Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Lakáshitelek népszerűsége tavasszal: nőtt, vagy csökkent?

2021.08.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 3. 12:34

A lakáshitelek áprilisban tovább döntögették a népszerűségi rekordokat, és az azóta eltelt időszakban a helyzet csak tovább fokozódott!

Lakáshitelek népszerűsége tavasszal: nőtt, vagy csökkent?

A lakáshitelezés áprilisi statisztikái alapján kimondhatjuk, hogy sosem látott népszerűségre tettek szert ezek a hitelkonstrukciók, ami mögött számos tényező állhat – ezeket szedtük össze, és mutatjuk be alábbi cikkünkben.

Minek köszönhető a lakáshitelek népszerűségének növekedése?

Április folyamán még érvényben voltak a lezárások, és ennek ellenére is rekordot döntött a lakáshitelek kihelyezése, ami meglepőnek tűnhet, ám az még inkább az, hogy azóta még tovább sikerült növelni az állományt. Lényeges adat, hogy az idei április azért számít kiemelkedőnek, mivel a tavaly áprilisban mért folyósítási számokhoz, illetve kihelyezett összeghez képest 46%-os volt a növekedés.

A növekedés okaként egyértelműen okolható az otthonfelújítási támogatás megjelenése is, hiszen ebben az esetben lakáshitel alatt a lakáscélú jelzálogkölcsönöket kell érteni, amibe a felújítási hitel is tartozik. Mivel sokan nem tudnák megoldani az ingatlanfelújítást saját erőből, kénytelenek a hitelezőkhöz fordulni annak reményében, hogy így a támogatásra is jogosultak lesznek. Még ezzel együtt is megdöbbentő azonban, hogy a rekord magas folyósított összeg majdnem 70%-át használt lakás vásárlására fordították az igénylők!

Egyéb következmények

A lakáshitelek népszerűségének ilyen mértékű növekedése további következményekkel is járt: az átlagos kamatszint – minimális szinten ugyan, de – tovább csökkent, ahogy a THM is, bár ez minden bizonnyal csak átmeneti, hiszen a jegybanki alapkamat-emelés hatására ez a visszájára fog fordulni. Ez is lehet oka a hirtelen és kimagaslóan jó értékesítési számoknak, hiszen aki csak teheti, még azelőtt veszi fel a lakáshitelét, mielőtt a kamatok elkezdenének emelkedni.

Összegzés

A lakáshitelek áprilisi népszerűség-növekedése nem volt váratlan, hiszen minden tavasszal ugyanez történik, és a válság miatt elmaradt lakásvásárlásokat idén pótolták azok, akik megtehették, a mértéke azonban meglepő volt mind a bankok, mind a pénzügyi szakemberek számára.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Plusz pénz állt a házhoz? Mit érdemes tennünk, ha extra bevételhez jutunk?

Plusz pénz állt a házhoz? Mit érdemes tennünk, ha extra bevételhez jutunk?

2020.09.09.

Ha váratlanul kisebb-nagyobb bevételre teszünk szert, érdemes elgondolkodnunk azon, mit kezdjünk vele. Természetesen nyomban el is költhetjük, de érdemes hosszabb távra gondolva cselekedni. Nézzük, mit kezdjünk az extra pénzzel, hogy jó helyre kerüljön!

Tovább olvasom
Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

2019.05.22.

A kormány egyre újabb támogatási módokat mutat be a demográfiai problémák orvoslására; ennek első képviselője volt a CSOK, amit bemutatása óta folyamatosan finomítanak és kiegészítenek. Erre a legújabb példa a babaváró támogatás, ami tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
Legkedvezőbb hitelajánlatokat kínáljuk

Legkedvezőbb hitelajánlatokat kínáljuk

2019.06.18.

A legkedvezőbb hitelajánlatokat keresed? Nyilván, hiszen ha nem így lenne, nem lennél itt. Mindenki így gondolkodik, legalábbis nagyon reméljük, hiszen ez tartja fent a piaci versenyt. Aminek következménye az egyre kedvezőbb hitelkonstrukciók megjelenése, amiből nem csak a bank, de az ügyfelek is profitálhatnak.

Tovább olvasom
Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

2019.12.30.

Ha régóta törlesztesz egy ingatlanhitelt, akkor valószínű, hogy a konstrukciója elavult, és sokkal kedvezőbbet is találhatsz, ha alaposan utánanézel. Érdemes elgondolkodnod a lakáshitelkonstrukció-váltáson, hiszen így az nem csak korszerűbb lesz, de a törlesztőrészleteket és a THM-et is csökkentheted!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával