5 tanács, mielőtt befektetnél

2021.01.27.

Mielőtt befektetnél, érdemes elolvasnod ezzel kapcsolatos tanácsainkat, hogy elkerülhesd a problémákat! A pénz gyakorlatilag az életünk mozgatórugója, bármit is állítsanak a filozófusok! Ezért takarékoskodunk, és ezért helyezzük el a megtakarításainkat különféle befektetési alapokban és más, a pénzt fialtató megoldásokban.

5 tanács, mielőtt befektetnél

Akad néhány kiemelten fontos tényező, amire érdemes figyelned, mielőtt befektetnél, ezeket pedig az alábbiakban összegeztük Neked.

1. Határozd meg az összeget, illetve a befektetés típusát!

Az összeg valószínűleg adott, illetve elhatároztad, hogy mennyi is lesz az, amit az adott befektetésre szánsz. Többféle lehetőség közül választhatsz, amelyek mindegyike más és más módon, illetve mértékben növeli a vagyonodat, és neked kell döntened, mielőtt befektetnél, hogy az alacsonyabb haszon és a biztonság, vagy a magasabb kockázat és pénzösszeg mellé teszed le a voksod – sajnos olyan nincs, ami egyszerre biztonságos és magas hozamú.

2. Tűzd ki a céljaidat!

Mindenképpen meg kell határoznod a céljaidat, mielőtt befektetnél, és a legfontosabb, hogy ehhez tartsd is magad! A célnak nem szabad irreálisnak lennie, illetve nem szabad elfeledkezned róla; mondhatjuk úgy is, hogy ennek kell lebegnie a szemeid előtt. A végcél természetesen változhat, ám az összeg, amit kitűztél, csak abban az esetben, ha muszáj!

3. Vállalj kockázatot!

Tudnod kell, hogy nincs olyan befektetés, ami nem kockázatos, csupán annak szintje változhat a minimálistól az óriásiig. Az alacsony kockázatú befektetések közé tartozik például az állampapír. Az államcsőd már előre látható, ráadásul az államok ritkábban mennek csődbe, mint a cégek, ezért ez egy igen alacsony kockázatú befektetés – emiatt viszont a hozama is viszonylag alacsonynak mondható. Közepes kockázati szinten találhatod meg például a kötvényeket, magas kockázattal pedig a részvények rendelkeznek. Bármelyiket is választod azonban, a kockázat jelen lesz, ahogy a hozam is.

4. Alakíts ki portfóliót!

Igen lényeges a megfelelő portfólió kialakítása, mielőtt befektetnél, mivel így csökkenteni tudod a befektetésed kockázatát, és közben a hozamod sem csökken. Ez egy úgynevezett befektetési csomag, ami különböző kockázatú befektetésekből áll, vagyis a befektetések megosztásával az egyedi kockázatokat alacsonyabb szinten tarthatod.

5. Foglalkozz a befektetéseiddel!

Mielőtt befektetnél, érdemes elsajátítanod a pénzed menedzselésének különféle módjait is. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy ki kell alakítanod egy meghatározott befektetési stratégiát. Tartsd magad az előre meghatározott kockázati mértékhez, és ha venned, vagy eladnod kellene az értékpapírjaidból, akkor eszerint cselekedj, és ne próbálj meg spekulálni, mert az még a képzett szakembereknek sem sikerül mindig!

Hasonlítsd össze több bank és pénzintézet ajánlatát, majd indítsd el hitelkérelmedet, akár azonnal!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel

THM

15,35%

Futamidő

60 hónap

Hitelösszeg

3.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Ingatlanba fektetnél? Ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

Ingatlanba fektetnél? Ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

2021.02.19.

Ha ingatlanba fektetnél, érdemes tisztában lenned azokkal a tényezőkkel, amelyek által nagyobb a valószínűsége annak, hogy nyereséget könyvelhetsz el!

Tovább olvasom
Milyen ingatlanba érdemes fektetni jelenleg?

Milyen ingatlanba érdemes fektetni jelenleg?

2021.06.24.

Vajon újépítésű házat, panel- vagy téglalakást érdemes leginkább befektetési céllal vásárolni jelenleg? Eláruljuk, milyen ingatlanba érdemes fektetni, továbbá arra is kitérünk, milyen egyéb szempontokat ajánlott figyelembe venni a vásárlás során.

Tovább olvasom