban már kapott autóvásárlási támogatást, de ez esetben van kivétel is: ha a házastársi, vagy élettársi kapcsolat megszűnt, és a korábbi, támogatással megszerzett autót nem az igénylő használja.

Az autóra vonatkozó feltételek

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása kizárólag gépjármű vásárlására, vagy zárt végű lízingre vehető fel, az autó pedig csak M1 kategóriájú lehet, amely legalább 7 állandó ülőhellyel rendelkezik. Ha használt autóról van szó, az nem lehet egy évnél idősebb, valamint maximum 2.000 kilométer futásteljesítményű lehet. Lényeges még, hogy az autó az adásvételi szerződéstől számított 3 éven belül nem adható el.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Autóhitel feltételei – részletezzük!

Autóhitel feltételei – részletezzük!

2019.03.09.

Ha autóvásárlás a célod, de nem áll a rendelkezésedre elegendő összeg, akkor az egyetlen lehetőséged a hitelfelvétel. Az autóhitelek viszonylag könnyen hozzáférhetőek, és mivel fedezethez kötöttek, a kamatozásuk is viszonylag alacsony. Az autóhitel feltételei sokban hasonlít az ingatlanfedezetű hitelek kondícióihoz, de természetesen akadnak különbségek. Lássuk ezeket!

Tovább olvasom
Autóvásárlás hitelből: feltételek és tudnivalók egy helyen

Autóvásárlás hitelből: feltételek és tudnivalók egy helyen

2023.06.22.

Egy autó megvásárlás többnyire családi döntés eredménye. Ahogy az is, hogy autóhitelt igényeljenek-e a vásárláshoz. Segítünk a döntésben. Összehasonlítottuk az autóhitel és a lízingelés lehetőségét. Mutatjuk, hogy mire jutottunk.

Tovább olvasom
Elektromos autó vásárlása: mutatjuk, miből finanszírozhatod

Elektromos autó vásárlása: mutatjuk, miből finanszírozhatod

2022.01.19.

Az elektromos autó vásárlását többféle forrásból is meg lehet finanszírozni, ám sajnos nem mindenkinek – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Mire figyeljünk, ha hitelre veszünk használt  autót?

Mire figyeljünk, ha hitelre veszünk használt autót?

2020.12.10.

Hitelre vennél használt autót, és szeretnéd elkerülni a buktatókat? Ezt a cikket Neked írtuk! Amikor hitelre veszel használt autót, igencsak megfontoltnak kell lenned, méghozzá két szempontból is: a hitelt is gondosan kell megválasztanod, illetve az autóra is nagy figyelmet kell fordítanod, hiszen se szeri, se száma azoknak a cikkeknek az interneten, amik a használt autók vásárlása […]

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával