Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitelek népszerűsége tavasszal: nőtt, vagy csökkent?

2021.08.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 3. 12:34

A lakáshitelek áprilisban tovább döntögették a népszerűségi rekordokat, és az azóta eltelt időszakban a helyzet csak tovább fokozódott!

Lakáshitelek népszerűsége tavasszal: nőtt, vagy csökkent?

A lakáshitelezés áprilisi statisztikái alapján kimondhatjuk, hogy sosem látott népszerűségre tettek szert ezek a hitelkonstrukciók, ami mögött számos tényező állhat – ezeket szedtük össze, és mutatjuk be alábbi cikkünkben.

Minek köszönhető a lakáshitelek népszerűségének növekedése?

Április folyamán még érvényben voltak a lezárások, és ennek ellenére is rekordot döntött a lakáshitelek kihelyezése, ami meglepőnek tűnhet, ám az még inkább az, hogy azóta még tovább sikerült növelni az állományt. Lényeges adat, hogy az idei április azért számít kiemelkedőnek, mivel a tavaly áprilisban mért folyósítási számokhoz, illetve kihelyezett összeghez képest 46%-os volt a növekedés.

A növekedés okaként egyértelműen okolható az otthonfelújítási támogatás megjelenése is, hiszen ebben az esetben lakáshitel alatt a lakáscélú jelzálogkölcsönöket kell érteni, amibe a felújítási hitel is tartozik. Mivel sokan nem tudnák megoldani az ingatlanfelújítást saját erőből, kénytelenek a hitelezőkhöz fordulni annak reményében, hogy így a támogatásra is jogosultak lesznek. Még ezzel együtt is megdöbbentő azonban, hogy a rekord magas folyósított összeg majdnem 70%-át használt lakás vásárlására fordították az igénylők!

Egyéb következmények

A lakáshitelek népszerűségének ilyen mértékű növekedése további következményekkel is járt: az átlagos kamatszint – minimális szinten ugyan, de – tovább csökkent, ahogy a THM is, bár ez minden bizonnyal csak átmeneti, hiszen a jegybanki alapkamat-emelés hatására ez a visszájára fog fordulni. Ez is lehet oka a hirtelen és kimagaslóan jó értékesítési számoknak, hiszen aki csak teheti, még azelőtt veszi fel a lakáshitelét, mielőtt a kamatok elkezdenének emelkedni.

Összegzés

A lakáshitelek áprilisi népszerűség-növekedése nem volt váratlan, hiszen minden tavasszal ugyanez történik, és a válság miatt elmaradt lakásvásárlásokat idén pótolták azok, akik megtehették, a mértéke azonban meglepő volt mind a bankok, mind a pénzügyi szakemberek számára.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Nézzük át a Takarék Otthon Lakáshitelt részletesen!

Nézzük át a Takarék Otthon Lakáshitelt részletesen!

2020.12.25.

Ha lakáshitelt szeretne igényelni, érdemes lehet a Takarék Otthon Lakáshitelt is figyelembe venned a lehetőségek közül, mivel kivételes THM-mel kecsegtet, de más tulajdonságai is különlegessé teszik.

Tovább olvasom
Tippek a lakáshitel felvételéhez

Tippek a lakáshitel felvételéhez

2020.09.03.

Ha lakást szeretnél vásárolni, akkor jó eséllyel hitelre is szükséged lesz, hacsak nem vagy kivételesen szerencsés helyzetben. Manapság egyszerűbb hitelhez jutni, mint valaha, de természetesen vannak olyan fogások, amikkel jóval nagyobb előnyhöz juthatsz, mintha nem is tudnál róluk. Az alábbiakban elolvashatod, hogy milyen tippeket tudunk adni a lakáshitel felvételéhez.

Tovább olvasom
Mikor jöhetnek el az olcsóbb hitelek?

Mikor jöhetnek el az olcsóbb hitelek?

2023.06.02.

A lakáshitelek kamata erősen befolyásolja a hitelfelvételi kedvet. Minél drágábbak a hitelek, annál kevesebben akarnak lakáshitelt igényelni. A kamatokra több tényező is hatással van, az egyik a jegybanki alapkamat. Sokan várják a kamatok csökkenését, ezért utánajártunk, hogy mikor jöhetnek el az olcsóbb hitelek.

Tovább olvasom
Mit tartalmaz a tulajdoni lap, és hogyan kérhetjük le?

Mit tartalmaz a tulajdoni lap, és hogyan kérhetjük le?

2023.03.14.

A tulajdoni lap lekérésének szabályai 2023 januártól megváltoztak; az alábbiakban erről tudhatsz meg mindent!

Tovább olvasom