Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5 tipp, hogy ne kelljen anyagi gondokkal küzdened

2021.08.31.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 31. 14:26

Anyagi gondokkal küzdesz, avagy tartasz tőle, hogy bekövetkezhetnek? Olvasd el alábbi cikkünket!

5 tipp, hogy ne kelljen anyagi gondokkal küzdened

Az anyagi gondok bármikor megtalálhatnak, és sajnos sokan az egész életüket úgy élik le, hogy egyik krízisből a másikba esnek. Annak érdekében, hogy minél többen váltsanak a pénzügyi tudatosságra, és elkerülhessék az anyagi gondokat, összegyűjtöttünk öt hasznos tanácsot, amelyek szem előtt tartásával egy új életszakaszt lehet elkezdeni, ami anyagilag biztonságosabb, mint korábban.

1. Kezdj el takarékoskodni!

Ahhoz, hogy egy biztonsági tartalékot képezhess, ami védőernyőként szolgálhat anyagi gondok esetén, kevesebbet kell költened, mint amekkora a bevételed. Nem kell hatalmas összegekre gondolni, elegendő kicsiben kezdeni; hidd el, így is hatásos lesz! Ha ugyanis beindul a megtakarítás, akkor már sokkal tudatosabban kezeled a pénzedet, és előbb-utóbb már automatikusan teszed félre azt a pénzt, amit a régi életedben már rég elköltöttél volna.

2. Ne a pénz legyen a célod!

A pénz csupán eszköz, hogy elérhesd a céljaidat, de nem lehet maga a cél. Éppen ezért tűzz ki egy olyan célt, aminek megvalósításán dolgozhatsz! Lehet ez egy nyaralás, egy autó, egy ingatlan, vagy egy vállalkozás beindítása; bármelyik mellé is teszed le a voksod, a lényeg, hogy mindig ez lebegjen a szemed előtt, amikor a pénzedet kezeled.

3. Tanulj!

Önmagad képzésével új ismeretekre tehetsz szert, de ezzel együtt akár új érdeklődési kört, sőt, új munkát is szerezhetsz, amelyből bevételed származhat. Akár visszaülsz az iskolapadba, akár önmagad képzed, a végeredményből bizonyosan hasznod származik, ami által elkerülheted az anyagi gondokat is.

4. Fektesd be a pénzed!

Ha már elegendő megtakarításod gyűlt össze ahhoz, hogy elgondolkodhass valamilyen befektetésen, érdemes azt alaposan átgondolnod, és esetleg szakértő segítségét is kérheted. Jó, ha tudod, hogy létezik olyan befektetési lehetőség is – állampapírok például –, amelyekhez nem szükséges egyben egy nagyobb összeg, hanem folyamatosan fektethetsz beléjük kisebb összegeket is.

5. Indíts saját vállalkozást!

Az új tudásoddal, illetve a megspórolt pénzeddel már akár egy új vállalkozást is elindíthatsz, ami, ha jól csinálod, mindörökre megszabadít az anyagi gondoktól!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mi az infláció, és hogyan védekezhetünk ellene?

Mi az infláció, és hogyan védekezhetünk ellene?

2023.08.22.

Az infláció része a mindennapi életünknek. Az infláció ellen nem tudunk védekezni, az nem tőlünk függ. Az infláció hatásai ellen azonban tehetünk. Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői röviden és közérthetően írnak az inflációról, és arról, hogy mit tehetünk a hatásai ellen.

Tovább olvasom
5 tanács, mielőtt befektetnél

5 tanács, mielőtt befektetnél

2021.01.27.

Mielőtt befektetnél, érdemes elolvasnod ezzel kapcsolatos tanácsainkat, hogy elkerülhesd a problémákat! A pénz gyakorlatilag az életünk mozgatórugója, bármit is állítsanak a filozófusok! Ezért takarékoskodunk, és ezért helyezzük el a megtakarításainkat különféle befektetési alapokban és más, a pénzt fialtató megoldásokban.

Tovább olvasom
Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

2021.12.28.

A babaváró hitelt állampapírba fektetni hasznos fogás volt az elmúlt időszakban, de a szabályok és körülmények változásával ez ma már nem minden esetben jó lépés.

Tovább olvasom
Az öt leggyakoribb befektetői hiba

Az öt leggyakoribb befektetői hiba

2023.07.12.

Gyakran emlegetett kritika a magyar társadalommal kapcsolatban, hogy pénzügyi szempontból nem vagyunk túl tudatosak és jól képzettek. Persze nem lehet mindenki szakértője a témának, de az alapokat azért érdemes és hasznos elsajátítani. Azért, hogy elkerüljük az anyagi kárt, amelyet sokszor okoz rossz döntés. Nézzük, mik lehetnek ezek a rossz döntések, mi az öt leggyakoribb befektetői hiba!

Tovább olvasom