Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Köthetünk másra életbiztosítást?

2021.08.27.
Szerző: Expresszkolcson

Köthetsz-e másra életbiztosítást? Röviden: nem. Hogy miért nem, és hogy hogyan tudod megkerülni ezt a szabályt, az alábbiakból kiderül!

Köthetünk másra életbiztosítást?

Valaki másra kötni életbiztosítást – erről nekünk egyből a biztosítási csalás, illetve a bűnügyi sorozatok jutottak eszünkbe, és minden bizonnyal hasonlóan, bár vélhetően szakszerűbben gondolkodnak erről a biztosítótársaságok is. Ennek köszönhetően nem köthetünk másra életbiztosítást, de azok számára, akik nem valamilyen bűntettben gondolkodnak, csupán szeretnék, ha szeretteik is biztosítva lennének, akad egy kiskapu.

Az életbiztosítás lényege

Életbiztosítást azért érdemes kötni, mert anyagilag biztonságot szavatol a szeretteink számára, ha velünk történik valami; ez lehet haláleset, betegség, tartós állapotromlás, stb. Életbiztosítást mindenki önmagára köt, más lehetőség nemigen van, kivéve a kedvezményezett megjelölését. Amennyiben ez nem történik meg, a törvényes örökösök kapják meg a biztosítási összeget, hagyatékként. azonban nem köthetünk másra életbiztosítást, hiszen ez csalás, illetve magánokirat-hamisítás, ami letöltendő büntetéssel is sújtható.

A kiskapu

A biztosított beleegyezése nélkül nem lehet életbiztosítást kötni másra, ám épp itt az a bizonyos kiskapu: beleegyezéssel igen! Ha tehát szeretnénk a szeretteinket is biztosítani, csupán annyira van szükség, hogy ők a hozzájárulásukat adják a biztosítás megkötéséhez – bár ez már gyakorlatilag olyan, mintha ők maguk kötnék azt meg. Csoportos biztosítással is megoldható a dolog, sőt, ez talán még egyszerűbb is, hiszen bárki bármikor beléphet, ha úgy látja jónak.

A csoportos biztosítás lényege

A csoportos biztosítás megkötéséhez elegendő ezt az opciót választani a szerződés aláírásakor, és máris lehetőséget biztosítunk a belépésre azoknak, akik szeretnék ezt megtenni, és persze akik erre engedélyt kapnak a biztosítást megkötő személytől. Csoportos életbiztosítást a legtöbbször cégek kötnek az alkalmazottaikra, de családok, vagy akár barátok is választhatják ezt a biztosítási formát. Érdemes azonban felmérni az igényeket, ugyanis a csoportos biztosítások esetében van némi plusz költség, bár tény, hogy az ügyintézése sokkal egyszerűbb, akár online is lebonyolítható.

Amennyiben életbiztosítást szeretnél kötni, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el a folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hány évesen kössünk életbiztosítást?

Hány évesen kössünk életbiztosítást?

2021.03.29.

Hogy mikor kötsz életbiztosítást, csak rajtad áll; hogy mikor érdemes, az már egész más lapra tartozik!

Tovább olvasom
Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

2021.08.06.

Az utóbbi hónapokban megnőtt a hagyományos életbiztosítások iránti érdeklődés – ennek hátterében leginkább a koronavírus-járvány áll. A biztosítások díja minden esetben egyénre szabott. Lássuk, milyen szempontokat figyelnek a biztosítók, azaz mi befolyásolja az életbiztosítás díját!

Tovább olvasom
Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

2020.11.04.

Életbiztosítást érdemes kötni, hiszen biztonságban tudhatod magadat és a szeretteidet, ráadásul befektetésnek sem utolsó. Azonban mielőtt megtennéd, érdemes néhány dolgot tudnod róla, hiszen nem lényegtelen kérdés az, hogy az életbiztosítás mire fizet és mikor, valamint az sem, hogy mennyibe kerül.

Tovább olvasom