Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Köthetünk másra életbiztosítást?

2021.08.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. december 12. 11:32

Köthetsz-e másra életbiztosítást? Röviden: nem. Hogy miért nem, és hogy hogyan tudod megkerülni ezt a szabályt, az alábbiakból kiderül!

Köthetünk másra életbiztosítást?

Valaki másra kötni életbiztosítást – erről nekünk egyből a biztosítási csalás, illetve a bűnügyi sorozatok jutottak eszünkbe, és minden bizonnyal hasonlóan, bár vélhetően szakszerűbben gondolkodnak erről a biztosítótársaságok is. Ennek köszönhetően nem köthetünk másra életbiztosítást, de azok számára, akik nem valamilyen bűntettben gondolkodnak, csupán szeretnék, ha szeretteik is biztosítva lennének, akad egy kiskapu.

Az életbiztosítás lényege

Életbiztosítást azért érdemes kötni, mert anyagilag biztonságot szavatol a szeretteink számára, ha velünk történik valami; ez lehet haláleset, betegség, tartós állapotromlás, stb. Életbiztosítást mindenki önmagára köt, más lehetőség nemigen van, kivéve a kedvezményezett megjelölését. Amennyiben ez nem történik meg, a törvényes örökösök kapják meg a biztosítási összeget, hagyatékként. azonban nem köthetünk másra életbiztosítást, hiszen ez csalás, illetve magánokirat-hamisítás, ami letöltendő büntetéssel is sújtható.

A kiskapu

A biztosított beleegyezése nélkül nem lehet életbiztosítást kötni másra, ám épp itt az a bizonyos kiskapu: beleegyezéssel igen! Ha tehát szeretnénk a szeretteinket is biztosítani, csupán annyira van szükség, hogy ők a hozzájárulásukat adják a biztosítás megkötéséhez – bár ez már gyakorlatilag olyan, mintha ők maguk kötnék azt meg. Csoportos biztosítással is megoldható a dolog, sőt, ez talán még egyszerűbb is, hiszen bárki bármikor beléphet, ha úgy látja jónak.

A csoportos biztosítás lényege

A csoportos biztosítás megkötéséhez elegendő ezt az opciót választani a szerződés aláírásakor, és máris lehetőséget biztosítunk a belépésre azoknak, akik szeretnék ezt megtenni, és persze akik erre engedélyt kapnak a biztosítást megkötő személytől. Csoportos életbiztosítást a legtöbbször cégek kötnek az alkalmazottaikra, de családok, vagy akár barátok is választhatják ezt a biztosítási formát. Érdemes azonban felmérni az igényeket, ugyanis a csoportos biztosítások esetében van némi plusz költség, bár tény, hogy az ügyintézése sokkal egyszerűbb, akár online is lebonyolítható.

Amennyiben életbiztosítást szeretnél kötni, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el a folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom
Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

2020.11.04.

Életbiztosítást érdemes kötni, hiszen biztonságban tudhatod magadat és a szeretteidet, ráadásul befektetésnek sem utolsó. Azonban mielőtt megtennéd, érdemes néhány dolgot tudnod róla, hiszen nem lényegtelen kérdés az, hogy az életbiztosítás mire fizet és mikor, valamint az sem, hogy mennyibe kerül.

Tovább olvasom
Hány évesen kössünk életbiztosítást?

Hány évesen kössünk életbiztosítást?

2021.03.29.

Hogy mikor kötsz életbiztosítást, csak rajtad áll; hogy mikor érdemes, az már egész más lapra tartozik!

Tovább olvasom
Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

2023.05.26.

Sokféle biztosítás van. Az életbiztosítás és a balesetbiztosítás is ismert a biztosítások között. Ez két biztosítás bár hasonló, más és más élethelyzetben nyújthat segítséget. Ha biztosítást akarunk kötni, fontos, hogy ismerjük őket, tudjuk, hogy milyen védelmet biztosítanak számunkra és szeretteink számára. Utánajártunk, hogy miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás. A különbségek nem nagyok, mégis fontosak. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom